- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Помиярите
Нападали са ме кучета.И к'во ? Голямо чудо.Преживява се.А хората които са били отвличани,изнасилвани,преб ивани и кво ли още не оплакват ли се ? Спрете да правите от мухата слон.Предполагам не си обезобразена,обездвижена или със сериозни наранявания.
Изключително плосък коментар, лишен от всякаква мисъл и очевидно праволинейно мислене, известно под фразата : "кон с капаци" Пожелавам ти и за напред да преживяваш нападенията, твоите близки и приятели, а в бъдеще и деца да го преживяват, защото чисто статистически, може и да не успея да го преживеят. Примери за това бол - и за обезобразени и за обездвижени и т.н. И накрая на колко години си ?
Наистина се забавлявам като ви чета споровете и знанията по зоология и дивечознание
,,Нямам предвид пряко към животни.Искам да кажа,че през последните години планетата не е обитавана от особено умни индивиди.Пример - саморазрушаваме планетата.,, - Мече , ти защото си много голяма и ги разбираш нещатаСпокойно , простено ти е ,щом си още на 15 години!
-
Както и да е, когато едно животно-хищник е гладно - напада
Защитава си територията и тнт
Невинните хора, понасят последствията на некадърното управление българско
http://www.vbox7.com/play:a037786e&start=44
Може да си сигурен, че трудно ще пуснем върха, дори и да унищожим земята. Хората са малко като напаст в момента, но безценното в случая е интелекта и възможността за решаване на всякакви проблеми.
Развих тежка фобия от тях. Говорим си за ежедневни нападения. Събаряли са ме на земята. Имам огромен късмет, че не ми се е случвало най-лошото. На късмет ли трябва да се разчита? В една столица, където би следвало да може да си пуснеш детето на спокойствие да иде на училище, нормално ли е просто да му стискаш палци да стигне невредимо? Имаш много болен мозък или просто наистина си на 12 и не можеш да си представиш една такава ситуация от погледа на голям човек.
И да, хората, които са били изнасилвани, пребивани и какво ли още не, ТРЯБВА да се оплакват в правилните институции и виновниците да бъдат наказвани. Същото важи и за кучетата. Пред института, в който работи мама, има една такава глутница, от която даже мъжете се плашат. Нападали са бая хора и всички ги е страх. Това не е нормално. Не живеем в палатки из балкана. Това е град. Цивилизация. Би следвало да можеш да си ходиш спокойно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Сиси,съжелявам.Твоето наистина е било нападение,но просто има хора които считат за нападение едно изръмжаване.Найстина не е правилно да се притесняваш да отидеш до училище,ама не е правилно и дивия селянин да излезе с камъка и да заблъска по главата на всяко куче което види.
Предполагам нямат право да се оплакват по твоята логика, защото най-вероятно те са си виновни за това или това важи само когато ти изнася? Според мен най-лошото, което може да се направи е да се обвинява жертвата за дадено престъпление. Да, жертвите на кучетата са виновни, за това че вървят по улицата, за това че тази улица била територия на помияри итн.
Иначе аз едно не мога да разбера: как може някой да си мисли, че едно питомно животно (по принцип) би се чувствало добре на улицата и да си мислят че като му хвърлят хляб веднъж на седмица или дори веднъж на ден все едно му помагат кой знае колко и се чувстват добре за себе си, че са спасили същество едва ли не. В крайна сметка уличните кучета също страдат от това, че са на улицата. Тези, които се грижат за бездомните кучета всъщност само влошават обстановката.
ПП: не знам дали знаеш, но в чужбина умъртвяват кучетата в приюти след известно време.
ПП: ако не си готова да спасиш куче и да го прибереш в дома си, тогава обвинявай себе си за съдбата му щом толкова те притеснява.
А ти откъде знаеш,че не съм готова ? Може би просто нямам възможността.И не аз се изразих грешно.Имам предвид,че сериозно пострадалите хора не са тръгнали да пискат "оле господи изнасилихаме/пребиха ме/отвлякоха ме ами сега как ще живея бла бла",а тези на които им е изръмжало някое куче правят големия цирк.А как няма да се влоши обстановката според теб?Като ги оставим да умрат от глад ли?
"А ти откъде знаеш,че не съм готова ? Може би просто нямам възможността."
Винаги можеш да намериш оправдание. Това все пак не ти дава право да нападаш тези, които не са съгласни с теб.
"И не аз се изразих грешно.Имам предвид,че сериозно пострадалите хора не са тръгнали да пискат "оле господи изнасилихаме/пребиха ме/отвлякоха ме ами сега как ще живея бла бла",а тези на които им е изръмжало някое куче правят големия цирк."
Оплакват се, пък и по статиите, които се пишат по нета не съм видяла някой да се оплаква за това, че куче го е ръмжало? Напоследък все става дума за смъртни случаи за съжаление.
"А как няма да се влоши обстановката според теб?Като ги оставим да умрат от глад ли?"
След като не си готова да им помогнеш наистина, ами само колкото ти да се чувстваш полезна, тогава поне остави другите да се справят с проблема както те смятат за добре. Това не го казвам главно за теб. Говоря главно за хората, които са яростно против умъртвяването и даже протестират като стане дума. С една дума: пречат да се реши проблема.
Междо вълк и куче има разлика може да не е много голяма,но я има.Аз див вълк няма да погаля,но пък ти не можеш да сравняваш кучета с диви вълци,защото живеят в съвсем различна среда.А иначе за това,че се радат с нокти и зъби - еми то и хората имаме нокти и зъби,но не ги използваме с цел лов.Едно куче израстнало в нормална среда не хапе,драска или напада (освен на игра).Тя и котката има зъби и нокти и сигурно след като изтребят кучетата котките ще станат проблем...
- < МЕЖДУ !!! > - Научи каква е разликата между зъбите на хората и тези на вълците и кучетата. И какво по дяволите е нормална среда за кучета ?! Изобщо не си права, че няма да хапе и напада в нормална среда, просто ти си дете, и за теб нормална среда значи "да го гушкат по 5000 пъти на ден и да го глезят само"... Пък и май под "куче" разбираш пинчер...
"Келеши на 12-13,ама тия келеши порастват.А и не са само децата има и възрастни които ги тормозят.Но както и да е.Едно 12 годишно дете ще малтретира животно в него ще се породи агресия и през годините ще му омръзне да я искарва винаги на животните и тогава ще я изкара на друг."
- Точно обратното е - щом у едно дете се породи агресия, тогава тя се изразява чрез малтретиране на животни, и това им е най-малкия проблем, мога да ти кажа - това идва от вкъщи... И да, може да се развие по-нататък като по-лошо нещо, но изобщо не е пряко свързано, даже никак...
Другите неща няма да ги коментирам, защото се повтаряш. Пак си държиш на тезата, че ако едно куче не е тормозено, то няма как да стане злобно - не е вярно, не си права, разбери го.
Виж сега, аз не съм чул някой от гроба да вземе да се оплаква, поне на нашите гробища е доста тихо, може би и за това не съм чул някой да писка че е разкъсан от кучета, nvm.
Инче разликата от вълк до куче е огромна, няма никакъв шанс за сравнение просто, освен ако не говорим, за специалните породи селектирани за лов на вълци.
Значи и ние сме така точно до нас живеят питбули и имат мн жертви първата им беше моята котка след това нахапаха една жена която бе на косъм от смъртта но слава богу оцеля след този случай стопанина им не взе никакви мерки и да като се има на предвид че имат стопанин и който знае какви неща извършват след това удушиха едно куче от тогава всички хора които живеят на тази улица са длъжни да заобикалят улицата а съседите срещу тази къща с кучетата трябваше да направят по-висока и плътна ограда за да не може да влизат кучетата
аз пък им свикнах на софийските мастии играя си понякога с тях хаха даже смятам да си взема някое
Опасните и агресивни породи трябва да се облагат с големи такси и данъци.
Като искат кучета - да гледат по-неагресивни и малки породи.
Като слушам какви грозни думи използвате за да си изразите мнението (някой хора) мисля че кучетата са най малкият ни проблем. Иначе аз мисля, че когато човек си вземе куче трябва да носи отговорност за него: да го къпе, да му сложи чип, да го храни, да му сложи малка "визитка" на врата с неговото име и адрес, където живеят стопаните му , ако се изгуби, за да не пречи на хората да минават по улицата. За уличните кучета решението е приют, където да седи 2 месеца и ако не го вземе никой, да го убият с инжекция, колкото и да е гадно.
Напротив. Например по последни статистики, всяка трета жена в България е сексуално насилвана, опипвана или притискана в ъгъл с цел сексуално насилие. Тва кво значи? Че изнасилвачи си се разхождат по пътя съвсем спокойно, безнаказано. Ама то всеки един мъж е евентуален изнасилвач, дай сега щото имат пишки и да ги осъдим направо, преди да са изнасилили някоя жена... Щото нали човешкият живот е най-важен. Не може така да се взимат мерки предварително и да се ефтанизира някое куче, което не е направило нищо, а само защото е куче.
В пет страници от девет пишеш, че имаш проблем. Най-добросъвестно те съветвам да посетиш психолог, за да си оправиш проблема, а не да се оплакваш само. Ок, имаш фобия, ама тва не значи, че всяка втора дума трябва да ти е свързана с темата. Все едно аз ако имам фобия от гарги/гълъби и да трябва да се убият всички.
Тввърдо съм против ефтаназията. Човечеството има много по големи проблеми от кучетата. Ама някой примерно предложи да се изземат всички кучета, да се приберат в приют и ако до месец нямат стопанин, да се ефтанизират. Плюс съм съгласна за кастрацията, за да спрат да се развъждат толкова скорострелно. Просто мислете малко по човешки, че току виж падате на животинско ниво като си мислите само за оцеляване. Ако мислите как да си спасите кожата, защо никой от вас не прави теми за войната в Либия, в Ирак или някъде си другаде... Ми те утре може да им щукне на диктаторите и да пратят една бомба по нас, що никой не мисли алтернативи за това оцеляване... Кучетата ви били проблеми, айде...
Мъжки полов орган за агресивните кучета и два за стопаните им или хората, които някога са си взимали и са го оставяли на улицата. Много са ми противни глутниците и само като ги видя ми идва да ги изтрепя всичките без значение как ще ме нарекат хората после. Защо трябва да се чака да нападнат някого, за да им се направи нещо (а и дори и тогава не им се прави) ? Не са ме хапали, но са тръгвали 3 срещу мен и добре, че се размина само с това да ги сплаша и да се разбягат. Не, че нямаше по-големи камъни около мен и, че ме е страх да им тегля едни шутове без да ми мигне окото, но защо трябва да се стига до там. А тези които ги защитават са ми най-смешни - ми като толкова ги обичате вземете си всички по 2-3 и така и вие доволни и ние доволни и всички щастливи..
най - лошото е, че държавата има сметка да ги държи по улиците тия поимияри. Дават се пари уж за прибирането им, тия пари отиват в нечий джоб, след което никой не прави нищо и така. Кучета, които са агресивни ТРЯБВА да бъдат убити. И седнел някой да ми разправя, ми и те били животни, ми и те не знам какво си, нека бъдем хуманни. А като нападнат детето ви? А като нападнат вас? По - добре ли е едно куче да бъде премахнато или един човешки живот да бъде отнет именно от това куче? Просто там е работата, че държавата има полза от помиярите![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
mimsssssss, никъде не съм писала да се трепят поголовно. И наистина няма място за сравнение с гълъбите, че да ме пращаш на психолог.В тая тема всеки втори пише как кучетата са проблем:
- само на лоши хора;
- само на хора, които ги закачат.
И давам съответните примери, че не е така.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Сиси, ако наистина имаш психологически проблем и развита фобия, е добре да се лекуваш.
Шадоу, не казвам че кучетата в столицата не са проблем. Проблем са. Ама да се правят теми, да се организират хайки, всеки втори да казва че всички кучета трябва да се убият, не го намирам за правилно. Какви са тия превантивни мерки за всички кучета? Дадох примера с мъжете. Само защото имат пишки, не трябва всички да се съдят предварително за изнасилване, нали?
Много крайни изказвания в тоя форум, специално в тази тема. Всеки си седи пре компа и си пише словата, ама тези дето имате домашни любимци едва ли ги водите за регистрации, чипиране, ваксини и т.н. когато е нужно.
п.п. Шадоу, не живея в България. Тук проблем с кучетата няма. Всеки, който си е взел куче/котка си е преценил може ли да се грижи за него или не. По пътя не се пускат животни, има си приюти от години. Като не го искаш животното, не можеш да се грижиш за него или нещо друго, го даваш там. Ама не е да е станало джунгла, да са подивели, да има над хиляди и тогава страната да се сети ги събира някъде...
В България има още моного път да се извърви, за да се стигне до там.
Както предположих, ти нямаш този проблем. И не знаеш за какво става въпрос. Ако знаеш и пак мислиш така - лошо. Знаеш ли колко агресивни кучета има по улиците? Вярно, не са всички, но глада знаеш ли какво прави? Няма как да прецениш кога едно куче ще му прищрака и ще нападне някоя детска площадска. Надробили сме си попарата, сега трябва да се вземат мерки.
Лесно е да говориш от някаква позищия, където въобще не си афектирана. След време като се върнеш в България и създадеш семейство ще се молиш проблема да е бил разрешен, за да можеш спокойно да излизаш от вас с детето си.