.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55
    Супер фен Аватара на someonerandom

Търся си кола

Ситуацията е следната:Скоро навършвам 18 и с баща ми започнахме да търсим кола.Тъй като вече имаме две в семейството + един мотор,а и той плаща част от данъка за още една(нещо като служебна),решихме,че няма смисъл да го карам да поема разходи за още един автомобил,тъй като е ясно,че щом започне другата учебна година аз няма да мога да работя като през лятото и всичко ще дойде на неговата глава.Проблемът е,че едната от тези,които имаме,е автоматик и не искаме да сядам на нея веднага след курса,защото ще загубя практика.Другата е Опел Фронтиера 4х4 .Въпросът е ,че не гори кой знае колко малко,а и е скъпичка за поддръжка,затова търсим нещо по-икономично.И тук идва другият проблем-икономичните коли не са рядкост,обаче са доста малки като габарити и изобщо не ми допадат визуално.Като пример давам Голф 2ка.Така че обмисляме като вариант просто да оставим Фронтиерата,аконе намерим нещо друго.Ако някой има някакви предложения споделете
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Супер фен Аватара на Irti
    ООООООО Опел Фронтиера 4х4!!! ДА ! Обаче не се ли пише Фронтера?

Не ти допадат габаритите? Смисъл? Търсиш по-малко или по-голямо?

Преди да катастрофирам карах опел-астра-комби.. разход в града дава 5.. лесна за поддържане.. данъка е само 20лв, защото са й малко кончетата... частите не са много пари.. и е голяма може да си работиш с нея. Прост дизелов двигател.. най-простия и лесен за разбиране без инжекциони и тем подобни. Ръждата е проблем, но ако се гледа и ремонтира.. няма ядове и малко хидравликата куца.. поне на моята. Та като въртиш правиш мускули.

Сега в момента съм намерил един голфак двойка за 700лв, ама ще видя кога ще го взема.

Мани го тоя автомат..

Та.. г/д какво търсиш? Малка кола или голяма?

Ако от скоро се учиш си вземи нещо по-габаритно.. ще се научиш по-лесно на трудното.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Тези,които гледаме,ми идват малки,защото гледаме основно малокалибрени,а Опелът си ми е супер-мислехме да го махаме,защото не гори малко,обаче като гледам май ще си остана с него
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Значи търсиш нещо по-голямо?

Ориентирай се към някое комби? Нали ти казах моето колко харчеше.. дълги са и са хубави.

Друг е въпроса, ако ти се кара джип.. няма как да харчи малко и данъка да му е 10 лв.

Ако ще си купуваш кола си вземи някой VW пасат или голф 2001/2 година,поддръжката им е сравнително евтина,разхода също не е висок.Разбира се под 100 кончета,че данъка много скача ако са повече

Пич продавам си колата - Ауди Б4 1993 година. Идеална е като за теб. Евтина за подръжка, дизел и гори 5/100 извънградско, а градско 6-7/100. Колата е мн пазена и както казах е евтина за подръжка. Пиши ако си заинтересован.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    При близо 3 лева за литър гориво изобщо не ти трябва кола. В момента има на промоция страхотни велосипеди.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    При близо 3 лева за литър гориво изобщо не ти трябва кола. В момента има на промоция страхотни велосипеди.
    Глупости. Колелото е най-тъпата работа. Никаква работа не може да ти свърши. Нито може да прекараш нещо с него, нито можеш да вземеш дълго разстояние по-бързо, нито може да вземеш някой, ако има нужда. Плюс е само това, че е без пари да го караш, но като се строши нещо.. пак е същото. Още един плюс е, че не те хващат задръствания. Това е.

Щом е решил кола да си вземе.. ще си вземе. Гориво се намира от разни места и за по-малко кинти.. стига да има връзки. Да не говорим, че дизела може да го мешаш с олио от ресторанти. Аз така съм карал известно време.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Олио може да се слага, ако дизела е стар. Иначе не върви. Опитах се да кажа, че няма смисъл от купуване на някоя таратайка само защото вече си на 18 и имаш книжка. Кола се закупува при реална нужда, а не за да демонстрираш зрялост или друга причина за показност.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Олио може да се слага, ако дизела е стар. Иначе не върви. Опитах се да кажа, че няма смисъл от купуване на някоя таратайка само защото вече си на 18 и имаш книжка. Кола се закупува при реална нужда, а не за да демонстрираш зрялост или друга причина за показност.
    Олио може да се слага и на г/д нова кола. Не знам за най-новите модели как е.. само трябва да се прецежда хубаво през два тензуха поне и да се меша.

Кола се взема при всякаква нужда. Ако иска да се гъзари ще си вземе. Ако иска да бачка ще си вземе пак.

Щом има възможност ще си джитка и ще се гъзари.

Той си знае. И пита за кола, а не за колело. Нищо лично и без лоши чувства.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Ако иска да се гъзари ще си вземе.
    Не знам какъв газар ще е с 20 годишна таратайка...

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Не знам какъв газар ще е с 20 годишна таратайка...
    Идеята за гъзария на dimitar_ak е не да кара порше, а просто да кара кола и да се покаже, като голям, че има книжка..

Фен
    Град
    Варна
    Opel Vectra B X16XEL с ГИ...седан просторен,нисък разход ако не ти тежи крака.Влиза в малкия данък.
    BMW e36 316i Compact....отново с ГИ....мотора с верига(м43б16)..В това купенце е сравнително пъргав и отново влиза в малкия данък.Изключително приятен автомобил за каране.
    Golf 3 1,8Ми с газ,Opel Corsa B/C,Renault Clio....отново на газ....
    Не си казал какво точно търсиш и какъв е бюджета ти....
    Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!

Да ти кажа не се набутвай с Голф - имат много проблеми, особено по двигателите, особено пък ако е дизел помпа-дюза. А и имиджът им е, че са карани от комплексари. От VW само Пасат и Поло стават за нещо, другите им модели, включително селския голф са зле. А аудито има имидж, обаче си е чист VW отдолу.
    Бих ти препоръчал Renault Clio, Megane Пежо 206/7 или още по-добре нещо малко японско.

Цитирай Първоначално написано от StAlKerA Виж мнението
    Да ти кажа не се набутвай с Голф - имат много проблеми, особено по двигателите, особено пък ако е дизел помпа-дюза. А и имиджът им е, че са карани от комплексари. От VW само Пасат и Поло стават за нещо, другите им модели, включително селския голф са зле. А аудито има имидж, обаче си е чист VW отдолу.
    Бих ти препоръчал Renault Clio, Megane Пежо 206/7 или още по-добре нещо малко японско.
    Много добре му препоръчваш рено и пежо, но нали знаеш, че французите освен свирки друго немогат да правят камо ли коли.... нищо лично....
    към автора: ако ще е кола да е НЕМСКА....

Цитирай Първоначално написано от MagicSmiles23 Виж мнението
    Audi....^_^
    Audi Forever

Мега фен
    Град
    Earth...
    Интересно е да четеш теми в които се препоръчва кола... Някой ще ми каже ли за какво му е на автора 20 годишно Audi? За емблемата? За фалшивия статус които придава? За какво по-точно?

StAlKerA, и как така Голфа не става, па полото става? По-малкото и по-евтиното става, а това 1 сегмент по-нагоре не става? Интересна логика имаш...

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Интересно е да четеш теми в които се препоръчва кола... Някой ще ми каже ли за какво му е на автора 20 годишно Audi? За емблемата? За фалшивия статус които придава? За какво по-точно?

StAlKerA, и как така Голфа не става, па полото става? По-малкото и по-евтиното става, а това 1 сегмент по-нагоре не става? Интересна логика имаш...
    Ми мусквич ли да си вземе та да му опише статуса...?!?Аудито си е добра кола независимо от възрастта и!

Голям фен Аватара на explosion_
    Ми мусквич ли да си вземе та да му опише статуса...?!?Аудито си е добра кола независимо от възрастта и!
    Разбирачи много бе.. много е яко аудито сериозно.. и на 20 години да е пак, така ли? Значи имаш предвид, че ако се разглоби в движение няма да е проблем?

Фен Аватара на toretto03
    Град
    РУСЕ-ГРАДА С НАЙ МНОГО БЕГАчКИ ОТ ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО
    Волво В70 е добър избор на кола ,с 2.5 тдй моора 140 к.с , разхода който дава е много добър за комфорта и голямото комби.Частите не са скъпи ,от към ходова част Волво за МНОГО здрави .
    Ако търсиш нещо компактно Волво С/В40 е кампактният клас.
    Спортна Версия на Волво предлага и Ц70 ,един автомобил с агресивна визия и доста добра мощ под капака
    С Любов към Автомобилния Спорт !!!
    toretto03 написа:
    Че аз само заради Cucko0 съм се регистрирал в този форум

Цитирай Първоначално написано от explosion_ Виж мнението
    Разбирачи много бе.. много е яко аудито сериозно.. и на 20 години да е пак, така ли? Значи имаш предвид, че ако се разглоби в движение няма да е проблем?
    Не съм виждал кола да се разглоби в движение...Ти?Ако си виждал сподели...? =3 Никакъв проблем ако това се случи! =D Взимаш една кофа капчица и лека по лека я поправяш! =D Ако не е тайна сподели каква кола караш? =3

П.С-Това на снимката ти ли си?

Голям фен Аватара на explosion_
    Не съм виждал кола да се разглоби в движение...Ти?Ако си виждал сподели...? =3 Никакъв проблем ако това се случи! =D Взимаш една кофа капчица и лека по лека я поправяш! =D Ако не е тайна сподели каква кола караш? =3

П.С-Това на снимката ти ли си?
    Моето дете, научи се да не приемаш всичко толкова буквално ! Карам BMW X3 2005 година, и служебното пежо 206 ! И не, това на снимката не съм аз, ако имаш интерес да ме видиш пиши на ЛС и готово

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Майка ми и леля ми бяха до скоро лудите корси на метан, но ако слагаш метан, сега няма да го избиеш, цените се качват главоломно.
    Но, като гледам, не искаш толкова дребно и маломощно.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Земи си Голф 3 ка, в Перник са на промоция + винкел под седалката !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си