- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
няма такова нещо като някакво задължение да се прави поза лотос в исихазмът, няма. Аз не знам от житията на свети отци, някой да е правил поза лотос, нито съм чувал монаси, свещеници или православни християни да го правят.
Приемам, че си чела нещо, защото от словосъчетанията които използваш си личи, че си чела нещо на тази тема, но явно не си го разбрала добре.
Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 11:38
Много ме кефи как 'ристияните обяснявате на ирелигиозните колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света, ама като се чупим започвате да се дърлите по между си и да си обяснявате един на друг колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света. Така и не схванах как всеки човек, от всяка форма на теизъм, от всяка религия, от всяка деноминация, от всяка традиция във въпросната деноминация, в определено време знае че той и единствено той (тя) е този който е уцелил правилно работите, а всички други билиони хора са идиоти. И ТОВА ВСИЧКОТО НА ВЯРА! XD
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Не просто съм чела. Уча го, предадено ми е и е факт. Държа изпит, дори. Мога да го разбера, защото не ми е далечна материя. Но мога да ти кажа, че не си го изучавали и нищо не ти говори. Както вече посочих Григорий Синаит има сборник. Не е нещо неизвестно. Говоря ти за една тема, а ти ми намесваш морал и т.н. Съвсем забиваш и се отклоняваш, защото просто не го разбираш. А да не говорим как наричаш нещо глупост без доказателство само, защото не го приемаш, а аз се опитвам да ти обясня, че бъркаш.
Тези неща не се научават или учат за четири години. Трябва да вникнеш и непрекъснато да откриваш нови и нови неща. Това прави всеки учен.Едно безкрайно изследване. От спора можеш да си извадиш изводи до колко си наясно и дали си развил аналитичното си мислене. Ако не желаеш, просто си води подобни дискусии ей така на кръчма, защото в момента точно това правиш с мен. Аз обаче държа да се говорят верни неща и то на стабилна база знания.
![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 04-29-2012 на 16:36
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
не знам какво учиш, но съм съгласен да говорим с православни богослови, и ще видим дали медитацията и молитвата си приличат и използват еднакви приоми и "упражнения", и дали се използва поза лотос.
Другото е празни приказки.
Ако искаш в църквата Свети Седмочисленици в София, познавам свещеници, можем да отидем
Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 16:47
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ