- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да и кажа ,че я харесвам?
Здравейте , момче съм от София и харесвам едно момиче от моя клас.Познаваме се от 4-5 месеца и се разбираме чудесно.Почти винаги ходим заедно на училище и се връщаме заедно.Мисля ,че и тя ме харесва ,но не съм сигурен.Пишем си често ,споделяме.Наскоро тя ми поиска номера.Проблема е там , че аз съм такъв ,че като ми правят намеци нищо не разбирам.И като се замисля сега като си говорим винаги казва как другите момчета са тъпи и глупави , а за мен си мълчи.В часовете си хвърляме погледи и усмивки.Веднъж реших и аз да и направя намек и като се качваше в автобуса леко я потупах по дупето , а тя се завъртя изненадващо и се усмихна с леко засмиване.Също така веднъж имахме час по информатика ,но госпожата си гледаше компютъра и цялата група правеше каквото си иска.Ме извика да се снимаме с още 2 момичета и 1 момче като нарочно дойде до мен и ме прегърна леко.А после попитах защо искала снимка и една нейна приятелка(с която не сме много добри приятели) каза ,"Защото много те харесва.Направих се , че не я чух , защото въпроса беше към момичето ,но тя си замълча.С нея мога да кажа , че не сме се карали въобще.Почти винаги сме на едно мнение и смятам , че доста си пасваме.Не съм свикнал като вървя по улиците да прегръщам някое момиче или да се държим за ръка.Точно и това ме спира и никога не мога да намеря удобния момент да и го кажа.Иначе почти всеки ден оставаме заедно насаме като се прибираме.Но просто като стигнем 1 място и си казваме Чао и това е.Това се повтаря вече 2-3 месеца.Страхувам се да не закъснея и да вляза в зоната Friends.Но мисля , че тя просто не ми дава шанс да и кажа.Никога не сме си говорили на тема обвързване и т.н. .Иначе тя редовно обикаля момчетата и момичетата от другия клас за ПРИЯТЕЛСКА прегръдка , а после ми казва как били глупаци и го правела просто да са уж приятели.Ако някой ми даде добър съвет как да и кажа и как да подходя ще му благодаря.Пропуснах да кажа , че с нея почти не сме на 1 място.Винаги сме в движение т.е. не мога докато вървим да я спра и да и кажа всичко...
От това, което прочетох смятам, че и момичето има симпатии към теб, значи би трябвало и тя да те харесва
:Д:Д:Д:Д:Д
само момче може да реши, че потупване по дупето е намек:Д
Просто й кажи истината?Или по сложния начин - поразпитай я първо.
Аз съм готов да й кажа всичко, но не усештам точния момент.Не мога докато ходим и си лафим да й кажа.
Изпей й серенада. :P
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ще ти кажа каквото съм казвал на много други хора. Просто я покани на среща насаме, когато имате свободно време или през weekend-а. Помотайте се, вземете си нещо за хапване и пиене та да има какво да правите и с разговора темата просто ще си дойде (едва ли ще си мълчите неловко през цялот овреме). Dont panic! Stay cool иии тва е. Смешното е,защото давам тези съвети на разни хора когато всъщност трябва да ги приложа на себе си.
^ Съгласна съм.
Излезте заедно, прекарайте си времето - така, както си искате и подобни. А когато дойде правилния момент, ще го усетиш. Просто не се притеснявай.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Просто не я ''потупвай по дупето''
Или ако толкова не намираш начин да и го кажеш докато вървите - скайп или фейсбуук. Звучи леко тъпо, но пък е най-лесно.
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Предлагам да започнеш да `и правиш намеци. Примерно докато учите по химия да `и подметнеш,че знае много. Да я поканиш да дойде у вас да учите. Разпитай я каква музика,филми и сериали харесва. Ако имате общ любим изпълнител например може да му обсъждате песните и по - късно да `и цитираш една песен от любимия ви изпълнител.
Говори и ти за момичетата,че са глупави,но не казвай нищо за нея. Кажи `и,че си я сънувал и гледай реакцията `и. Спомни си за нещо,смешна случка и `и кажи,че си се сетил за нея когато си си спомнил случката.
Мога да изреждам много,но по - добре побързай. Някои момичета са зверски тъпи и понякога решават да те зарежат,като виждат че нещата не вървят мн добре!
Добре, не казвам че е задължително от химия да минете директно на тема чувства. Просто казвам че темата трябва да изкочи! Примерно говорите си за даскало или квото там и по едно време казваш " Знаеш ли сайта teenproblem? Леееле кви глупостии чета там, според теб съветите там биха ли ти помогнали във връзката?" И тя ако каже "Оооу ама аз си нямам приятел" супер, поне намери начин да разбереш дали има гадже или не. И общо взето дръж се естествено, отнасяй се с нея както на теб ти харесва и бъди себе си през цялото време! Бъди искрен и самоуверен, момичетата харесват самоувереността. Питай я каквото искаш да знаеш без да се страхуваш и така тя може да се почувства по комфортно и да направи същото. Хвърли по една шега от време на време, закачай се с нея игриво и ако тя отвръща..ей няма кво да се лъжеме - просто я питай директно, кво толкова?! Късмет![]()
Последно редактирано от boyanhristow : 06-03-2012 на 00:59
вече е късно, френдс форевА. но не е толкова лошо, аз имам само момичета приятели и съм много доволен. доста по-добре си прекарвам отколкото с момчета, освен това няма нещо за което да ме прецакат, както с момчета става винаги. парите не са фактор в отношенията мъж - жена на приятелско ниво, докато мъж ще прецака мъж за пари без да му мигне окото!
Абе не искам да го казвам обаче само 2 вида хора (поне според мен) обичат женската пред мъжката компания (под "компания" имам в предвид приятелства, постоянно разкарване насам-натам само с нежния пол)...
1-вият вид са нещастниците-тези които са мачкани от по-силните (тормозени в даскало или където и да е било)
2-рият вид са травеститите!
Ти ок кой вид си?
ха, добре.
аз съм от вида, на който му завиждат тия спечените с мъжките компании, щото нямам проблем в общуването с жени. даже е по-просто да си говоря с жена, отколкото с някой капут. в университета само с момичета дружах и хич не сбърках - записки и изпити като песен без да се хабя
като цяло мога да обобщя така: момчетата на моите години са просто смотани и комплексирани задръстеняци, било то защото нямат пари, било то щото просто са си такива и хич не са ми партия за простотиите, докато момичетата, мога да кажа спокойно, ме харесват, щото знам как да се държа с тях и винаги е по-весело.
ахам ясно... щото преди аа 2 години мисля имаше един "идиот" слабо казано в моя клас... всеки божи ден ходеше да се оплаква къде ли не в болница е бил вкарван и прочие! Аз, моята и още 4 двойки излязохме на кафе... и отстрани на улицата забелязахме този - облечен в неква фуста... разхожда се с още 5 момичета. От тоя ден нататък тоз с момче не общуваше само и само с ей така женската компания... това продължава и до днешни дни а преди ок. 7-8 месеца с приятели на по биричка скиваме тоз травестит! Ама наистина травестит с лакирани нокти червило и куп други женски дранкулки... вечерята ми излезе на 2-рата секунда...
Как да и кажеш, че я харесваш?
С целувка.
Но преди това се увери, че тя изпитва ако не любов, то поне симпатии към теб...
Ще се шашне силно от целувката, но повярвай ми- такъв спомен остава завинаги и ще я грабнеш!!!
Стига само да имаш смелост.
Такаа, извинете , че не гледах темата.Сега ще ви разкажа какво се случи в скорощните дни .Реших след училище понеже заедно се прибираме и отиваме да минем по по-заобиколен път и да минем през парка където да седнем някъде и да я прегърна и да и кажа.Но ето го и проблема.Моите приятели от класа ме питат къде отивам , а аз казвам , че се прибирам , но ще мина през парка и 1 решава да дойде с нас.Разхождахме се, говорихме си ,смяхме се , но чисто приятелски.След малко видяхме 1 облак и тя каза , че и прилича на сърце.Аз я подкрепих като вметнах , че само за такива работи мисли(да и видя реакцията) , а тя каза - мани я тая романтика.И тогава тотаааално изпада варианта да седна да я прегръщам и да и кажа.Не знам какво да правя.Мисля , че прекалено много й се давам.Чудя се дали 1 ден да не ида с нея на училище да видя какво ще си помисли.Иначе в училище ме базикат пред нея , че съм я "оправял" , а тя стой и се усмихва само.Даже веднъж 1 изръси нещо , че сме ходили заедно, а тя се обърна към мен и се усмихна доста силно , даже леко на смях биеше... .Тя почти няма свободно време.Доста често излиза с нейни приятелки и се прибира късно към 10/11 вечерта.Сутринта спи до късно , а после учи и ходим на училище.И се връщаме заедно. Благодаря ви за мненията , наистина ми помагате.Благодаря искрено на boyanhristow и моля ви се не се карайте за видовете момчета.Очаквам помощта ви.
Edit: fifito прекалено силно ще е да я целуна.Първо , че няма кога.Почти не оставяме насаме на 1 място , а дори не сме се прегръщали.Вмятали са ми , че ме харесва преди , но усетих , че леко тръпката й към мен отслабва , но все пак.Аз съм такъв човек , че чакам първо да опозная момичето добре , да знам дали си струва.А от това чакане разбрах , че ако ще има нещо , то първата стъпка трябва да е от мен.
boyanhristow Знаеш ли сайта teenproblem? Леееле кви глупостии чета там, според теб съветите там биха ли ти помогнали във връзката?" И тя ако каже "Оооу ама аз си нямам приятел"
Ами ако каже не не го знам няма да ми стане комфортно да и обяснявам.Усетил съм ,че тя не обича да слуша като и говорят.Опитваш се да и разкажеш случка , а тя само се лигави , прекъсва те или казва я виж какво сладко куче....
Последно редактирано от lucho13 : 06-04-2012 на 17:30
Колкото повече се съмняваш,толкова повече се объркваш.Много пъти не съм имал смелост да си призная чувствата и съм изпускал момичето.Пробвай си късмета,дори да бъдеш отхвърлен ще си се успокил и ще можеш да продължиш.Не е приятно да ти кажат,че не те възприемат по начина по който ти,но това не е нито края на света,нито нещо фатално.Бъди смел,това винаги прави впечатление на момичета,особено по прочетеното личи,че момичето се чувства добре в твоята компания.Ако чака да действаш не я разочаровай.
Говори с нея направо или ако се притусняваш толкова попитай я по начин така,че да я провокираш да ти каже дали изпитва нещо към теб.
Благодаря за отговора ти.Всъщност преди 1 месец някъде изпитвах по-силни чувства към нея(не ,че сега не я харесвам) , но точно тогава мисля , че не и казах , защото се страхувах да не я загубя , а сега ако се съгласи ще съм щастлив ,ако не такъв е живота.Мисля , че ще го приема.Това мисля ,че ще ми е първата по-сериозна връзка ако въобще стане нещо.Страхувам се само от неловки ситуации като например:Искам да ти кажа , че имам чувства към теб и не си ми безразлична и тя каже - и аз кфо да напрая?Попринцип като сме заедно по пътя се смеем и се лигавим често и това е също проблем..
Абе я слагай край на тия романтизми и кажи кВО аджаба изпитваш към това момиче... ако и е все едно я напсуваш едно хубаво и скачаш на следващата бе... по-хубаво е да те режат но накрая да се получи с някоя отколкото цял век да си се вкопчил в някоя, постоянно да я гледаш и да си мислиш за нея като някакъв спекъл!
Хаха , донякъде си прав.Но не е много лесно.В главата ми се въртят два варианта.Да й дам почти пълен игнор.Да си ходя сам на училище и да се прибирам сам.Ако спре да ме търси значи за нея съм бил нищо и едва ли дори ще съм приятел с нея.Обаче ако усети , че ме губи и започне редовно да ме търси бих директно я поканил да излезем в парка и да и кажа нещата.Кажете какво мислите за идеята ми ?Така един вид ще я тествам.А забравих да кажа , че почти не ми дава да я докосвам.Когато леко и пипна косата казва не ми пипай косата и това винаги е било така.От преди 5 месеца до сега... .Наистина ли толкова си пази косата или просто не я заслужавам?
Не, че нещо ама:
1во В компанията сме 3-4 момичета и само едно момче и като стане дума за пари обикновено харчат основно неговите...
2ро[/QUOTE]Абе не искам да го казвам обаче само 2 вида хора (поне според мен) обичат женската пред мъжката компания (под "компания" имам в предвид приятелства, постоянно разкарване насам-натам само с нежния пол)...
1-вият вид са нещастниците-тези които са мачкани от по-силните (тормозени в даскало или където и да е било)
2-рият вид са травеститите!
Ти ок кой вид си?[QUOTE] Не, е така.