.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 152
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    Значи за вас да искаш да имаш семейство и деца е слагане на розови очила.Ок :Х :Х :Х
    Не. За нас тезата "Ако не искам да имам деца, тогава за какво живея" е буламач.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Йо, между разбирам и приемам има разстояние колкото от тук до луната.
    Да, така е, прав си. Но в случая не ставаше въпрос в буквалния смисъл "приемам", а в хипотетична ситуация да се поставя на мястото на даден човек. Просто няма как да разбираш всички, затова пък гледаш, анализираш, правиш си изводи и избори сам за себе си и е все тая дали си съгласен с чуждите, защото никого не го касае всъщност, защото всеки си решава. Аз не искам всички да са като мен и да мислят по моя начин.

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    искам, да.
    искам да мога да си го позволя.
    защо? защото имам прекрасни гени и вярвам, че мога да създам и отгледам смислен, плътен, ценен Човек, от най-изчезващия вид;
    Да !!!!

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Не. За нас тезата "Ако не искам да имам деца, тогава за какво живея" е буламач.
    Правя последен пост,защото не виждам смисъл да говоря повече.Да се върнем на това със съседките,което и валдесбг уж не разбра.Щом ти проявиш егоизъм в живота,не искайки да споделяш нищо с никого,не се учудвай ако ти отвърнат по същия начин.Или казано по друг начин:искаш да бъдеш изслушан и да си поприказваш с някого...ами не се учудвай,ако след време няма с кого да го направиш,защото ако целия свят мислеше по този скопен начин,ако и твоята собствена майка е била на този принцип,хората ще изчезнат като динозаврите,а ти нямаше да пишеш тук,защитавайки такава теза...

Под "ти",нямам предвид конкретно теб...

ПС:Айде сега,изяжте ме.
    Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 07-25-2012 на 21:49
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    Щом ти проявиш егоизъм в живота,не искайки да споделяш нищо с никого,не се учудвай ако ти отвърнат по същия начин.Или казано по друг начин:искаш да бъдеш изслушан и да си поприказваш с някого...ами не се учудвай,ако след време няма с кого да го направиш
    Да не искам да имам деца и да не искам да споделям нищо с никого са две коренно различни неща. Има хиляди начини да оставиш следа след себе си и да се чувстваш пълноценен в живота. Погледни фрийрънърите и баскетболистите в инвалидни колички,писателите без ръце,танцьорите с липсващи крайници или увреден слух...
    Наистина е време да се замислиш върху живота и да излезеш от балончето, което си си изградила.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Никой не се учудва бе. Въпроса е че който може/иска да споделя го прави независимо от събеседника. Логиката ти пак гони вятъра. Хубавото на нашия свят е че има всякакви хора. И така и трябва да бъде. Не бива да си правим мръсно или да се дърпаме от нещо нормално за нас, само щото другия постъпва така както според нас не е правилно. Или да мрънкаме. Много двулично е.

Примерно аз пари на непознати не давам, независимо дали са просяци или костюмари. Независимо дали са за бира или за болното им братче. Независимо дали ме помолят плахо или ми нахалстват.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

За мен времето, когато имаме нужда от деца е тогава, когато няма какво друго да осмисли живота ти. Иначе, да, искам да имам деца, друг е въпроса, че изобщо не мога да си се представя като майка.

Повече от фен Аватара на embraceme
    Искам да ,след време, вероятно ще съм добър баща ,защото акъла ми е на дете . Ще се разбираме добре,друг е въпросът ,че в България не е толкова лесно да отгледаш дете като народът няма 1 стотинка ;/

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Има хиляди начини да оставиш следа след себе си и да се чувстваш пълноценен в живота.
    Повечето хора,които не искат да имат деца мислят така.И остарявайки,правейки си равносметка,стигат до жалкото заключение,че след себе си не са оставили НИТО деца,НИТО нещо значимо(било откритие,книга,модел за подражание на много хора и т.н.).Следващият път като си кажете "Аз не искам да имам деца" се запитайте какво по-добро от това можете да направите в живота си,за да се чувствате значими и пълноценни в сфера различна от майчинството...

Приключих тук.Казах,каквото имаше да кажа.Продължавам да живея в "балончето си",но ако бях на ваше място,антимайките,наистина бих се замислила в какво ще съм по-добра и по-значима.Защото е жалко,когато от два стола,останеш на земята.
    Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 07-25-2012 на 22:25
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Всички хора, които нямат деца(от тези които познавам), са се провалили в живота по един или друг начин или просто са безперспективни(но и те искат да имат).

Развиващите се хора печелят пари, намират си подобен съпруг и като им омръзне типичния живот искат да имат деца, да създадат нещо смислено и т.н., накрая става неестествено да не искаш деца.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Леле, вие хора в ред ли сте?

Пуснах кротка, мирна темичка с идеята за 2-3 странички спокоен дебат, а вие се разкостихте. о.О Карате се за такива простотии, че нямам думи. Децата са ЛИЧЕН избор. Не нещо, подлежащо на обсъждане. Не са нещо, за което човек трябва да бъде убеждаван. Лол.

Да, аз също не мога да разбера хората, които не искат деца. Ама това, че аз не зацепвам, далеч не значи, че е нещо лошо. Всеки си знае за него си.

Идеята на темата беше изясняване на причините един човек да не иска да остави поколение. От чисто любопитство.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Идеята на темата беше изясняване на причините един човек да не иска да остави поколение. От чисто любопитство.
    Ние туй го изяснихме. После се появиха самоповярвали си романтички, дето се вкараха тука дискриминация.

Град
    София
    Да. Аз мисля, че също си го изясних. Явно главната и основна причина е липсата на майчин инстинкт като цяло. И останалото произлиза.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Да. Аз мисля, че също си го изясних. Явно главната и основна причина е липсата на майчин инстинкт като цяло. И останалото произлиза.
    Може и така да се каже. Макар че аз вярвам, че майчинският инстинкт е... относителна работа. Липсва и при много реализирали се майки.

Град
    София
    ^ Може би, защото много от тях поначало нямат... такова голямо желание да имат деца. По-скоро се примиряват заради мъжа си, родителите, които мрънкат за внуче и тн. Или са израснали с ясната представа, че ТРЯБВА да имат деца и това е толкова естествено за тях, че не стигат до размисъл дали наистина искат това. Чудно ми е само дали после усещат някак факта, че не са добри майки. Или си кретат напред с мисълта, че всичко е така, както трябва да бъде.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Варна
    Не знам. Ще ти кажа като родя

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    да,искам
    2 или 3 деца искам
    но преди това бих желала да си устроя живота, намеря Човека и тогава
    да мога поне нещичко да им дам
    всичко е ясно, че поне в България няма как..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Аз бих искала,но то е ясно,че няма да е сега. Защото нали все пак целта ни по принцип е да продължаваме родът. Когато си намеря подходящия човек и ще си родим живот и здрав две дечица и ( както казва един мой приятел ) ще си "живуркаме" заедно
    Защо Чък Норис го е раждала леля му? ..защото никой неможе да му ебе майката..!

Мега фен Аватара на iiordanova
    Леле,какви спорове са станали тук.
    Аз лично бих искала да имам дете на 30+ просто,защото искам всичко да съм му подсигурила и да не му липсва абсолютно нищо. Искам да си имам доходи,а не си броя стотинките за храната му.Не искам то да се чувства зле заради моите постъпки. Та,това е причината да не искам дете на ранна възраст (22-25). Искам да съм достатъчно сигурна в партньора и в избора си. То за партньор не мога да съм сигурна никога,защото в днешно време хората се разделят-събират постоянно. Няма го това патриархално семейство,което на много им се иска. Просто искам да се почувствам сигурна,че този мъж може да даде на детето ми обич и грижи дори да не сме заедно. Аз мога да гледам на нещата реално,не съм от тези,които се заслепяват от любов и правят някакви безумни неща.
    Сега не харесвам особено децата,дразнят ме като реват,пищят и т.н. Винаги се усмихвам на децата искрено,но просто до там. Не мога да ги изтрая цял ден,сигурна съм. Но това по-скоро е от възрастта ми,може би след години това ще се измени тотално в друга посока.

Мега фен Аватара на Chacho
    Тая есен ще ставам милионер и идните 5 години се отдавам на разврат. После, ако не съм направил прекалено много бебета без да искам и ми е чиста съвестта, може да помисля за дете. Да внимава да излезе момче. И трябва да не се раздавам много в леглото, че току виж се пресиля за близнаци или тризнаци.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Аз много искам. Искам или да са едно или може би две,или да са близнаци, не че е концерт по желание де, ама нищо не пречи на мечтите :Д. Като цяло всичкото блъскане напред е с цел добра реализация за да може това евентуално ново човече да бъде обгрижвано както трябва, без да му липсва нищичко.

Мисля, че бих могла да го гледам добре, доста от техниките ги понаучих покрай дребосъците вкъщи, даже си чакаме едно още зимата, умирам си от кеф ^^. То не е само да знаеш кога да го нахраниш, смениш пелените, в колко да го заведеш или вземеш от училище, възпитанието е трудно. Ако сам със себе си не можеш да се справяш, било то материално/финансово/душевно/емоционално, какво остава да научиш този нов живот да се справя самичък. Все пак всичко се отразява именно на него пряко или непряко.

Мисля си дори за осиновяване. Т.е да имам и мое и осиновено дете, за да може да не са сами и двете, а и ако мога да ги гледам с радост бих го направила.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Искам едно дете (момиче), но не съм сигурна, че ще намеря човек, от когото си струва да имам дете.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от mrazqkindergarten Виж мнението
    Искам едно дете (момиче), но не съм сигурна, че ще намеря човек, от когото си струва да имам дете.
    Искаш ли да ти направя?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Аз лично не искам да имам деца ако причината ще е своевременна форма на осмисляне на живота или обогатяването му по някакъв начин. За мен това да имаш деца, само защото не си могъл да придадеш друг смисъл на живота си и не си открил начин да си щастлив е чиста проява на егоизъм. Ако се абстрахираме от това и причината е друга не виждам нищо лошо, но аз лично виждам живота си по друг начин, имам съвсем други приоритети, но ако в даден момент от живота си реша, че искам да има малко човече, за което да се грижа и да продължи рода ми- да, ще имам

както бе казъл един "велик" български премиер: \\\"Когато му дойде времетооо!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си