.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 129
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Значи и ти както гигантското мнозинство учени, повечето хора на планетата и най-голямата християнска организация приемаш този доказан факт?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^
    аз си знам

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    аз си знам
    Човек се учи цял живот. Дори Аристотел е казал, че нищо не знае, въпреки, че можем да си мечтаем за неговото ниво на интелигентност. Колкото повече научаваш, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш. Само някой неразбрал индивид, може да каже, че знае нещо. Човек учи цял живот.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    ^
    "Колкото повече научаваш, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш."

Съгласен съм.

OOOOoooхххх...!

Колко съм недосетлив! Абе момчѝ, я кажи каква е позицията на Православната църква по този така важен въпрос бе?

Аз чувам че нещо... схизма сякаш имало по въпроса. Нещо не могли да се разберът по между си, нещо се карали две големи групи по тоя въпрос в твойта църква.

Вярно ли е че въпреки екзалтацията на въпросните индивиди не могат да си кажат консенсуса като зрели хора по един такъв въпрос?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    по кой въпрос.

Еволюцията вярна ли е или не.

The Bird of Hermes

Град
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Еволюцията на човека в маймуна е един неоспорим факт.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Това не е важно за мен, целта на вярата, към който се стреми всеки вярващ е друг.

Град
    Това не е важно за мен, целта на вярата, към който се стреми всеки вярващ е друг.
    Беше просто ирония...

Мега фен
    е и кво, че е ирония

Аз не те питах ТЕБ какво мислиш по въпроса, а изрично каква е позицията на църквата ти по него.

The Bird of Hermes

Мега фен
    това за еволюцията е измама на дявола, той иска да накара духовниците/вярващите да повярват в това че е имало някакви милиарди години, през които човеците са еволюирали от микроорганизми през множество видове преди да достигнат до човешкият вид, но така сякаш няма никакъв Бог или поне не такъв, на който (да) може да се разчита, всичко в това отношение е изфабрикувано чрез процес на материализация от атомно/молекулно ниво

"оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. верческото/духовното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня(т.е. но само до момента когато тя ще бъде разкрита и унищожена от страна на истинският Господ Бог), който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. духът на лъжепророкуването, чието явление може да достигне до своят връх - "звяра/вторият звяр"), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват(т.е. които вършат верческо/духовно беззаконие), защото не приеха да обичат истината, за да се спасят." 2 Солунци 2: 7-10

ето част от една история за материализация, която е била извършена от един от големите исполини:

"Самотните ми размишления бяха прекъснати от звука на приближаващи се стъпки. В тъмнината нечия ръка нежно ми помогна да стана и ми даде сухи дрехи.
    — Ела, братко - каза спътникът ми. - Учителят те очаква. Той ме поведе по пътя през гората. Тъмната нощ внезапно се освети от равномерно сияние в далечината.
    — Дали не изгрява слънцето? - попитах аз. - Нима е изминала цялата нощ?
    — Още е полунощ. - Моят водач тихо се засмя. - Онази светлина е отблясък от златния дворец, материализиран тук тази нощ от несравнимия Бабаджи..... Виж!
    Пред нас се издигаше огромен дворец от блестящо злато. Обсипан с безброй скъпоценни камъни, разположен сред прекрасни градини, той представляваше неописуемо великолепно зрелище. Светци с ангелски изражения се бяха разположили край блестящите порти, почти червени от блясъка на рубините. В декоративните арки бяха инкрустирани диаманти, перли, сапфири и смарагди с необикновена големина и яркост.
    Последвах спътника си в просторната приемна зала. Аромат на тамян и рози се носеше из въздуха, матовите лампи излъчваха разноцветно сияние. Малки групи посветени, някои със светла, а други с тъмна кожа, пееха мелодично или седяха в медитативни пози, потънали във вътрешен покой. Трепетна радост изпълваше атмосферата.
    — Любувай се, наслаждавай се на изящното великолепие на този дворец, защото той е създаден единствено в твоя чест. - Водачът ми разбиращо ми се усмихна, когато нададох няколко възторжени възгласа.
    — Братко - казах аз, - красотата на това творение надхвърля границите на човешкото въображение. Моля те, обясни ми тайната на неговия произход.
    — С удоволствие ще ти изясня. - В тъмните очи на моя спътник просветна мъдрост. - В действителност в тази материализация няма нищо необяснимо. Целият космос е материализирана мисъл на Създателя....."
    Последно редактирано от npp : 04-30-2012 на 12:14

Мега фен
    лош дявол, лош, ....................... палавник

Град
    selo Sofiq
    аз имам чуватвото че брат ми (млад човек) си е чалнат на тая тема, моли се по 40 минути вечер, изобщо мн е странен но не ми се изброява, докато майка ми го пражи това, той "видя" от нея а аз от баща ми на който хич не му дреме за господ и агидката му, мисля си обаче че вярващите не търсят причина за това-онова, и точно затова светът не може да се развива и хората да поумняват, докато продължават да четат библии, корани (всяка втора дума е "защото бог така направил" и ако това не е промиване на мозъцитее...) и най главното да не търсят първопричина, да не търсят знание и разбиране на нещата. човекът трябва да определи точно в какво вярва, да потърси дълбоко в себе си на какво всъщност се моли и чак тогава когато човекът проумее (поне да не бъде неговото мислене тип "защото бог така е направил и аз го следвам като овца") донякъде причините, и нещата в света, ще можем да живеем в мир, разбирателство и т.н.
    Na jaaaaa!!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от xXWinnerXx Виж мнението
    аз имам чуватвото че брат ми (млад човек)...... моли се.......вечер
    Това е много хубаво, че брат ти се моли вечер. А на тебе пък къв ти е проблема от тая цялата работа, е те тва не разбрах. Изобщо много странно.

Цитирай Първоначално написано от xXWinnerXx Виж мнението
    ....... и точно затова светът не може да се развива и хората да поумняват,
    ехееей, ама давай бе, дааавай, ама развивай се, ти нали не си като "задръстените" вярващи (и никой не те кара насила), а си поредното "готино, модерно, интелигентно, живеещо в 21 век" атеистче. Хайде, дерзай в развитието и прогреса.
    Последно редактирано от defender : 05-14-2012 на 08:57

Мега фен
    има и разлика между молитва и молитва, досега е имало праведни молитви, но е имало и неправедни, така че по-добре е най-напред да се говори за това що е правилна молитва, докато това дали някой се моли без значение с каква молитва, не е гаранция че по този начин се постъпва основателно/правилно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    има и разлика между молитва и молитва, досега е имало праведни молитви, но е имало и неправедни, така че по-добре е най-напред да се говори за това що е правилна молитва, докато това дали някой се моли без значение с каква молитва, не е гаранция че по този начин се постъпва основателно/правилно
    това наистина е така,
    но ако в молитвата се моля npp да се освести и да се откаже от ереста си(666), това праведна молитва ли е.
    Последно редактирано от defender : 05-14-2012 на 11:31

Мега фен
    а ако в молитвата се моля npp да се освести и да се откаже от ереста си(666), това праведна молитва ли е.
    кое наричаш ерес?!, едно е да кажеш че нещо е ерес, а друго е направо да посочиш в какво се състои тя, понеже всеки, който е научил думи като ерес, престъпление, беззаконие, и пр., би могъл както му скимне да посочва с тях който си поиска без въобще да разполага с основателни доказателства.....

"И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците(т.е. майка на антихристите и злодеите) и на гнусотиите(т.е. и на злините) на земята." Откровение 17: 5

който е истинен той не крие истината, но я показва, а който лъже, прикрива лъжата си за да не се разбере че лъже

"първосвещеникът попита Исуса за учениците Му и за учението Му. Исус му отговори: Аз говорих явно на света, винаги поучавах в синагогите и в храма, гдето всички юдеи се събират, и нищо не съм говорил скришно. Защо питаш Мене? питай ония, които са Ме слушали, какво съм им говорил; ето, те знаят що съм казвал. Когато рече това, един от служителите, който стоеше наблизо, удари плесница на Исуса и рече: Така ли отговаряш на първосвещеника? Исус му отговори: Ако съм продумал нещо зло, покажи злото; но ако добро, защо ме биеш?" Йоан 18: 19-23
    Последно редактирано от npp : 05-14-2012 на 11:50

Мега фен
    с тебе много сме си говорили и спорили на тази тема и сме стояли по нощите, съжалявам, че нищо не си схванал. Като искаш да разбереш какво е ерес, чети какво проповядват основните деноминации, сравни ги с твоето лъжесвидетелство и сам си открии разликите и сам си прецени, защото точно заради такива пишман-свидетели на Словото има толкова секти, най вече (90% от тях) протестантски, но като сложим, че и протестантството се е пръкнало от католицизма.

и не ми отговори дали такава молитва ще е праведна.
    Последно редактирано от defender : 05-14-2012 на 12:00

Мега фен
    с тебе много сме си говорили и спорили на тази тема и сме стояли по нощите, съжалявам, че нищо не си схванал. Като искаш да разбереш какво е ерес, чети какво проповядват основните деноминации, сравни ги с твоето лъжесвидетелство и сам си открии разликите и сам си прецени, защото точно заради такива пишман-свидетели на Словото има толкова секти, най вече (90% от тях) протестантски, но като сложим, че и протестантството се е пръкнало от католицизма.

и не ми отговори дали такава молитва ще е праведна.
    щеше да е праведна ако ти беше праведен, а аз неправеден, обаче уви не е така, тъй като "скимтенето" не е признак за праведен човек, а по-скоро за нещо като подивял дявол без разум
    Последно редактирано от npp : 05-14-2012 на 13:36

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    щеше да е праведна ако ти беше праведен, а аз неправеден, обаче уви не е така.......... подивял дявол без разум
    е браво изобличи ме, ама ти нали каза, че си официален представител на Истинния Бог за Земята, кой като тебе.

Мега фен
    е браво изобличи ме, ама ти нали каза, че си официален представител на Истинния Бог за Земята, кой като тебе.
    оказа се че в системата на вярата е пълно с страхливи хора, иначе с мозък, но ги е страх да покажат любов към всички останали човеци, понеже собствените им души за тях сякаш са им единствените скъпи

Град
    selo Sofiq
    Това е много хубаво, че брат ти се моли вечер. А на тебе пък къв ти е проблема от тая цялата работа, е те тва не разбрах. Изобщо много странно.

ехееей, ама давай бе, дааавай, ама развивай се, ти нали не си като "задръстените" вярващи (и никой не те кара насила), а си поредното "готино, модерно, интелигентно, живеещо в 21 век" атеистче. Хайде, дерзай в развитието и прогреса.
    Браво беее, много добре си ми извъртял думите, поздравления. А моя проблем е че се притеснявам за него (млад, здрав) да се моли по толкова време (но все пак това си е моето виждане). Не съм казвал че вярващите са задръстени, като цитираш, цитирай правилно, нещо го имаш навика да извърташ какво казват хората, за да ти се хареса на странните виждания, исках да кажа че хората като цяло не биха могли да се развиват и да откриват и измислят нови неща при положение че по 2 часа се молим на БОГ и за всичко казваме "защото бог така е направил, наредил и т.н.".
    ПС: май си доста заядливичък, както гледам не само с мен се заяждаш, изглежда отдавна си в същите взаимоотношение и с други хора
    Na jaaaaa!!

Мега фен
    ^
    и аз виждам как в опита си да ми разясниш какво точно си искал да кажеш в първото си мнение и изведнъж се получи така, че второто ти мнение е доста по различно от първото.

ПП: добре, все пак извинявай, ако съм ти бил извъртял мнението.
    Последно редактирано от defender : 05-15-2012 на 21:40

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си