- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Решение на омазняваща се коса
Извинявам се предварително,ако има такива теми , но ми писна да си задавам въпроса в общите теми и направо реших да направя тема(ако някой ми е отговорил и не съм видяла се извинявам :д)
Такам, ако има значение - на почти 16 съм . Заглавието-само подсказва какъв е проблемът ми.
Преди ползвах преса за коса, за да "скрия" този гаден дефект на косата си,но забелязах, че вече не върши работа.От доста време ползвам хума(преди след маската се миех с неутрален шампоан,но вече минах само на хума и най-много малко балсам на краищата). Не правя грешката да си я мия всеки ден,защото знам,че така ще стане по-зле.Обаче наистина ми е гаднодаже ми е тъпо, че другите са си пуснали дългите коси без да имат този проблем изобщо,а аз седя неква вързана на опашка или направена на кокче....
Та значи плана ми е сега лятото да мина само на хума и да увелича периода между къпанията,за да не тоща обаче не знам дали ще има ефект.Ще ходя само вързана и няма да си пипам косата(както и сега започнах да правя). Не се храня с боклуци така, че това едва ли е причина(и не е наследствено :д)
Ще има ли ефект? И ако не,поне до година-две,когато изляза от тоя пубертет ще се намали ли това омазняване? Готова съм лятото да се боря с това,ще ми препоръчате ли маски(каквито и да е) и разни подходящи продукти? Дайте ми някаква надежда,защото вече не знам какво да правя![]()
търсих,обаче не винаги написаното е вярно, така че искам да разбера за неща,които са пробвани и са имали успех
Шампоан с хума. Съвсем сериозно. Аз имах този проблем и това оправи нещата. Струва 2 лева някъде и е като магическа отвара.
Ей това ползвам аз:
![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
да знам само хума ползвам и малко ми (абе странно ми е засега) е като твърда я усещам
и този шампоан с хумата ще си го купя когато имам възможност!чувала съм за него,носи му се славата но не знаех на коя марка е благодаря
![]()
Пак заповядай.![]()
Ако не ти е неприятна идеята, може да опиташ и с жълтък в косата към хумата. Една колежка го прави и има толкова буйна коса, че къса всякакви ластици.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
ами аз след тая кал вече всьо ще си сложа
обаче четох някъде че меришело яйцето и изобщо маската с яйце миришело иначе досега са съм пробвала![]()
Хининовия шампоан също изсушава. Пробвай бебешка пудра - втривай я в корените, абсорбира мазнината и ти дава още един ден бонус. Освен това ще те посъветвам да не се миеш много често с шампоан за мазна коса, защото те са доста агресивни.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
След като си измиеш косата нормална ли е или по-суха?Ако е второто пробвай да правиш маски с масла,косата може да ти се изсушава от шампоана и хумата ,и да скалпът да произвежда допълнително омазняване .
Аз си я правя с яйце и после мирише, не знам колеjката ти с какво я маха тая миризма. ^ о.о Повечето пъти не е толкова силно де, но си се усеща.
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you
Идея си нямам. То аз не, че съм и душила косата де.Просто не съм усещала. Може и да има лек мирис, който да се усеща само от много близо. Не се ли размива в аромата на шампоана? Или ти не минаваш после с шампоан?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Яйцето си мирише, мдам. Даже на мен понякога ми се маха мириса чак след второто къпане.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Сериозно ли? Аз пък никога не съм усещала някаква миризма като си правя.. Може би шампоана, който ползвам има по-силен аромат и затова, но честно казано много съм изненазана, че въобще при някои е миришело..![]()
Да не би да го правите с цяло яйце и затова да мирише? То май трябва да е само жълтък.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Никога не знаете колко са пресни яйцата, взети от магазина.. ;д Нормално е да понамирисва мъничко, ако е застояло или ако не го махате добре, аз съм си правила и само с яйца и нищо не ми е ставало, оплаквания нямам..
Момиче ^^
Понеже пишеш, че планираш да ходиш само с вързана коса, само да кажа, че да я държиш постоянно вързана ще я омазни допълнително, особено ако си я стегнала много на опашка или кок. Моята коса си се омазнява нормално, мия я два пъти в седмицата, но съм забелязала, че като я държа постоянно прибрана се омазнява по-бързо.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
не, не я държа некво стегнато защото знам че не е полезно за косъма а леко съм я вързала колкото да не ми пречи и да не я пипам и оправям защото става по-злепри мен е точно обратното смис като ми е прибрана и нямам какво да пипам и оправям постоянно няма чак такова омазняване
Мий си косата с хладка вода. Мий я и по-често пак помага. При мен като я изправях ми се омазняваше и като и слагах прекалено мн лак за коса. Но си вземи шампоан за мазна коса ще ти помогне най мн. Ако не помага, попитай фризьора при който ходиш той ще те посъветва най добре...![]()
Маска с хума и си тип-топ.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Фризьорката ми каза да ползвам шампоан с коприва. Пак трябва да я мия през ден, обаче изглежда много по- чиста и обемна, отколкото когато използвах шаума или уош енд гоу.
always late but worth the wait!
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you