Преса - мъничка си, използвай на сестра ти или взимай от приятелки.
За обекосмяването - абсолютно ненужно и даже смешно е на 12 да ходиш на козметик. Сама се прави или с помощ от приятелка. Хвани някоя да ти покаже как се правят вежди и давай сама после. А краката и подмишниците си прави сама, не е такава философия.
Тоя номер с искането на един телефон и купуването на друг са ми го правили, когато бях на 15, тъй че... В твоя случай обаче ти дори си си събрала парите. Колко струваше, впрочем?

С това обаче не се съгласявам:

Цитирай Първоначално написано от fenkaaa Виж мнението
4. По нагоре ти казаха,че джобните са нормални за възрастта ти.. Хаха,неее изобщо не са нормални.Един тостер е по 1.50/60,да не говорим че това са най-евтините,поне в моя град.Какво,момичето да закусва престоелите закуски за по 70/8-ст. ? Когато бях на твоите години 2лв. напълно са ми стигали,или 1.50,но днес времената са много по различни,с тези пари дори на 12 не можеш да си купиш нищо,по добре обясни това на вашите.
Първо, пълна глупост е да ядеш купени тостери или закуски, защото са вредни и мазни.
Второ, яж си сутринта/на обяд във вас, за голямото си взимай плод/нещо сладичко/солетки. Дори можеш да си направиш сандвич от вкъщи, не е такава философия. Така ще имаш пари не само за сок, ами и да си отделяш настрани.

Сестра ми е на 13, получаваше по 1 лв джобни. Подозирам, че от слудващата година ще й ги увеличат на 1.50. Храни се вкъщи, защото знае, че така е по-добре и дори е леко сноб и не иска да яде в училище, защото закуските били гадни.

Проблемът, за който трябва да говориш с вашите, е тази рамка, която са създали. Ти си отделен човек, с отделни интереси и далеч не трябва да следваш пътя на сестра си. Това със зубренето също е доста глупаво.