то не е имало комунизъм изобщо.
много хора, особено последните поколения бъркат социализъм, който не е бил в правилната форма тук и въобще в целия така наречен соц блок, и комунизъм.
Примерно пълен социализъм е в страни като швеция, норвегия и лично видях що е то изграден социализъм, какъвто се градеше 45 години тук, ама не се съгради във финландия. там ако не е социализъм няма къде да е! въобще думата социализъм се свързва винаги с нещо лошо, а трявба да е обратното - демокрация е мръсна дума, защото американската демокрация е изкривена тоталитарна система, много хора разбраха, че в америка не си толкова свободен, колкото си мислиш, ти си роб - същите тези съмнителни кръгове, за които говорих, част от които са уолстрийт крадците поробват цяла америка при никсън, мисля че така беше, заговор срещу цяла америка, защото кредитните институции превръщат американеца от имащ в дължащ и работещ нонстоп да изплаща неща, що за свобода? цялата демокрация се диктува от разни фигури, може да съм прекалил с четенето на световната демокрация, но има нещо - избират негър в пуританска америка, точно когато им трябва негър заради недоволството сред черните, поредната пионка на еврейските финансови магнати, филма обама дисепшън ми направи също впечатление. нали демокрация е гръцко изобретение - власт на народа, ето гърците са си истинска демокрация - става каквото иска народа.
А комунизмът е още по-добро, малко утопично, но правилно според мен, самата идея няма нищо общо нито със сталин, нито с лагери, нито с репресии. зависи как бъде изграден един строй, същото като исляма, аз не съм му привърженик, но не може да се отрече, че ислямът е една добра религия, за разлика от християнството - в християнството се отрича капитализма по същество, защото слабият, болният и бедният са праведните и винаги защитаваните, всичко друго се отрича най-меко казано, как може тогава християнството да съжителства с капитализма, в който силният и нали инакомислещият е успелият капиталист? Друг е въпросът в грешните тълкувания от различни групи, заради различни интереси, разни фундаментални и т.н. глупости, в исляма въобще убийството е забранено... същото и с комунизма, грешно мнение за идеята, не се прави разлика между понятията, а и много грешки, свързани с минали неуспехи в социалистическия строй тук и по света, но ето най-високо поставените страни в класациите за качество на живот са си баш социалистически - скандинавските, швейцария и т.н. са в социализъм като по учебник

а китай, които са ми любимци, са пък въобще построили перфектна симбиоза между двете идеологии.
аре, че забравих какво казвам