- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Драги атеисти/агностици?
Да
Не
fimilimimimiininiminimi, приятелю, научи си понятията преди да говориш бре. Излагаш се така!
Агностик е човек, който не е сигурен в това дали съществуват божества и мисли, че (за сега) не е възможно да се твърди със сигурност дали има или няма Бог.
Аз се определям като agnostic atheist.
До колкото знам в тоя форум има трима-четирима Християни, останалите мислим без предубеждения![]()
Виж, опреснил съм си значението на понятията преди да пиша.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BC
След като за агностиците Бог остава непознаваем, значи вярват, че има някаква сила макар и без да знаят каква точно е тя.
filmi, не се излагай де еееей
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Атеист е човек, който не само, че не вярва в религията, но е убеден, че Бог и боговете не съществуват.
Агностик е човек, който не твърди, че има или няма Бог или богове. Агностицизмът е философско течение, което твърди, че не знаем каква точно е истината за Бог, боговете и живота след смъртта.
И след като си изяснихме понятията, отново ли никакво лично впечатление не може да споделите? Агностиците след като не са сигурни и не отричат нито едната, нито другата възможност, тогава това какво ги прави?
"Не мога да съм сигурен и за това не залагам на нищо, но пък мисълта съвсем пък да няма опции да вярваш в нещо свръхестествено не ми изнася...". Истината е само 1, не може да има 2 или няколко истини. Агностиците са склонни да са суеверни за разлика от атеистите. Вторите поне не се тревожат дали бъркат в гледната си точка.