- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво мислите за лова и риболова? А за Ловците и рибарите?
Уф. Никой не говори за по-сладки. Любимото ми животно е тарантула, тъй че не съм типа хора, които пъшкат по пухкави зайчета. Както и да е. Остават ми няколко часа до най-големия ми и гаден изпит тая сесия. Ще си продължим спора (поне откъм мои коментари) утре вечер.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
ДоОбре , пожелават ти да се справиш добре на изпита
Доколкото за темата мисля, че се отдалечихме , но до някоя степен съм съгласен и с теб и със щруди ,защото всяко живо същество е създадено за да живее на този свят
Аз съм малко раздвоена по въпроса, защото от една страна за мен стрелбата е едно от най-страхотните и любими неща, но пък от друга мога да мина за приятел на животните, защото не ги ям и не нося кожи. Ако е просто хоби ловът е супер неандерталско нещо в 21 век, има стрелбища, мишени и какви ли не други варианти. Единствено приемам, когато го правят социално слаби, за да нахранят семействата си, защото нямат друга алтернатива. Иначе не.
Ами тогава какво е? Като изключим "за храна". Ловът развива прецизността, търпението, разработването на стратегии, което не е лошо, но може да стане по много други начини и без излишни жертви.
Всъщност бих и отказвам цаца с бира. Не ям риба. ; )
И не е нужно да украсяваш думите ми.
А тук:
"Като стане ясно, че не я боли: Ама какво като не я боли, милата рибка."
поне да беше довършила това, което казах. = ) Или явно изобщо не си ме разбрала. Да. Какво като не я боли? => ПАК не хубаво да си я закачиш на куката и след това да я пуснеш ей така заради идеята.
Колко пъти да кажа, че не съм против и двете, а съм против глупавите ви сравнения? Лова и риболова са на едно ниво. И в двата случая убиваш животно. Тъпо е да ти е жал за зайците и другите горски обитатели, ама да не ти е жал за рибите.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Според мен е тъпо някой да налага за какво трябва да му е жал на друг човек. Има милион хора, които мразят паяци и ги размазват с първия чехъл, а на мен ми е жал, защото харесвам членестоногото. Това прави ли ги по-лоши хора, защото не чувстват същото, което и аз? Едва ли. Харесвам и змиите, стоножките, плужеците и още много животни, които редовно биват смачквани или прерязвани на две. Ами, случва се. Разни хора, разни идеали.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Доставя ми огромно удоволствие да хода за риба дори и да не хвана нищо, но ако хвана си го изчиствам,пържа и ям с наслада.Гледам си риби в аквариум и не ми е някво гадно да ловя и ям риба