- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Училище - Какво трябва и какво не трябва да се изучава в учебните заведения.
3. Мен лично тези лекции много ме дразнеха. Особенно тия за безопасния секс и безопасността в интернет. Пълни глупости. Цялата тая пропаганда околко презервативите и безопасният секс ме дразнеше, защото едва ли не се втълпяваше на децата че секса си е за забавление и за нищо друго. Аз ако бях на власт щях да забраня презервативите и всички спинозни под ножа. Да видиш как за 5 години ще изплуваме от тия кризи. Общо взето се гаврят с мозъците на децата и сега като се сетя се чувствам омърсен. А за безопасността в интернет ни говореха все едно сме някакви пълни неграмотници. А сигурно разбирахме повече от компютри от тези дето ни говореха.
Жалко, че не направиха така, че да се преподава вероучение още преди години. Това щеше да бъде универсалният час за тролване. Такива базици щяха да стават....
Би било огромна глупост, не всички спинозни са се заразили чрез секс, а дори да са това не значи, че са боклуци. Презервативите предпазват от полово предавани болести, не само от ХИВ, но и то човешки папилома вирус, който може да доведе до рак. Изобщо не е шега работа /сигурно вече звуча като някой лектор/.
Аз не казвам че са боклуци. Казвам че ако се избият тези няколко милиона, които така или иначе ще умрат в адски мъки, след това ще се спасят стотици милиони. Но да ти кажа честно, според мен тези папилома вируси, ракове и СПИН-ове са просто природното (или може би на световното правителство) решение на проблема с пренаселването на света.
никакво редуциране на и контрол над броя на населението не може да спре свършекът (за царството на "тъмнината"), който ще настъпи съвсем скоро, понеже времето вече почти изтече, сега остават броени месеци, или седмици, или дори минути, досега истинският Бог беше в състояние на 5-6 хилядогодишен полусън, от който съвсем скоро ще се събуди напълно и ще сложи край на злото в вселената
"те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмият ден нататък, 5 времена по хиляда години ще преминат), и единият сега е(т.е. и свършекът ще настъпи в шестото хилядолетие), а другият още не е дошъл(т.е. а времето, за което "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие още не е настъпило), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. обаче след като настъпи, ще продължи (съвсем) малко);" Откровение 17: 10
Последно редактирано от npp : 06-25-2012 на 20:04
Света свършва вече 10 години сигурно. Хайде стига с тия глупости за страшен съд, не пропускате да обърнете всяка една тема в религиозен спор.
Doctor_Satan - да, много сме, няма спор, но ако нямаше презервативи щяхме да се размножаваме като зайци и да сме като страните от 'третия свят'. Пак е по-добре, че има някакъв контрол над населението...
Образованието трябва да се срине и да се изгради наново от КОМПЕТЕНТНИ!!!! хора,не от хора,които не са стъпвали в училище от завършването си.
1.Абсолютна тъпотия е да се почва от 7:30.Някои може да нямат нищо против да почват и от 6:30,но 80% от учениците и учителите не могат да фокусират и едва намират пътя,какво остава за предаване на урок или правене на контролна.
2.Трябва да стане като в Англия-учениците сами да си правят програмата.Защо?Защото когато си в езикова гимназия,е нормално да не знаеш толкова математика.Питам аз,за какъв чеп ти е математиката в 11 и 12 клас??За какво ти е да знаеш за пресечени пирамиди,конуси и тн??За тия неща си има математически гимназии.Щом не ти е интересна математиката,слагаш един час на седмица и си готов.
3.Трябва да се създадат клубове(едновремешните кръжоци)-по футбол,по баскетбол,музика и т.н.Не виждам хората по света да се оплакват от това,че са задължени да участват в клубове.
4.За висшето образование.Нещо,което наскоро майка ми ми каза.Че ученик,с диплома под 4.50,въобще не е бил допускан на ДЗИ.ТВЪРДО ЗА!!Защо някакъв кретен с 3ки и някой,който наистина учи(не са му измислени шестиците)трябва да са равни??Защо някой,който е преписал ще влезе и ще заеме мястото на човек,който наистина иска да учи??
Това е само малка част от това,което трябва да се промени.Дали ви изглежда нелепо,смешно или нереално-не ми пука.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
^Виж, принципно съм НАПЪЛНО съгласен с написаното, обаче ...
1. Макар от една страна 1/3 от училищата да са буквално пусни, с по 10-15 човека в клас, другите 2/3 са претъпкани (от пръстите си изсмуках цифрите, дано разбираш какво се опитвам да кажа). Точно затова има две смени. Убеден съм, че никой не би имал нищо против да започва в 10 и да свършва в 3 (макар че е малко неудобно ако трябва да съм честен, но е по-добре от ставане в 5 сутринта за да можеш да се изкъпеш и да приличаш на човек)
2. И аз така мисля, но населението тук е адски затъпяло. Извинявам се че за пореден път хвърлям лайна по Б-я и българите, но за мен това е факт. Не казвам, че западняците са някакви гении, но имат ... как да го кажа ... усещане за дълг към самите себе си. Осъзнати са, това е. Тук всеки ще побърза да си резне Химията, Физиката и Математиката. Тотално убеден съм в това. Виж на матурите какво е - География и Философия ... е, айде моля ти се. Смешна работа. Макар да уважавам всеки труд и наука, в Б-я се препълни с разни псевдо-икономисти и социолози. Смешно е вече. Какво образование се предлага в тази насока пък е видно предвид *икономическото* положение на страната. Знам ли, може и да греша...
3. И тук съм 'за' , но пак - редно е да се съобразиш с българския манталитет. Просто няма да се получи. Чувал ли си за някой популярен български блогър или влогър (тип Youtube) - няма такива...поне не и такива, пишещи/снимащи в областта на нещо различно от простотията. Българите просто ги мързи - да четат, да учат или да спортуват. Не е проблемът в неспособността, а в нежеланието. Невероятна посредственост, еволюираща в бездарност. И пак - може и да греша - личното ми мнение е това.
4. Тук вече съм хем 'За', хем 'против'. Имах познат в класа ми едно време, който беше кръгла нула по всеки предмет, освен Биология. По БЕЛ му пишеха тройките по милост, и то защото беше адски свястно момче и нито пречеше на учителя, нито правеше проблеми в училище. Адски изряден, опитваше се, ама като няма интерес и просто не става. Имаше случаи даже името да си сбърка върху контролната работа.
По Биология обаче беше уникат. Живо се интересуваше и свободното време, което му оставаше, явно прекарваше в ровене из нета и четене, тъй като не можеше да му се вземе думата стане ли въпрос за нещо в неговата 'компетенция'.
Та завърши момчето, май искаше Кинезитерапия да следва, не знам влязъл ли е (приемът е доста ... тегав ;д ), но последно помня че се разхождаше с някакви документи - отворил собствен фитнес заедно с негов познат.
Та мисълта ми е, че с това си действие е полезен за българската икономика и за моите *бъдещи* деца колкото 10 висшисти 'отличници'. Икономика не се гради от бачкатори, а от предприемачи. Всеки може да си вземе тапийката и да си клати краката на 800 лева заплата, плюейки ниския си жизнен стандарт.
Дано ме разбереш, тъй като не се изяснявам докрай, ама нещо ме мързи да пиша ;д
Последно редактирано от Auriss : 06-26-2012 на 00:29
^
1. Добре, тогава няма ли да е по-добре във всяко училище да приемат определен брой ученици до достигане на максимален капацитет, съобразен с класните стаи и учителите така че да има само една смяна. Тези с по-нисък бал след 7 клас по-трудно ще влизат на желаните места, но пък учебният процес ще е по-продуктивен. Наистина е много досадно особено зимата да ставаш в 5-6 по тъмно, за да се оправиш и да стигнеш навреме.
2. и 3. Да, действително мнозинството български ученици са такива и точно затова няма смисъл да се съобразява с тях системата. Тя ще е от полза на тези, които искат да учат. Няма смисъл човек, който иска да кандидатства с история и български например да изучава химия, биология след един определен клас. Губене на време е и след това не остават почти никакви знания. Ако всеки се концентрира в изучаването на избрани няколко предмета, шансът му за успеваемост в дадена сфера ще е много по-висок без да има нужда от още допълнителни уроци, за да го приемат, до което доста прибягват.
Наистина не разбирам защо трябва спрямо нивото на сегашното поколение да се отхвърлят предложения, които могат да доведат до промяна и евентуално подобрение за бъдещото такова. Както виждаш, повечето и сега няма да се реализират кой знае колко успешно, така че не го виждам като аргумент да не бъдат въведени подобни на западните модели на обучение.
4. Действително при сегашното положение и аз съм едновременно за и против. Обаче ако ученикът има право да си избира предмети - тези, които го вълнуват и съответно да изкара висока диплома, нямаше да го има този проблем. Твоят съученик ако имаше това право можеше изобщо да не включва предметите, които не му трябват и по които така или иначе явно са го оценили слабо. Така не само че щяха да го приемат, защото щеше още по-интензивно да изучава биологията примерно, но и щеше да си има заслужено висока диплома, включваща само определени предмети.
Вие пък нищо не искате да се учи. Щом като ученика не го интересуват въпросните предмети, значи не трябва да ги изучава,така ли ? Пълни глупости. Това което се преподава в училищата е за обща култура, не че всички ще стават математици, биолози и химици. То 80% от днешните ученици никой предмет не им е интересен . Значи по вашата логика не трябва да учат изобщо.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-26-2012 на 12:01
Защо така бе? Историята на християнството е много интересна, особено през средновековието.
Прочети пак какво е написал автора. И честно казано, да, като не искат да учат не трябва да учат според мен.(Не, че те в момента като учат, научават нещо)
Последно редактирано от chukipuki : 06-26-2012 на 12:54
защото целта на предмета религия трябва да е изключително насочен към духовна полза, а не толкова към светска образованост, която ще е само в тежест на учениците (а и учебния предмет история достатъчно ги затормозява). Дори според мен в този предмет не трябва да има и оценки. Целта на предмета не трябва да е допълнително затормозяване на учениците, а точно обратното.
Последно редактирано от defender : 06-26-2012 на 13:01
Предмети,предмети,ама какво е едно училище без дисциплина и ред ?
Аз като си спомням в училище,клас стани клас мирно и стоиш прав и даже сме писали прави щом учителя не е казал да се сяда,как по нареждане сами си писахме двойките в бележника,как като пречиш учителя идва и без обеснения ти праска шамар и те гони и така се учиш да поемаш някаква отговорност.Имаше респект към учителя.Беше като в казарма.НО всичко взе да се преебава някъде след 1999 г.Още тогава по-малките бяха злета.
А сега пък направо ми е мъчно-едините пияни и спат в час,други надули слушалките,трети се гримират и лафят по айфона,четвърти се лигавят и смеят на висок глас,а пети обиждат и бъзикат учителя,готови да му скочат и на бой.
Преди на дежурния му се караха и го гониха от час,като се е забавил малко да изтрие дъската,не може да гъкнеш в час,а сега отиват,вадят си го пред всички,пикаят в саксията "ей така за купона" и нищо.
Учителя,ако се оплаче-задължително той е виновен,а наглия изрод невинен.
Изтървана работа е и вече няма шанс.Не всички са такива,но има предоволно количество малоумници.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
^
ей, жънгър жънгър, от последните ти две мнение започваш да ме кефиш.
не аз, а родителите им, докторе!
Дисциплината е полезна, но само за глупавите. Дисциплината базирана на страх от наказания е доста отвратителна на практика и не води до никакъв прогрес. По времето когато бях фанатичен нацист, реших че ми писна от хаоса и отвратителните цигани в старото училище и се преместих в друго, с по-голяма дисциплина, където не можеш да викаш на учителите, трябва да внимаваш в часа, ако направиш 15 отсъствия те гонят и т.н. И отначало си мислех че е по-добре, докато не минаха 2 години и осъзнах че съм станал един безмозъчен робот. Само учех, притеснявах се за домашните си, даже директора и другите учители разбраха че съм нацист, и ме смъмриха, но според мен тайно ме подкрепяха. Даже един даскал ми ПРОБУТВАШЕ НАЦИСТКА ЛИТЕРАТУРА. В такава среда на еднакви хора, които не можеха да свържат едно изречение, аз бях като едноокия в царството на слепите, но постепенно системата ме ослепяваше. За 2 години се превърнах в типичен член на това малко общество в училище. Смеех се на тъпи шеги, интересувах се от неща, които нямаха никакво значение, говорех глупости наизуст. Докато един ден не посетих старият си клас. Цял ден съм се смял. Шегите им и настроенията им бяха много по истински. Тогава осъзнах че хаоса е катализатор на много добри неща у хората, които си правят наблюдения и изводи за живота. А за останалите води до безредие и простотия. Хаоса и Редът са две противоположности, които според мен не могат да се определят с прости християнски измислици, като добро и зло. Лично за мен хаоса е най-вдъхновяващ и провокира мисли и идеи. Или в заключение, това което казвам е че Хаосът е добър за мислещите, а Редът за глупавите. (Намеквайки естествено, че не съм от глупавите, което едва ли някога ще мога да докажа пред себе си). Проблемът идва от там че няма компромисен вариант между Хаос и Ред, а мислещи и глупави хора винаги ще има. Така че или едните печелят, глупавите са управлявани от ред, всичко върви по вода, но вдъхновението на мислещият човек е един вид нарушено, или другите печелят и тъпите са оставени на произвола на съдбата, с което неминуемо унищожават и поругават нещо, а умните раждат велики идеи. И общо взето между тези две идеи смятам че се колебае световната политика.
Но иначе, казвам от личен опит, че редът ми помага в нравствено отношение, ставам по отговорен и сериозен, но заличава искрата на вдъхновението и ме превръща в шибано зомби.
мда, и сега ти си станал едно изключително вдъхновено незомби,................. браво.
Да, даже пиша стихове.Сарказмът, изполван точно от теб, е смешен, тъй като ти вярваш в някакви измислени абсолютизми, а аз подхождам непредубедено и с критика към всичко. Преди не го правех и всеки които се изказваше без да претендира за абсолютна истина, ми изглеждаше тъп и недостатъчно знаещ, както вероятно изглеждам и аз сега. Ти си обясняваш живота с някакви измислени алегории и притчи и вярваш че си открил истината. Аз не претендирам за истина и просто споделям това, до което съм стигнал досега. Не искам да се хваля или да се правя на много възвишен, но определено имам повече стимул за мислене от колкото преди. Както писах в една друга тема, всички мои мнения, които създават представа у вас, че съм сериозен и вярвам в истинносттта на думите си, са просто тролване. Ти сега си тролнат, значи целта ми е постигната....
![]()
Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-26-2012 на 15:19
и сега какво ще правя, направо съм в паника.
навсякъде ми е хаос.
Последно редактирано от defender : 06-26-2012 на 17:26
Винаги е било присъщо за юношите да са срещу системата. Някои успяват да обявят истински бунт, други успяват поне да философстват, а трети са просто позьори заради необходимостта да се впишат в средата, но едно е присъщо за всички - всеки търси себе си. Системата някак си все успява да доминира накрая и след 30-те всеки в крайна сметка разбира що е ред и дисциплина и си знае мястото. Някои "партизани" може и да изберат път извън системата, но в повечето случаи не ги извежда на никъде и по-късно "помъдряват" и те и почват да са скучни като всички останали зомбита... Така че реда и дисциплината в крайна сметка ще продължават да си съществуват. А пък най-малкото, без тях двете и най-умните губят потенциала си...