.
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Threaded View

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    няма такова нещо като някакво задължение да се прави поза лотос в исихазмът, няма. Аз не знам от житията на свети отци, някой да е правил поза лотос, нито съм чувал монаси, свещеници или православни християни да го правят.
    Приемам, че си чела нещо, защото от словосъчетанията които използваш си личи, че си чела нещо на тази тема, но явно не си го разбрала добре.
    Не просто съм чела. Уча го, предадено ми е и е факт. Държа изпит, дори. Мога да го разбера, защото не ми е далечна материя. Но мога да ти кажа, че не си го изучавали и нищо не ти говори. Както вече посочих Григорий Синаит има сборник. Не е нещо неизвестно. Говоря ти за една тема, а ти ми намесваш морал и т.н. Съвсем забиваш и се отклоняваш, защото просто не го разбираш. А да не говорим как наричаш нещо глупост без доказателство само, защото не го приемаш, а аз се опитвам да ти обясня, че бъркаш.
    Тези неща не се научават или учат за четири години. Трябва да вникнеш и непрекъснато да откриваш нови и нови неща. Това прави всеки учен. Едно безкрайно изследване. От спора можеш да си извадиш изводи до колко си наясно и дали си развил аналитичното си мислене. Ако не желаеш, просто си води подобни дискусии ей така на кръчма, защото в момента точно това правиш с мен. Аз обаче държа да се говорят верни неща и то на стабилна база знания.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 04-29-2012 на 16:36
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си