срещу близнаците няма какво лошо да имаш. те чисто и просто витаят наоколо. набедени са за интелектуалци, което според мен се дължи на склонността им към разговори и философстване, изобщо - интензивно проветряване на устата, често с поучителен привкус.
за мен близнаците са най-изгубените хора. ненаясно със себе си, с желанията си, с другите, със света. подобно овена, не са постоянни, не че се разсейват, като него, по-скоро са ненаситни в търсенето си на Нещо, поради което се губят в нищота. цялата им динамичност е някакво устремено, отстрани нерядко будещо съжаление, бягство към хоризонта. безсмисленост. парадоксът е, че близнаците са рационален знак, който действа на емоционално ниво, т.е. против себе си. телесното властва над съзнанието му, потребностите му са над съзнанието, моралът е на хартия/приказки, поведението издава пълнокръвен хедонизъм.
за да не бъда разбрана криво, ще кажа, че лично аз харесвам близнаци. т.е. - привлечена съм от тях, но това се дължи на изродения ми перфекционизъм и устрема към осъществяване на невъзможното. близнаците са страхотна компания, но със сигурност не са ценни като постоянни партньори (интимни, приятелски, пр.), поне не за мен. те могт да си те обичат отдалеч, да осъзнават, че си им важен, но им е чуждо обгрижването, интимността, споделеността. това не ги прави лоши или студени, но ги определя.
близнаците са алтруисти, когато се отнася за непознати/не-особено-близки до тях хора. склонни са да забравят и пренебрегват себе си до безкрай, в името на някоя добра кауза, колкото и безмислена и безпредметна да е тя. (чавка: близнаците се увличат лесно по различни занимания, влияят се от средата и чуждите мнения, което леко не съвпада идеята ми за интелектуален индивид, но какво ли разбирам аз) това отдаване е изведено до крайност, вероятно поради непрестанното им търсене на Нещото/Истината/Красивото, което да ги изведе в онази (не)действителност, която толкова силно копнеят. най-добрата им черта (ентусиазмът, решителността, и др, които се подразбират от написаното досега:Д) се превръща в най-големият им (може би единствен) недостатък. те толкова силно вярват (в себе си, в Силата, в съществуването на красивото, в хората, в света), че биват вечно разочаровани, предвид нереалистичността на очакванията им (осъзнати или недефинирани). разочарованията водят до една омърлушеност, до едно отчаяние, до демотивираност. според мен тогава близнакът умира. когато му бива отнета вярата, въздушното, детското, когато илюзията бива разрушена, а захарта - размита или отнесена от мравките. в този смисъл, близнаците се нуждаят от свои хора, хора, които да поддържат илюзията жива, както и хора, които да ги заземяват, като много се разлетят и се зареят в разни глупости. във връзка (стабилна, смислена, перспективна) виждам близнака със земен знак, за всичко останало - въздушни и огнени. близнакът може да обича свободата си, но ако някой не го връща в правилния коридор, той би участвал във всички дисциплини, без да завърши нито една от тях. изобщо, за да се занимаваш с близнаци(когато въздухът не е твоята стихия), трябва да си много постоянен и нездравословно надъхан. те притежават цялата потенция на света, но се нуждаят от добър мениджър - нежен, незабележим, често в сянка... някой, който предоставя нужното им пространство, но и някой, когото уважават достатъчно, за да се вслушват в мнението му. трябва да извлечеш най-доборот от двойка родители - той да те приема за ценен, да ти е благодарен, да си там високо в йерархията му, а ти да му даваш джобните и да го пускаш по купони. в замяна той ще се прибира... понякога, да се изкъпе, нахрани и презареди.
Последно редактирано от Blab : 06-17-2012 на 12:44