- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Помиярите
Парите, че отиват в нечий джоб е ясно, но все пак си има приоритети за наливане на толкова големи суми пари. А и това дали кучетата няма да са агресивни в добронамерена среда, няма никакво значение, защото те са на улицата и това е факт. В приют не могат да се гледат толкова много кучета. Погледнете приютите на запад и ще видите, че в никой град няма приюти за над 3-4 000 кучета.
Не е виновно кучето, а стопанина.. Дори и да е бездомно пак хората са виновни, че са изоставили едно куче
Виновни, невинни кучетата са факт. Вината е била преди много години. Вече нищо не може да се направи за да се намери виновният.
Това е истината.
Когато минаваш покрай квартал с кучета е добре да имаш подходящо оръжие или като видиш глутница, веднага да търсиш накакъв кол, тежък камък, тухла и тн. Един приятел от моя клас го нападна куче(или кучета не знам точно) в навечерието на Нова Година. Захапва го за крачола, а той го рита в главата и с пета го натиска по врата. Резултатът е : кучето умира на място(все пак съученикът ми е 110кг). Задължително трябва да се защитиш, било то с шутове или с оръжие. Ако имаш разрешително за пистолет, можеш да ги застрелваш, но не знам дали това е правилният начин. Ако някое куче те лае, проблемът се решава само с бой.
http://www.standartnews.com/balgariy...na-146093.html
Видях тази статия преди няколко дена и ми стана интересно, защото не се казва какво можеш да правиш по закон ако те нападне куче както приятеля на Horrificus. Представям си как общините започват да съдят всички хора, които се защитават от нападение на куче/та.
Трудна тема.Като малък доберман ме нахапа много лошо и имам белези и до днес.Винаги ме е било страх от кучета , но пак съм пазил приятелки от тях.Всяко бездомно куче трябва да бъде убито , както едно време в Пловдив
Даа, и забележете, че в Пловдив, или поне в центъра, почти няма кучета (за сметка на безобидни котараци). А в София например ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ, даже знам 1, което живее в централна поликлиника и веднъж цялата се беше напълнила с бълхи от него :Х Изтребването ще предизвика огромно недоволство сред природозащитниците и кварталните бабички, затова една мащабна кастрация е решение.
always late but worth the wait!
Никаква кастрация.Наивните глупаци поддържат тази теза докато сами не пострадат от мелезите.Но нека да ги хванат 10 помияра в парка късно през нощта , а ти да си сам със страхливо момиче , да видиш как ще си променят мнението.
По 5 лв. за глава на помияр и цинагите ще я свършат работата.
Хахаха много си зле кучетата ли са ти виновни ? Колко откачени клошари има , хайде и тях да убиваме а ? Аз лично имам куче не едно,а две нямат чипове поради ред причини.. е ако го изтърва и преди да го намеря някой го убие ,защото за мен това си е чисто убийство емм.. после си нямат напредстава какво ще стане. Както и да е ако ще убиваме бездомни кучета значи и към бездомните хора трябва да се процедира така .Между другото не исках да кажа че съм за убиването на невинни хора просто като пример =)
NиKоgъЪъ Нe ПlАcHКаI зА nqКОИ коitо nE ПlAЧкA за теBE..[!]
Природозащитниците сте тези, които не сте били нападани.
Не хапели без повод... хахахаха. Пазели си територията. Нападали, ако са застрашени.
Е и? 2 години територията им беше пред моя вход. На една мръсна глутница. 2 години за училище излизах ужасена с отвертка в ръка с идеята да се бия, когато дойдат. Мятаха се, ръмжаха, скачаха ми отгоре. УМИРАХ от страх на пустата улица в 6 и нещо сутринта, когато никой няма и да ти помогне. Веднъж едно за малко да ме събори за врата на земята.
С какво аз, която съм 1.60 и тежа 46 кила съм заплаха? С какво аз, която си отивам на училище сутрин съм ги подразнила? През живота ми не съм ритала псе.
Ми дайте да се изселим. Нали вече улиците са тяхна територия? Майка ми я нападат сутрин, защото пред работата и имат територия. Пред сградата има улица. Тротоара е територия на глутницата. Накрая избираш: да те блъсне кола или да те изяде куче. Така ли, според вас, трябва да бъде?
Обичах кучетата и дори сме имали на село. Беше мирно животно. Слагали са ме на гърба му даже като съвсем малка. Един ден нещо му стана и от нищото захапа баба ми за ръката та месец ходи с бинтове. Защо? Ми кой знае. Кучешки му работи. Напълно непредвидими, водени изцяло от инстинкти, потенциално опасни И ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА животни, не трябва да се движат свободно по улиците.
Вече колко време мина, още имам страх. Всичките ми приятели са наясно като минаваме покрай куче да застават от тази страна, от която е то, защото иначе минавам с крайна неохота.
Много е лесно да обясняваш как еди кое си било мила животинка, когато не ти се е случвало да те нападне, теб или близките ти. Когато чуждо дете лежи със стрес и рани в болницата. Тогава кучетата са мили.
Аз обожавам тарантули пък. Любимото ми животно. Имам 2. Ама си ги държа в терариуми в нас, в моята стая. Не ви ги мятам по пътя на главите, докато ходите. Ако един ден София бъде налазена от тарантули, първа ще хвана чехъла. Никой не е длъжен всекидневно да бъде принуден да се страхува за живота си.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ти като си изпуснеш кучето и то ако рече да дойде да ме напада съм го застрелял от раз, пък да видим какво ще стане. Най-много да заведа дело за небрежност. Че така не стига че без куче ще останеш, ами и парички по адвокати ще даваш.
Едит:След като гледаш кучета е хубаво да се информираш, че нямаш право да ги пускаш свободно, а дори и да са на каишка ако са големи трябва да бъдат с наморник.
Кви тарантули кви 5 лв ? Мн изроди се събрахме във форума
Така ли си си роден или са ти ампутирали мозъка по-късно?
Да бе, сигурно. Затова масово в момента има млади бездомни кучета с маркери на ушите, които реално НЕ са кастрирани. За какво говорим? Не си вършат работата мизерниците, само усвояват пари и това е.
Отделно че всяко домашно куче трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде чипирано, кастрирано и регистрирано в общината. И да има много солени глоби за "стопаните", които си пускат безпризорно кучетата по улиците.
Ако поне малко от малко някои неща се спазват, проблемът до няколко години няма да го има.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
1. Ако обичаш, не ме наричай изрод.
2. Това беше за хората, които си разхождат кучетата без каишка на места, където е пълно с хора. И като някое се засили към теб, казват: "А, ама то не хапе!" Почти всеки има някакъв домашен любимец и любимо животно, но не всеки го натриса така.
Общо взето това би свършило работа. Но ме съмнява да стане.Първоначално написано от Violenza
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
хора, престанете да се карате! е за това проблема с кучетата ще си го има вечно, винаги се "обсъжда", дефатко - празни приказки, нулеви действия от страна на когото и да е било. Тези седмици ходих с наще в родния град на майка ми, близо е до Пазарджик. Едно куче из града не видях, едно! Срещнахме се с една позната и обсъдихме тая тема и тя каза така "проблемът на вас софиянците е, че много раздухвате проблема, по тв и медии все за това говорите и все някой екозащитник или някой ще скочи срещу идеята на другия и тн и тн..и тук имаше бездомни кучета, а да видяхте сега по улиците такива? за една нощ мина ловната дружинка, прави каквото прави, прибра кучетата и си замина. И никой до сега не е умрял от жал по приспаните кучета, а можеше да умре.. от ухапвания, ако не ги бяхме махнали!".. та права е жената според мен, не се ли предприемат действия, ще си кретаме така завинаги
Реших да възродя темата малко, след като вече има поредна жертва от нахапани кучета: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4896311
Та какво мислите по въпроса?
Аз лично смятам, че положението става все по-зле и по-зле.
Последно редактирано от windowlicker : 06-19-2012 на 14:42
РЕШЕНИЯТА СА ДВЕ !
Първо-хващане и КУРШУМ В ШИБАНАТА ТИКВА НА СТОЙНОСТ 10 СТОТИНКИ !!!
И Второ-помиярите да се хващат,но да се пускат в зоопарковете като жива храна в клетките на гладни котенца като Тигри,Лъвове,Ягуари,Пуми и Леопарди !!!
При куршума се свършва на мига,а в клетката при котенцето за 5 секунди.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
котенцето <3
^Хахаха, много си идеен ^^
always late but worth the wait!
Ефтаназията е единственото хуманно решение на проблема.
не ме карай да се смея
ква втора жертва, жертвите са хиляди
ама ония смешници ''природозащитници'' ми ги защитават още
кастрацията НЕ помага по никакъв начин, обаче разни 'умни' глави не могат да го осъзнаят
съгласна съм с draid
събират ги, махат ги, точка
не тука една кучка да ми се развъжда по 10 пъти и да има над 70 нови кученца, които растат със скоростта на светлината и скоро ще са поредните потенциални убиици