- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво мислите за лова и риболова? А за Ловците и рибарите?
Напоследък се направиха много теми свързани с екологията и се чудя какво е вашето мнение? Доколко сте запознати и каква е представата ви . Аз по-късно ще си дам мнението . :P
приемам го като хоби, но някои хора са толкова зарибени че...![]()
Риболовът ми е безкрайно скучен в частта с чакането на рибата да клъвне.
Наместването на кукичката, оловните тежести и прочее ми е доста интересна, защото ми повишава общата култура, обаче останалото ми се вижда губене на време. Изпитвам ужас от ония малки буболечки, които се използват за стръв и се тъпчат в кутийка, просто са... :Х
На лов не съм била, мерак ми е. Ама не за зайци, много сладки ми се виждат :д За глигани, примерно, бих отишла. Ама въоръжена до зъби и с ловни кучета, че да не вземе глиганът мен да улови. :д
До 7 минути някой ще каже как хората който ловят риба трябва да се накажат със смъртна присъда.
Он топик: Ходил съм за риба 1 път, зарибих се, пръснах 70лв. за въдица и други работи, отидох за 2 часа, писна ми и от тогава не съм ходил.
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
ето това мисля -
http://www.youtube.com/watch?v=VfzIL...eature=related
Нищо не мисля. Риболовът ми е по-лесен за възприемане, докато ловът ми е меко казано противен.
Чувала съм ловец с каква страст споделя как някакъв глиган настигнал и убил едно от кучетата му. Идваше ми да му изредя половината си цветен речник, обаче замълчах и останах само с отвращението.
От всичко най-не ми харесва това, че често след 'завоеванията' се появяват снимки. Дали ще е как някой демонстрира хваналата се риба, която виси още на куката или ще е клекнал до окървавено животно, на мен ми е еднакво гадно да гледам.
Въобще леко против съм към хобита, които включват убиване на някакво живо същество.
И спря да се върти за миг земята..
Риболовът може да е приятно хоби, ако иначе имаш разни природни хобита. В смисъл, докато чакам да клъвне, обикалям и си търся мравки, растения, джаджи и не ми е скучно.
Ловът ми е противен.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Аз лично обичам да ходя за риба заради намаляването на стреса.. Отиваш на открито да си починеш и между другото може да хванеш нещо![]()
Да и на мен ми е скучно много просто да следя кога ще клъвне ,но има различни видове риболов , някой ,от които са доста екстремни и тнт
Например спининговия , на море или на бърз поток на някоя река ,
А при ловът има много опасности
Може би вече всички са чували, че всяка година има ранени или убити хора от колеги , заблудени куршуми и най-вече от недъгавостта на някои да използват оръжие , организацията, правилата и тнт
За глигани , хищници , подборен острел на едър дивеч се държат допълнителен изпити .
Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 17:00
Такам
Първо истинските ловци никога няма да тръгнат да се радват или хвалят как при лов кучето им е убито или ранено , по простата причина ,защото кучето е пръв приятел , спътник , другар... (или както искате го разбирайте) на ловеца
Да не говорим колко много време се иска и за възпитанието му , отглеждане от малко , грижи..
В много случай то дори си жертва живота ,за да спаси неговия стопанин
За снимките и трофеите - това се прави за спомен от незабравими ловни –риболовни случки .
Има и много традиции и обичаи свързани с почитта на убитото животно и въобще при лова .
Това ,че от много хора не се изпълняват , а дори си позволяват да бракониерстват без да правят нищо добро за природата -хранилки за животните и тнт )- си е др въпрос
Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 17:01
Добре, че ги има, за да ни хранят
Тези, които го правят за скъпи кожи и за окичване над камината с еленска глава не ме радват, а онези, които го правят единствено за кеф, без да "използват" животното след това, са ми противни, но те май не спадат към ловците...
always late but worth the wait!
;d Виж, ако не си се шегувал - ловците не хранят обществото ;dd
А пък за кожи вече никой не ловува - поне в България и Европа![]()
loveca777, той не че се хвалеше или се радваше, просто очите му святкаха, сякаш е преживял нещо неземно. Беше ентусиазиран да намери въпросния глиган и да го убие.
Това за мен не е нормално. Не мога да възприема що за човек ще има хоби да убива.
И спря да се върти за миг земята..
За глигана добре, но ако беше станало въпрос за кучето е трябвало да се натъжи малко
Ами изживяването в лова не е убийството - Напротив , то трябва да се преодолее (Или по-точно мъката от него)
Всеки истински ловец притежава едно така наречено чувство , ловна страст , която не всички хора я имат
Без това чувство не може никой да стане ловец
То произхожда от хиляди години , още по времето на първобитния човек
Не може да се разбере
Да уловиш животното , преследвайки го и издебвал толкова дълго време в студ и изпитанията на дивата природа не е лесно
Та страстта не е в убийстово , а по -скоро от добира с природата
Дори съвестните ловци повече се грижат и пазят природа ,от колкото ходят на ловни излети
Но никога не можеш да вземеш пушката на един ловец, въпреки че тя седи на заден план в ролята му![]()
Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 20:35
А ти да не мислиш ,че ловците не ходят на палатки , излети и тнт с фотоапарати с цел наслаждаване на красивата природа?
Ами да , ходят , но едното е с пушка , съвсем друго е с апарата
Разбира се за снимки е по-добрия вариант за животните ;D , но едно е лов , друго е научно издледователски експедиции , трето е разходка в парка или изкачване планина
Не съм мека душа, но убиването на нещо живо ми е крайно неприятно. Обичам да ходя из природата, за да се радвам на животните. Дори на змиите. Айде за риболова, едно на ръка. Рибите ще ги изядеш после, а може и да ги пуснеш на свобода (редовно ми се случваше). Но да убиеш нещо, което пищи и бяга, и е беззащитно... не. Стига ми стреса на работа, където ми се налага да коля мишки с научна цел. По-неприятно нещо няма. Дори като са упоени и нищо не усещат, пак ми е противно. Камо ли да са живи и да се опитват да се спасят, а аз да хукна да ги убивам.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
То щото така се убива - влизаш в гората с пушката и започват да ти излизат като мишени особено невинни хищници
Рибите ще ги изядеш ? Ами пъдпъпъдъкът или свинското не яде?
Значи знаех си ,че ще започнат да излизат коментари от рода колко извратен е ловът , но направих темата,за да се уточнят някои неща
Не се опитвам да ти обиждам хобито, просто за мен самата не е приемливо. И, ако ще да са зловещи хищници, а не невинни жертви, няма значение. Ти отиваш там с целта да ги убиеш. Разбирам да се формират ловни шайки за подивяла мечка, за глутница вълци, слизащи в селата/градовете. Просто заради удоволствието да видя как приклещвам нещо, ако ще да е след хиляда уникални изчисления на пътя и преместването на животното, с месеци намиране на следи от него и прочие, просто не си го представям. Прекалено много обичам животните.
Пъдпъдък не съм яла никога.
Свинско си купувам от супера. Не съм някоя съвсем луднала, ударила на вегетарианство чак. Животното там е убито със или без мен и дружно сме част от хранителната верига. Хищник се водя и няма лошо да го изям. Повечето от тях тъй и тъй са гледани някъде, за да бъдат заколени. Не, че мисълта ме радва, но не ме и кара да се чувствам кой знае колко зле. Но да ида и да го откъсна от хабитата му и да знам, че би си живяло докрай, ако не съм се появила там с пушката, еми не мога.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Какво да мисля.
На баща ми и двете му бяха хоби, обичах да ходя с него за риба.
НО и за двете ТРЯБВА да имаш лиценз.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Вярвай ми и аз съм против убиването на животни, НО какво е това мислене 'риболова е едно на ръка'? Щяла си да ги изядеш или пуснеш на свобода? Рибите не са ли животни? Ти и елен можеш да убиеш и после да ядеш еленско месо, ама не е там въпроса. И що за грозна постъпка е да ги пуснеш на свобода, след като вече си пронизал с кука устата им?! Или щото не могат да пищят и да бягат тях не ги броим?
4XCOKИ
4XCOKИ