.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 60
    Супер фен Аватара на scrooper
    Който пита, не е готов, на колкото и да е.
    always late but worth the wait!

Повече от фен Аватара на mirki4a
    Лично за мен знам отговора...Нямам желание да сложа халка преди 37,а деца около 40-42.Не по-рано...
    Много от вас сигурно (както и нашите) ще ме нападнат,че ще съм на 60 когато децата ми са на абитуриенти,но така чувствам,че е правилно за мен!
    Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Рано е. В днешно време думата "отговорност" много малко я разбират, какво остава за изпълнението й.
    Колкото до "изживяването" .. аз не познавам мъж/жена, които на 24 да са се наживяли/(порастнали!).

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    А аз искам да попитам какво значи да си се "наживял"? И защо в тази тема усещам, че доста хора смятат, че като създадеш семейство живота ти спира?

Цитирай Първоначално написано от mirki4a Виж мнението
    Лично за мен знам отговора...Нямам желание да сложа халка преди 37,а деца около 40-42.Не по-рано...
    Ще трябва да си намериш доста по-млада булка за тази цел. Че около 40 за една жена не е най-доброто време за деца.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^А когато него го "заалармира" простатата, по-младата булка ще си търси друг жребец.

Мачок, много точно си го казал.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от GreenFairy Виж мнението
    Ще трябва да си намериш доста по-млада булка за тази цел. Че около 40 за една жена не е най-доброто време за деца.
    Не е ли това мечтата не всеки?
    Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Мечта да ти слагат рога ли?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на draid
    Не е рано, ако човек се е реализирал, изучил и си има сериозна връзка. Това си е нормалното протичане на живота, а и за едно дете е прекрасно да има млади родители, причините няма да ги изброява. А относно това колко се е наживял някой, въпреки че тук под наживял явно повечето разбират да има 20+ бройки и да не е трезвен повече от 2 вечери в седмицата... та като изключим това живота не свършва след това.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от mirki4a Виж мнението
    Нямам желание да сложа халка преди 37,а деца около 40-42.Не по-рано...
    Много от вас сигурно (както и нашите) ще ме нападнат,че ще съм на 60 когато децата ми са на абитуриенти,но така чувствам,че е правилно за мен!
    О.О
    Ужасно. Ужасно.
    Не съм приела сватбата и децата като фикс идея, нито съм си набивала някога чувството, че ми цъка биологичния часовник за тея неща, т.е. когато стане - тогава. Но ти добре ли си?!
    На 40 е готино да имаш детенце, което дори не е детенце, ами може да цъкате белот, или да ходите заедно да гласувате за избор на кмет, сеш ли се? хаха
    Какво ще правиш толкова до 37? А знаеш ли, че за една жена е вредно да има деца след 37-8? Както за нея, така и за бебчето.
    И наистина... какво значи да си се наживял?! (Hilary_)
    След като имаш семейство да не би да спираш да живееш?
    И понеже се досещам какво имаш предвид...
    Аз никога не съм изпитвала желание да се наливам в дискотеки/барове и да имам краткотрайни забежки. Това значи ли, че изобщо не съм живяла?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Не виждам никакъв смисъл в брака... някакъв подпис който не ти дава нищо а само усложнява разделите като си делите имущество и хвърляте пари по бракоразводни адвокати. А да нося халка- БЛЯКкк!!

А за деца... Харесвам чуждите но не искам свои .

И аз съм от тези, които не искат семейство преди 30, че даже преди 34. Все си мисля, че няма да е твърде късно за деца, а ако е- може да се осинови някое Просто от сега, като хвърлям поглед в бъдещето, ми става ясно, че в скоро време няма да ми е до съпруг и деца. Защото, след завършване на висшето, ще се хвана сериозно на работа, и докато се издигна до удовлетворителна позиция, вече ще съм прехвърлила 30-те. А през това време ще ми се иска и "да се наживея"- да бъда свободна да излизам с когото си поискам, да не се съобразявам с това, че трябва да се грижа за деца вкъщи. Изобщо- свобода, защото неангажиращите връзки не я нарушават. Това за мен е истински живот за един млад човек- да е свободен да работи, да пътува и да се забавлява, а не да бди денонощно над детенцито, или пък в свободното си време да е нон- стоп с един и същи човек... И една двойка, оженила се след 30-те, има по- голям шанс да остане заедно. А не да се разделя като много млади лекомислени хлапета, и да оставя детето с единия родител... И както се каза по- нагоре, в днешно време не са много хората, които в младините си са готови да носят бремето на семейния живот на плещите си.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Er4 Виж мнението
    брака... някакъв подпис
    За брака съм съгласна единствено до тук.
    Нито съм 'за', нито съм 'против'. Но да кажем, че ако трябва да минавам по тоя път, предпочитам само подписа, пред цялата церемония, която ме депресира.
    И ако се жениш за някой, с идеята, че ще хвърляш пари по бракоразводни адвокати, къде си тръгнал да се жениш?!

За децата... аз пък не харесвам чуждите, ще обичам само моето (ако имам), а това ще компенсира напълно нехаресването на всички други.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    И аз съм от тези, които не искат семейство преди 30, че даже преди 34. Все си мисля, че няма да е твърде късно за деца, а ако е- може да се осинови някое Просто от сега, като хвърлям поглед в бъдещето, ми става ясно, че в скоро време няма да ми е до съпруг и деца. Защото, след завършване на висшето, ще се хвана сериозно на работа, и докато се издигна до удовлетворителна позиция, вече ще съм прехвърлила 30-те. А през това време ще ми се иска и "да се наживея"- да бъда свободна да излизам с когото си поискам, да не се съобразявам с това, че трябва да се грижа за деца вкъщи. Изобщо- свобода, защото неангажиращите връзки не я нарушават. Това за мен е истински живот за един млад човек- да е свободен да работи, да пътува и да се забавлява, а не да бди денонощно над детенцито, или пък в свободното си време да е нон- стоп с един и същи човек... И една двойка, оженила се след 30-те, има по- голям шанс да остане заедно. А не да се разделя като много млади лекомислени хлапета, и да оставя детето с единия родител... И както се каза по- нагоре, в днешно време не са много хората, които в младините си са готови да носят бремето на семейния живот на плещите си.
    ех... с мама и тати съм ходила като малка на море, като заедно сме ходили с техни приятели и не си спомням да им е било гадно. Баща ми пък работеше и с изкараното от това учеше, дори го помня това. И не съм го чула и за момент да се оплаква и да изброява минусите, които спомена ти. Радвам се, че имаМ/х/ готини, свежи родители, с които съм ходила на гости у техни приятели, сиреч са си живели същия живот, който са живели и преди мен. Може и да са ме мислили дали ми се спи, гладна ли съм, жадна ли съм и такива ти нормални неща, но не съм ги чувала да се оплакват и да си искат стария живот. Когато имаш семейство, то е най-ценното ти и те интересува най-много. И си щастлив.
    Абе странно ми е мисленето ви. Аз изобщо не се чувствам готова за такива неща и въпреки това съм 'ЗА' това да си млад родител, АКО можеш да се справиш с това.
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    И едно смислено не чух, нашите са били млади, когато са ме получили, и все тая. В едни моменти се засичахме по едни и същи заведения и това не е весело, хайде стига глупости за младите родители. На никой в пубертета няма да му е кеф да пие бира и любимата компания на родителите му да е на съседната маса.

Необмислено е, да се правят деца и семейство, докато и двамата във връзката го искат. Иначе става грозно, и неприятно, и задължаващо. Годините не са важни.
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Ако си готов не е рано поне за мен .
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

мда, рано е

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    О.О
    Ужасно. Ужасно.
    Не съм приела сватбата и децата като фикс идея, нито съм си набивала някога чувството, че ми цъка биологичния часовник за тея неща, т.е. когато стане - тогава. Но ти добре ли си?!
    На 40 е готино да имаш детенце, което дори не е детенце, ами може да цъкате белот, или да ходите заедно да гласувате за избор на кмет, сеш ли се? хаха
    Какво ще правиш толкова до 37? А знаеш ли, че за една жена е вредно да има деца след 37-8? Както за нея, така и за бебчето.
    Той не е уточнил жена му на колко ще е. Ако е на 25-26 няма проблеми. За мъж това ми се вижда идеална възраст или поне да е след 30-33.
    За мен също това е най-добрият вариант - аз да съм все още млада, мъжът ми да е едно около 15 годинки по-възрастен и така.

Ама тези неща не идват по поръчка, за жалост. Когато стане - стане. Хората, които стават за родители, ще си гледат детето и на 20 да са, и на 40. Не ставаш ли за родител, на колкото и да си, все тая. Перфектните условия (добра работа, стабилен доход, сериозен партньор, еди какво си...) далеч не са гаранция.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    От биологична гледна точка - не, не е никак рано. Но ние живеем в едно изкуствено общество в което образованието и стабилният доход са на по-преден план от създаването на поколение, а също така и са фактор за това. И все пак - един 24 годишен мъж, мисля е в състояние да създаде семейство и деца, стига идеалите му да не се изобразяват с безсънните нощи по дискотеките ;д.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Мечта да ти слагат рога ли?
    Харесва ми чувството ти за хумор

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    О.О
    Ужасно. Ужасно.
    И наистина... какво значи да си се наживял?! (Hilary_)
    След като имаш семейство да не би да спираш да живееш?
    И понеже се досещам какво имаш предвид...
    Аз никога не съм изпитвала желание да се наливам в дискотеки/барове и да имам краткотрайни забежки. Това значи ли, че изобщо не съм живяла?

Искам да съм улегнал и сериозен баща,а не някой недоизживял се тийнейджър...Не съм от хората,които се наливат по барове и дискотеки...Е няма да си кривя душата - случвало ми се е да се наливам жестоко,но не го правя редовно.Искам да имам ясен поглед над нещата,да не ми хвърчи акъла къде ли не и да мога да дам най-доброто за детето си...Да имам хубаво жилище,да му купувам хубави дрехи,да го водя на екскурзийки и т.н. Не че това е непостижимо,ако си и по-млад баща,но...Абе мога да се обосновавам много,но само ще повторя,че това е моето виждане,а всеки си има различно.

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Той не е уточнил жена му на колко ще е. Ако е на 25-26 няма проблеми. За мъж това ми се вижда идеална възраст или поне да е след 30-33.
    За мен също това е най-добрият вариант - аз да съм все още млада, мъжът ми да е едно около 15 годинки по-възрастен и така.

Ама тези неща не идват по поръчка, за жалост. Когато стане - стане. Хората, които стават за родители, ще си гледат детето и на 20 да са, и на 40. Не ставаш ли за родител, на колкото и да си, все тая. Перфектните условия (добра работа, стабилен доход, сериозен партньор, еди какво си...) далеч не са гаранция.

Ако сега ми кажеш че си на 5-6...Направо може да си уговорим среща за след 20 години
    Последно редактирано от mirki4a : 07-19-2012 на 23:18

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    На някои на 24 им е рано и за приятел/ка,вие за семейства,бракове и деца говорите

Попринцип мисля,че е рано.За да създадеш семейство,първо трябва да си готов психически,след това емоционално,а накрая,но НЕ без значение-и материално.Не мисля,че на тези години човек е изградил една прилична кариера с приблизително постоянна работа(човек никога не знае какво ще се случи,но едно е да продаваш сладолед и понички всяко лято в Слънчев бряг,а съвсем друго да имаш постоянен договор с постоянни клиенти и отговорности),за да може да си позволи да отглежда деца в една добра среда.За мен семейство се създава,когато знаеш,че можеш да осигуриш всичко необходимо за себе си,половинката си и поколенията си,да имаш нормален живот,а не да се чудиш кой да гледаш по-напред-себе си,живота си или ревливи бебета...Семейството е нещо,което рано или късно спохожда почти всички,и е важно преди да го създадеш,да си си поживял достатъчно добре(за някои това могат да са 2-3 месеца,за други 4-5 години и повече,различно е),защото след децата се лишаваш от много от свободното си време,от финансите си и не можеш да правиш много от нещата,които можеш да си позволиш преди това.Трябва да си наясно в какво се забъркваш ПРЕДИ да предприемеш такава важна стъпка в живота си...А в БГ мисля,че на 24 хората още не са готови за нея /и все пак не слагам всички под общ знаменател,всичко е относително/
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Супер фен Аватара на Cloud9
    Колко егоистчета има в този форум.И все пак мисля,че отговорите на тези,които са против, са нормални.И аз на тази възраст не съм мислела за деца. Майка ми ме е родила на моята възраст.Вярно, времената са били други,но това не означава,че 1989 хората са били по-богати и работещи от сега.Просто явно не са били толкова егоистични.Иска ми се да съм млада майка.Това не значи,че ще ходя на дискотека с децата ми,защото първо съм била тийнеиджър и знам какъв срам е хаха, а и смятам че на тази възраст ще съм се отказала напълно от шумът и лудницата в тези мазета (дискотеки).
    По темата - не, на 24 е напълно нормално да имаш деца и семейство стига да си на 24 на акъл, а не само по ЕГН!

Боже,звуча като майка си!

за днешно време си раничко

Повече от фен Аватара на mechone
    Според мен ДА.

Много сте ми забавни ...в тая БГ или всичко правим прекалено рано или прекалено късно ...не може да намерим златната среда ....всички мечтаят за кариера ...после особено жените като се сетят,че искат и деца са станали над 30 ...голяма част от тях трудно забременяват ....тръгва се по мъките ..и т.н...дет се вика първо жертваме семейство за пари ...после даваме пари за да имаме семейство и така ...В другия случай правим деца прекалено рано ..све пак най-младата майка в ЕС е от БГ и е на 9 год така ,че ...стигам до извода ,че просто не успяваме да хванем точния момент Личко за мен съм наясно ,че ще бъда поне на 30 като свърва с образование специализация и започна да практикувам ...
    Ако живота ти поднася лимони, изстискай им сока, сложи го във воден пистолет и пръскай другите хора в очите!

Цитирай Първоначално написано от Cloud9 Виж мнението
    Колко егоистчета има в този форум.
    Защо? Защото не искаме да правим семейство от рано ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си