.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 59
    Banned Мега фен

Какво мислите за лова и риболова? А за Ловците и рибарите?

Напоследък се направиха много теми свързани с екологията и се чудя какво е вашето мнение? Доколко сте запознати и каква е представата ви . Аз по-късно ще си дам мнението . :P

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    приемам го като хоби, но някои хора са толкова зарибени че...

anonymous708973
    Guest
    Риболовът ми е безкрайно скучен в частта с чакането на рибата да клъвне.
    Наместването на кукичката, оловните тежести и прочее ми е доста интересна, защото ми повишава общата култура, обаче останалото ми се вижда губене на време. Изпитвам ужас от ония малки буболечки, които се използват за стръв и се тъпчат в кутийка, просто са... :Х

На лов не съм била, мерак ми е. Ама не за зайци, много сладки ми се виждат :д За глигани, примерно, бих отишла. Ама въоръжена до зъби и с ловни кучета, че да не вземе глиганът мен да улови. :д

Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.
    До 7 минути някой ще каже как хората който ловят риба трябва да се накажат със смъртна присъда.

Он топик: Ходил съм за риба 1 път, зарибих се, пръснах 70лв. за въдица и други работи, отидох за 2 часа, писна ми и от тогава не съм ходил.
    “Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
    -Albert Einstein

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    приемам го като хоби, но някои хора са толкова зарибени че...
    Баща ми като например ..

пенсионерска и скучна работа

Мега фен Аватара на xoxi
    Нищо не мисля. Риболовът ми е по-лесен за възприемане, докато ловът ми е меко казано противен.
    Чувала съм ловец с каква страст споделя как някакъв глиган настигнал и убил едно от кучетата му. Идваше ми да му изредя половината си цветен речник, обаче замълчах и останах само с отвращението.
    От всичко най-не ми харесва това, че често след 'завоеванията' се появяват снимки. Дали ще е как някой демонстрира хваналата се риба, която виси още на куката или ще е клекнал до окървавено животно, на мен ми е еднакво гадно да гледам.
    Въобще леко против съм към хобита, които включват убиване на някакво живо същество.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    харесва ми да ходя на риба с чичо ми примерно-пека се, той лови риба, яко
    дядо ми е ловджия, човека да е жив и здрав на 79 години ще стане, живи и здрави, такъв кеф му прави да ловува..шапка му свалям
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Риболовът може да е приятно хоби, ако иначе имаш разни природни хобита. В смисъл, докато чакам да клъвне, обикалям и си търся мравки, растения, джаджи и не ми е скучно.
    Ловът ми е противен.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Аз лично обичам да ходя за риба заради намаляването на стреса.. Отиваш на открито да си починеш и между другото може да хванеш нещо

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Риболовът ми е безкрайно скучен в частта с чакането на рибата да клъвне.
    Наместването на кукичката, оловните тежести и прочее ми е доста интересна, защото ми повишава общата култура, обаче останалото ми се вижда губене на време. Изпитвам ужас от ония малки буболечки, които се използват за стръв и се тъпчат в кутийка, просто са... :Х

На лов не съм била, мерак ми е. Ама не за зайци, много сладки ми се виждат :д За глигани, примерно, бих отишла. Ама въоръжена до зъби и с ловни кучета, че да не вземе глиганът мен да улови. :д
    Да и на мен ми е скучно много просто да следя кога ще клъвне ,но има различни видове риболов , някой ,от които са доста екстремни и тнт
    Например спининговия , на море или на бърз поток на някоя река ,
    А при ловът има много опасности
    Може би вече всички са чували, че всяка година има ранени или убити хора от колеги , заблудени куршуми и най-вече от недъгавостта на някои да използват оръжие , организацията, правилата и тнт
    За глигани , хищници , подборен острел на едър дивеч се държат допълнителен изпити .
    Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 17:00

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Нищо не мисля. Риболовът ми е по-лесен за възприемане, докато ловът ми е меко казано противен.
    Чувала съм ловец с каква страст споделя как някакъв глиган настигнал и убил едно от кучетата му. Идваше ми да му изредя половината си цветен речник, обаче замълчах и останах само с отвращението.
    От всичко най-не ми харесва това, че често след 'завоеванията' се появяват снимки. Дали ще е как някой демонстрира хваналата се риба, която виси още на куката или ще е клекнал до окървавено животно, на мен ми е еднакво гадно да гледам.
    Въобще леко против съм към хобита, които включват убиване на някакво живо същество.
    Такам
    Първо истинските ловци никога няма да тръгнат да се радват или хвалят как при лов кучето им е убито или ранено , по простата причина ,защото кучето е пръв приятел , спътник , другар... (или както искате го разбирайте) на ловеца
    Да не говорим колко много време се иска и за възпитанието му , отглеждане от малко , грижи..
    В много случай то дори си жертва живота ,за да спаси неговия стопанин

За снимките и трофеите - това се прави за спомен от незабравими ловни –риболовни случки .
    Има и много традиции и обичаи свързани с почитта на убитото животно и въобще при лова .
    Това ,че от много хора не се изпълняват , а дори си позволяват да бракониерстват без да правят нищо добро за природата -хранилки за животните и тнт )- си е др въпрос
    Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 17:01

Супер фен Аватара на scrooper
    Добре, че ги има, за да ни хранят
    Тези, които го правят за скъпи кожи и за окичване над камината с еленска глава не ме радват, а онези, които го правят единствено за кеф, без да "използват" животното след това, са ми противни, но те май не спадат към ловците...
    always late but worth the wait!

Banned Мега фен
    ;d Виж, ако не си се шегувал - ловците не хранят обществото ;dd
    А пък за кожи вече никой не ловува - поне в България и Европа

Мега фен Аватара на xoxi
    loveca777, той не че се хвалеше или се радваше, просто очите му святкаха, сякаш е преживял нещо неземно. Беше ентусиазиран да намери въпросния глиган и да го убие.
    Това за мен не е нормално. Не мога да възприема що за човек ще има хоби да убива.

Banned Мега фен
    loveca777, той не че се хвалеше или се радваше, просто очите му святкаха, сякаш е преживял нещо неземно. Беше ентусиазиран да намери въпросния глиган и да го убие.
    Това за мен не е нормално. Не мога да възприема що за човек ще има хоби да убива.
    За глигана добре, но ако беше станало въпрос за кучето е трябвало да се натъжи малко
    Ами изживяването в лова не е убийството - Напротив , то трябва да се преодолее (Или по-точно мъката от него)
    Всеки истински ловец притежава едно така наречено чувство , ловна страст , която не всички хора я имат
    Без това чувство не може никой да стане ловец
    То произхожда от хиляди години , още по времето на първобитния човек
    Не може да се разбере
    Да уловиш животното , преследвайки го и издебвал толкова дълго време в студ и изпитанията на дивата природа не е лесно
    Та страстта не е в убийстово , а по -скоро от добира с природата
    Дори съвестните ловци повече се грижат и пазят природа ,от колкото ходят на ловни излети
    Но никога не можеш да вземеш пушката на един ловец, въпреки че тя седи на заден план в ролята му
    Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 20:35

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от loveca777 Виж мнението
    Та страстта не е в убийстово , а по -скоро от добира с природата
    Аз тая страст я осъществявам с излети, разходки из горите + пикници, ходене на планина, снимане/запечатване на красивите гледки, събиране на билки/цветя.
    Явно притежавам крайно анти-ловна страст.

Banned Мега фен
    Аз тая страст я осъществявам с излети, разходки из горите + пикници, ходене на планина, снимане/запечатване на красивите гледки, събиране на билки/цветя.
    Явно притежавам крайно анти-ловна страст.
    А ти да не мислиш ,че ловците не ходят на палатки , излети и тнт с фотоапарати с цел наслаждаване на красивата природа?
    Ами да , ходят , но едното е с пушка , съвсем друго е с апарата
    Разбира се за снимки е по-добрия вариант за животните ;D , но едно е лов , друго е научно издледователски експедиции , трето е разходка в парка или изкачване планина

Град
    София
    Не съм мека душа, но убиването на нещо живо ми е крайно неприятно. Обичам да ходя из природата, за да се радвам на животните. Дори на змиите. Айде за риболова, едно на ръка. Рибите ще ги изядеш после, а може и да ги пуснеш на свобода (редовно ми се случваше). Но да убиеш нещо, което пищи и бяга, и е беззащитно... не. Стига ми стреса на работа, където ми се налага да коля мишки с научна цел. По-неприятно нещо няма. Дори като са упоени и нищо не усещат, пак ми е противно. Камо ли да са живи и да се опитват да се спасят, а аз да хукна да ги убивам.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Не съм мека душа, но убиването на нещо живо ми е крайно неприятно. Обичам да ходя из природата, за да се радвам на животните. Дори на змиите. Айде за риболова, едно на ръка. Рибите ще ги изядеш после, а може и да ги пуснеш на свобода (редовно ми се случваше). Но да убиеш нещо, което пищи и бяга, и е беззащитно... не. Стига ми стреса на работа, където ми се налага да коля мишки с научна цел. По-неприятно нещо няма. Дори като са упоени и нищо не усещат, пак ми е противно. Камо ли да са живи и да се опитват да се спасят, а аз да хукна да ги убивам.
    То щото така се убива - влизаш в гората с пушката и започват да ти излизат като мишени особено невинни хищници
    Рибите ще ги изядеш ? Ами пъдпъпъдъкът или свинското не яде?
    Значи знаех си ,че ще започнат да излизат коментари от рода колко извратен е ловът , но направих темата,за да се уточнят някои неща

Град
    София
    Не се опитвам да ти обиждам хобито, просто за мен самата не е приемливо. И, ако ще да са зловещи хищници, а не невинни жертви, няма значение. Ти отиваш там с целта да ги убиеш. Разбирам да се формират ловни шайки за подивяла мечка, за глутница вълци, слизащи в селата/градовете. Просто заради удоволствието да видя как приклещвам нещо, ако ще да е след хиляда уникални изчисления на пътя и преместването на животното, с месеци намиране на следи от него и прочие, просто не си го представям. Прекалено много обичам животните.
    Пъдпъдък не съм яла никога.
    Свинско си купувам от супера. Не съм някоя съвсем луднала, ударила на вегетарианство чак. Животното там е убито със или без мен и дружно сме част от хранителната верига. Хищник се водя и няма лошо да го изям. Повечето от тях тъй и тъй са гледани някъде, за да бъдат заколени. Не, че мисълта ме радва, но не ме и кара да се чувствам кой знае колко зле. Но да ида и да го откъсна от хабитата му и да знам, че би си живяло докрай, ако не съм се появила там с пушката, еми не мога.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен
    Град
    <3
    Какво да мисля.
    На баща ми и двете му бяха хоби, обичах да ходя с него за риба.
    НО и за двете ТРЯБВА да имаш лиценз.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Вярвай ми и аз съм против убиването на животни, НО какво е това мислене 'риболова е едно на ръка'? Щяла си да ги изядеш или пуснеш на свобода? Рибите не са ли животни? Ти и елен можеш да убиеш и после да ядеш еленско месо, ама не е там въпроса. И що за грозна постъпка е да ги пуснеш на свобода, след като вече си пронизал с кука устата им?! Или щото не могат да пищят и да бягат тях не ги броим?
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ама не за зайци, много сладки ми се виждат :д За глигани, примерно, бих отишла
    Същата работа. Зайците са сладки и тях не можем да ги пипаме, ама глиганите са грозни и дай да ги убием.
    4XCOKИ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си