Аз живея в Шотландия , студент съм обаче, не съм гимназист и не знам как е като цяло ситуацията с гимназиите, но имам определени наблюдения върху самата държава, които ще споделя с вас
- Шотландците почват училище от 4 годишни, нямат много свобода, могат да пият и да ходят по дискотеки чак когато станат на 18, и затова повечето студенти постоянно се напиват, пушат и буквално се влачат по улиците петък вечер. Доста е грозно. / Ако трябва да ги сравня с повечето български студенти ... българите са доста по-узрели, кой квото ще да ми казва.
- Дискотеките им нямат почти нищо общо с нашите . Повечето са доста неприятни като интериор,целта на дискотеката е да отидеш, да се напиеш и да се забиеш. Честно казано, бих предпочел българската чалготека,защото можеш да седнеш, да пийнеш, да релаксираш. Такава опция тук няма. Откъм музика ... много нашумял е дъбстепа, обичат много да слушат cheezy pop и indie също. Повечето българи не сме много на кеф от избора им на музика, но на други си допада

О, също така, купоните са от 11 до 3, няма дискотека, която да може по-дълго, поне не и в Глазгоу.
- След 10 часа никой не може да купува алкохол, абс. никой. Пушенето също е забранено навсякъде, освен по улиците. И в интерес на истината това много ми харесва, можеш да си седнеш в кафене и да не се задушаваш от чуждите пушеци
- Много са им гадни зеленчуците и плодовете, леле ... друго си е хубавата шопска салата. Една краставица е 2,50лв и е пълна пластмаса.
- Като цяло времето е много неприятно, но пък придава една интересна атмосфера на града... сякаш ходиш в средновековен град, тъмно и мрачно но много зелено
Ако имате някакви въпроси, питайте !