- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За наркотиците
26-ти юни - Световен ден за борба с наркотиците
Първоначално написано от източник bnr.bg
Първоначално написано от източник dnes.dir.bg
И какво им е лошото на наркотиците? Smoke weed errday....
Пробвай да пафнеш един стабилен коз и си пусни това http://www.youtube.com/watch?v=sO7VP...eature=related . И чак тогава ми разправяй колко лоши са наркотиците.
вече не веднъж споменахме че такива проблеми не могат да се решат само с съвети и законови забрани, понеже идват от духовното, хората са жертви на извършваната в вярата неправда от страна на много неправедни духовни/вярващи служители/работници, която дори е организирана престъпна дейност, жертвите са систематично атакувани по духовен път от системата на човешката(666) религия, поради което досега не малко от тях не можеха да намерят утеха освен чрез употреба(-та) на упойващи и стимулиращи вещества, честа сексуална активност, и др. утешаващи дейности от този род, затова повече е необходимо покаяние в вярата отколкото да се говори на невярващите/нерелигиозните/неокултиситет как не бива да правят едно или друго, понеже проблема не е в това че те не искат да послушат съвета на другиго, но идва от това че неправедните вярващи/духовни служители/бработници докарват съблазни на света чрез своята духовна/религиозна/окултна дейност
"Горко на света поради съблазните(т.е. поради духовните/религиозните неправди/беззакония), защото е неизбежно(т.е. защото дори и да се окаже неизбежно) да дойдат съблазните; но горко на онзи(т.е. на всеки) човек, чрез когото съблазънта дохожда! Ако те съблазни ръката ти или ногата ти(т.е. ако някаква неправедна духовна/религиозна дейност те кара да причиняваш зло на човеците), отсечи я и хвърли я(т.е. изостави я и се отречи от нея); по-добре е за тебе да влезеш в живота куц или недъгав, отколкото с две ръце или с две нозе да бъдеш хвърлен във вечния огън. И ако те съблазни окото(т.е. и ако някаква духовна/окултна наука/способност те прави да бъдеш лош към човеците), извади го и хвърли го(т.е. отречи се от нея и я изостави); по-добре е за тебе да влезеш в живота с едно око, отколкото да имаш две очи и да бъдеш хвърлен в огнения пъкъл." Матей 18: 7-9
Последно редактирано от npp : 06-27-2012 на 07:51
Пффф не говоря за идиотите които взимат амфетки в дискотеките за да се направят на интересни. Аз ти говоря за психаделичните наркотици като ЛСД, трева, ДМТ, гъби и др. подобни които могат да те пренесат в друг свят и да разширят възприятията ти за света. И ти npp знаеш наизуст само да плямпаш някакви неща как някаква си човешка религия ги пробутва тези неща на хората с цел да ги заблуди. А такива вещества се изполват от хилядолетия. Или искаш да ми кажеш че и религиите на разни ацтеки и маи, на разни племена в джунглите, са също "човешки(666)" и са от Дявола?
както и да го погледнем, наркоманията е опасна, а всяко духовно/верческо/религиозно учение, което не е даденото чрез самият Господ Исус Хростос, е несъвършено/неправедно, макар и минималистичните вярвания да са по-малко опасни в сравнеине с съвременните човешки(666) религии, те все пак са също малко или много несъвършени/неправедни
"Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света(т.е. по несъвършените/нераведните вероучения), а не по Христа. Защото в Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството; и вие имате пълнота в Него, Който е глава на всяко началство и власт." Колосяни 2: 8-10,
"и ние, когато бяхме малолетни(т.е. когато не познавахме пътят на правилната вяра), бяхме поробени под първоначалните учения на света;" Галатяни 4: 3
Последно редактирано от npp : 06-27-2012 на 11:37
Искам да ми кажеш честно, ти употребявал ли си някога трева или някакъв наркотик? Изобщо как можеш да си правиш изводи за нещо, без изобщо да си го опитал. И стига с тия човешки религии (666). Аз имам чувстото че и да ти говоря за Пипи Дългото Чорапче например, ти сигурно пак ще кажеш, че тя е произведение на човешките(666) религии и е олицетворение на Сатаната, семето на Дявола и т.н.
^
Забравяш с кого говориш... той се е подпалвал, някакви зли антихристи аватари са го нападали и тн. Искрено се надявам да е употребявал наркотици. Все пак, нпп, сподели - и на мен ми е интересно дали си пробвал.
Да бе, те халюциногените щото на всяка психика понасят...
Доктор Сатана, какво научи от психиделичните си приключения?
аз пък съм пил аналгин, билков чай за потентност и бонбони "теменужка".
Последно редактирано от defender : 06-27-2012 на 14:28
нито пия алкохол, нито кофеин, нито употребявам наркотици, нито пуша цигари, нито треви, преди дсота години пробвах да пуша марихуана, обаче въобще не ми действаше, подобна е и ситуацията с алкохола, колкото и да го пия, не ми действа позитивно, тютюнопушенето пък ми е напълно отвратително, кофеин, може само като кока кола или ароматно кафе, но (както вече казах и по-горе) обикновено не употребявам, обикновено пия само вода, наркотици(хероин, кокаин, и пр.) още не съм пробвал нито веднъж, иначе понякога, но много рядко, ми се е случвало да приема една таблетка леко седативно от онези, които ги продават в аптеките без рецепта, обаче не съм приемал от години, това е, надявам се че сега ще сте доволни, обаче истината е че телесното въздържание не е нищо особено що се отнася до полезността му в духовно отношение, ефекта от него може да бъде единствено здравословен за тялото, но по отношение на вярата, няма почти никакъв полезен ефект
"телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот." 1 Тимотей 4: 8
но разбира се, по-добре е човек да се пази от алкохолизъм, наркомания, упадъчни/абнормени форми на секс(-уалност), тютюнопушене, и тям подобните, това е от здравословна гледна точка
Последно редактирано от npp : 06-27-2012 на 15:17
npp, а ти иначе какво си завършил? Мерси.
(ако не е тайна)
Наркотиците са вредни за това има повече от безспорни данни. Няма смисъл да се коментира това... Това че са се използвали от човечеството през вековете не ги прави по-малко вредни. Има си терапии за лекуване на зависимост и такава е когнитивно-поведенческата терапия. Разбира се говори се, че в духовни практики се е използвала, но тук има един фактор и той е развитието. Човек трябва да е минал някакво много голямо развитие личностно, да е отишъл отвъд него, да е започнал духовно развитие и едва тогава да помисли дали има смисъл от наркотиците за духовно изживяване. Абсолютно съм убеден, че по-голямата част от употребилите наркотици дори не са минали отвъд личностното си развитие, пък камо ли да са започнали духовно
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Засега само трева съм пробвал. Иначе това лято сигурно и Morning Glory, което съдържа ЛСА,вещество от същата група в което е и ЛСД-то но по-слабо. Но определено в тези преживявания има нещо много духовно. Тъй като ние, както всичко останало, сме просто звезден прах от атоми и молекули, свързани по определен начин, с тревата усещам как всяка една частица от мен е подобна на всичко останало. Сливам се с природата и изпадам до едно по-различно ниво на съзнание, един ураган от емоции чувства, които не могат да се категоризират точно. Общо взето като се напуша ставам хипи. Предпоследният път като се напуших, бях като войн на вселената. Сякаш цялата мъдрост на вселената се излива в мозъка и пулсира обратно. Естествено с богатото ми въображение, не се изненадвам че съм преживял тези неща.Но иначе доста ми помага, в креативно отношение. Усещам света по различен начин, пиша разни стихове, замислям се за дребни неща, които никой не забелязва. Такива работи..... Иначе психаделиците наистина не са за всяка психика, и наистина от тях можеш да си загубиш не само физическото здраве, но и психическото. Все пак мисля че правилната им употреба е в малки дози и за духовни търсения, не за развлечения или бягане от проблемите.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-27-2012 на 16:45
Пфффф ти за какво изобщо живееш?Само за момент си представи че след смъртта ти няма нищо, просто едно голямо нищо, спираш да съществуваш. Тогава не би ли съжалявал, че цял живот си се лишавал от неща само заради някакви предразсъдъци? Това с лишенията е една от многото заблуди на умът. Това е една психична масова болест. И тази болест се нарича "Идеята за Края". Тази идея присъства както във всички фанатични идеологии и религии, така и в съзнанието на отделният индивид. Това е идеята че чрез лишения или чрез страдания, ще се стигне до краят - където всички ще са щастливи, всичко ще е наред, животът ще е прекрасен, където ще има справедливост, равенство, братство, солидарност, свобода и т.н. Това е само един от примерите, как човек си превръща настоящето си в ад, само заради идеята че го чака нищо по-добро в бъдещето. И естествено такъв момент не идва никога. Най-ярък пример за такава заблуда е християнството и раят, които следва след всички земни мъки. Не знам дали това е идея на някой еврейски мошенник отпреди хиляди години или е само инстикт на човека да се бори и да прогресира. Но ако се замислите, единственото, което е реално е настоящето. Миналото и бъдещето, и всички мисли и проблеми произхождащи от тях, са само в ума. Така че ако си мислиш че като не пиеш, не пушиш, или не се дрогираш, живота ти накрая ще придобие някакъв божествен замисъл, заблуждаваш се. Ако го правиш, просто защото не ти харесва или не изпитваш потребност, тогава те подкрепям.
Аз не пуша цигари,ама тревата не отказвам-тя е друго нещо.От пушенето й няма и 1 умрял досега.
Учените казват,че е като извънземно растение.А и има мъжко и женско и тва не се среща при нито едно друго растение.Цялата работа със забраната на тревата Е ПОРЕДНАТА СВЕТОВНА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
ЗАЩОТО ТРЕВАТА ЗАСТРАШАВА ОТ ФАЛИТ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ КОНЦЕРНИ,ДЪРЖАЩИ В РЪЦЕ СВЕТА И УНИЩОЖАВАЙКИ ПРИРОДАТА.
Щото от трева се произвежда на практика абсолютно всичко-храна,хартия,петрол,
дрехи,алкохол,тютюн,
напитки,спагети,кетчуп,
кускус,корабни въжета,
платна,тъкани,
драперии,покривки,
знамена,мастила,бои,
лакове,пластмаса,
целофан,найлон,
въглища,кремове,душ
гелове,сапун,пяна за
вана,балсами,шампоани.прах за пране,бензин,
лекарства,дори автомобили и ядрена енергия !
И ВСИЧКО ТОВА С ПЕРФЕКТНО КАЧЕСТВО !
1 декар трева = на над 4 декара дървета.Без отрови и пестициди,а и в пъти по-устойчива от дърветата.
Световния глад също би приключил-от тревата може да се произвеждат полезни храни,в тревата има ценни и полезни хранителни вещества,които не се срещат при нито едно друго растение на планетата.
Хляб,олио,захар,брашно,мляк о-тревата би решила редица световни проблеми !
Последно редактирано от JungleJaguar : 06-27-2012 на 18:17
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
наистина не знам дали си вярваш, пичага.
@Сатан: Хм, тревата ти помага да си представиш как си изграден от елементарни частици и как ти се излива количество мъдрост с неимоверни мащаби, от което не можеш да назовеш нищо конкретно. интредастинг. Какво откриваш при тези духовни търсения и не се ли размиват те с развлечението?
Също не се ли замисляш над неминуемата илюзорност на цялата работа?
Да, както казах това са просто разни чудновати идеи, които ми изкачат. Не казвам че са някаква свещенна мъдрост и съм открил смисъла на живота. Но чувството е много странно и е отвъд обяснение. Абе не се ли се напушвал? Вкарваш се във филми. На мен като ми е "нестандартно" мисленето и се вкарвам в по-нестандартни филми от останалите. Все пак още не съм убеден, дали това са някакви реални открития от един друг свят и друг начин на мислене , или просто мозъка ми си прави гавра с мен. Най-вероятно е второто, но не съм напълно сигурен.
Най-хубавите ми напушвания определено са, когато съм сам. Всичко е много по-хубаво - няма кой да ми развали филма, мога спокойно да си подреждам мислите в главата и креативността/фантазията ми да не катастрофира по пътя си, както става, когато някой в компания ти натрапва своя филм (умишлено или без да осъзнава) или просто самото му присъствие започва да изкривява твоите филми... Иначе всякакво напушване ми е готино, защото имам чувството, че в мозъкът ми преминават мисли като за 4 дни (или 4 пъти повече от обикновен ден без напушване)... Не знам дали ме разбрахте... Но го има и момента, когато осъзнаваш, че тревата е просто за разпускане и нищо повече и всекидневната й употреба води до цикльорщина без да извличаш позитивни преживявания. Някои пък реално потъват в самозаблуда, че стават големи мислители или психолози, защото и на най-малкото обръщат внимание и си мислят, че реално са го открили (в нещо или другите), а всъщност фантазията ги подевежда, защото си мислят, че всичко има някакъв смисъл докато реално са изпаднали в тази ситуация на цикльорщина, за която казах по-горе. Донякъде същото е и мнението ми за амфетамините. Мислите също извират на момента в голямо количество, ставаш креативен и най-големият плюс е, че не те мързи за нищо. Най-добрата комбинация е пастет и с двете, така че мислите хем да бушуват свръх активно, хем да имаш енергия за движение. : )
Ами ял съм от коноп спагети,шоколад,пил съм мляко и чай,обожавам чай,не обичам кафе,също и семената в портокалов сок ми харесват.Има онлайн магазини, купи си,опитай и пак пиши.
А за това дали си вярвам-има тонове доказателства,за това,което написах.А на теб,щом не вярваш,ето ти един клип примерно за автомобили произведени от трева !
http://youtu.be/54vD_cPCQM8
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
И аз съм се напушвала, но не мога да се похваля с някакви духовни търсения и прозрения. Горе долу мога да постигна това състояние на ума, в което излизаш от реалния свят и без трева, когато започна да пиша или при определена музика. Пак има покачване на креативността и активиране на въображението и усеща се като друго ниво на съзнанието. Може би грешката ми е, че не съм се напушвала сама или тревата не е била толкова добра. Не знам,не изпитвам никаква потребност да се напушвам, но в никакъв случай не съм против особено щом има хора, при които явно спомага за някакво духовно развитие.
^ако си от София мога да те намеря такава, че не в друго състояние на духа, ами направо в друго измерение ще се почувстваш ;d
Иначе мен не ме кефи нещо ... само веднъж съм попадал на свястна трева, от която не се чувствам сякаш излизам от концлагер. Доспива ми се и ми става адски спряло. Може пък и да не нося на наркотици, кой знае. Само гъби много, ама много ми е зор да пробвам.
// макар че трябва да призная - като се напушиш и просто легнеш на някоя пейка и си затвориш очите е като научнофантастичен филм със специални ефекти отвъд възможностите на Холивуд. Друго си е да виждаш някакви фигури и постройки, за да наименуваш които речника деликатно не ти достига. Има нещо вярно в частта с креативността - хората като цяло са копирачи и плагиати - то това означава да 'учиш' в крайна сметка. Каквото и да напишеш - вече си го чел някъде и от там произхожда идеята. Същото важи и за всякакви други творчески 'науки'. Като се понадрусаш е малко по-различно - сякаш губиш 'отпечатъка' (чувствам се сякаш сценарий за турска боза пиша), оставен от образованието, което си придобил, и остава единствено умението да твориш.
баси напушените атеисти/ки, братчето ми.
още малко ви требва и всичко, ше си кажете.
русалки - надрусалки, ахаха
друго нещо си е да си кажеш една готина молитвичка, в тайната си стаичка на душичката си.............
Последно редактирано от defender : 06-28-2012 на 08:31
В една книга пишеше и аз вярвам на това, че наркотиците имитират някои състояния, като самадхи, но това не означава, че това, което се получава е самадхи. Имитира не значи, че е същото. По тая линия на размисъл не смятам, че наркотиците трябва да служат за изкуствено достигане до нещо, което може да се достигне естествено. В крайна сметка това си е разбъркване на мозъчната химия, да не говоря за дълготрайните психологически и социални последствия. Все пак човек може да стане просветлен и без наркотици, но няма да е лесно, но бързо и лесно в тоя живот е само пускането на водата в тоалетната![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!