.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 133
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Идеята за Бог е проекция на недостатъчното, на липсата в човека, онова което всички пишещи тук, включително и аз, ни липсва и тук се стремим да го компенсираме. Човек още от раждането си получава възпитание, образование, мотива за желанието и постигането, които в крайна сметка му създават два образа - това което е и това което искат другите да бъде. Така това което е той всъщност, остава скрито в сенките, но продължава да деиства и определя характера на това което човек търси в живота. Това търсене прераства в компенсиране, тъй като човека не може да го намери и винаги иска още, за да захрани скритата в сенките личчност. Така хората на които им липсва съвършенство, взаимно си "разправят приказки" за съвършените черти - Всемогъщ,Щедър, Милостив, Всезнаещ, Перфектен и т.н. - т.е. с една дума БОГ. Хората търсят съвършенството защото то им липсва, и на теб ти липсва, та ако се вгледаш дълбоко в себе си, ще разбереш че просто играеш роли и подражаваш на това което ти харесва и с което искаш да се идентифицираш. БОГ е детската представа за подражание и копиране, на идоли и герои. В умът на мислещият човек, тези неща не съществуват.
    Иначе си прав, че ако това което казвам стане, то деиствително всички ще се изтрепят. Но защо ти смяташ че е нередно. Защото си жив, обичаш живота и искаш да оцелееш, не защото Господ е казал така. Господ е просто извинение на това кое е удобно и кое не. Хората създават правилата и това което е добре за тях, го възприемат като обективно и всеобхващащо добро, но то е просто в ума и инстинктите на човека. А всичко което е в ума на човека, аз го приемам за нереално и изопачено. Гръмките фрази просто се опитват да придават някакъв божествен характер на този морален бъркоч, но в крайна сметка тези простотии са валидни само за групово-ориентирания, духовно нисш, човек, който не се различава по нищо от маймуната и също като нея , търси само това което е добро за него или групата. Доста примитивен начин на мислене....
    ако питаш мен, още от десет години насам самият аз предпочитам въобще да не съществувам отколкото (да трябва) да търпя цялата тази идиотска суета на неспасението и погибелта за милиарди души, която неправомерно набъркващите се в Божиите Работи човеци създават, но въпреки това самият истински Господ Бог ми се яви наяве и най-малкото от онзи момент нататък смъртта побягна от мен, като Той ме превърна в свидетел на Неговото Слово, а през това време дявола и неговите духовни служители направиха хиляди уви неуспешни опити да ме погубят, та след като преживях всичко това, което от всички човеци само аз съм наясно точно какво беше отначало докрай, сега никой не е в състояние да ме убеди че истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос не съществуват, камо ли ти, това че с толкова много обяснения посочваш и представяш доброто като най-голяма суета, и то в форум за религия, едва ли е напълно безопасно за теб, и за всички други, които се осмеляват да правят така, като показват мъдрост, това никак няма да ги оправдае когато постъпват неправедно на мястото, което е определено за вяра(-та), ние никак не крием за Кой Бог свидетелствуваме, нито крием Неговото Слово дори и малко, за разлика от онези, които съвсем подмолно се представят за такива каквито не са, търсейки начин да се наложат като похлупак на всяка тенджера, така щото ако може да царуват като богове над всички човеци от вселената и то с всякакви средства на неспасението и погибелта без въобще да се осъвестят че това никак не е редно, така че, никак не се прави на мъдър, защото ние разпознаваме келешите отдалече, а и ти сам изповяда че си сатанист от школата на някой си сатанински лидер на име лавей, ако ще и с глас на славей да е, ние не се боим от човеци, но единствено от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, така че, по-добре за теб е да си спестиш глупашките обяснения, за които отделяш толкова време да пишеш, сякаш така щото всички да видят и да разберат че ти шикалкавиш всякакви щуротии, които никак не изповядват спасение за всички човеци, което е възможно единствено за Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог - сатанистите отдавна се славят с изключително голяма глупост, което ти също го доказваш
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 20:36

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    Май няма особен смисъл да отговарям на останалите ти въпроси,щом

"Затова и сравних твоите глупости с тези на Kaena Smith. "

Ако не си склонен,дори да видиш как мисля,а смяташ,че всичко ми е втълпено от "Босфор TV" и т.н.,няма смисъл да отговарям на останалите въпроси.Ти си този,който си е втълпил нещо...Правилно и неправилно?Мисля,че ако си си направил труда да прочетеш отговора ми на първите ти 1 или два въпроса

,ще разбереш,че това са просто понятия.Зависи от мирогледа на човек или общество.Какво ме различава от npp ли,дишам като него,живея в същата страна,имам някакви убеждения или предрасъдъци...Най-вероятно това,че не си обяснявам всичко с бог и ми е противно всичко различно да се нарича зло или да се свързва с Дявола.Несъзнателно постъпих по първия начин като започнах да го съдя,че вярва в нещо,в което аз отказвам.Така,че дори съм постъпила по-наивно и смешно отколкото той някога във форума.Да опровергавам всичките му "глупости",както ми се струваха и струват и сега,отчасти,беше черешката на тортата.Но съм убедена,че това,което ме различава от него е ,че имам някакво чувство за мярка и мисля да си взема поука като спра да оспамвам темата с никого ненужното си мнение.И както вече казах малко по-нагоре : "Какво значение има какво вярвам аз или ти,когато всички сме различни и вярваме в различни неща,нищо няма да се промени с промяната на мисленето ни,докато всички хора не започнат да разсъждават еднакво,а това никога няма да стане и честно казано,не бива..."
    и какво си мислиш че ще постигнеш като демонстрираш неодобрение към свидетелствуваното от нас Слово на Бога, което при това никак не претендира да бъде причинено зло на когото и да е от човеците/одушевените?!, защо си мислиш че някой от човеците е виновен за това каква е Божията Истина и каква не е, особено след като и самият истински Господ Бог не може да избира каква да бъде и каква не?!, тя е такава каквато е още от незапомнени времена, а както вече казахме дори и самият Бог е подчинен на нея, но това никак не дава право на когото и да е от човеците в тази вселена да се възползва от това като причиняват зло на другиго, така че намери си ако обичаш по-цивилизован начин да си изразходваш излишната енергията или както и там да му викаш, ние може и да сме свидетели на истинският Господ Бог, но не сме казали че сме мишени за обстрелване от страна на хора, които търсят някой безобиден човек за да си избиват комплексите върху него, ние не веднъж засвидетелствувахме че нашето свидетелство не е предназначено за хората, на които не им харесва Божията Истина, но то е предназначено специално за онези, които имат любов към нея, така че, както казахме и на онзи, с глупашките сатанински фасони, ние не задържаме никого, нито задължаваме когото и да е от човеците да прави каквото и да е, но също така не желаем да ни занимават с шикалки, понеже както и вече казахме за нас е полезно ако свидетелствуваме на някой, който има истински жив интерес към съпричастността или приноса на Божието Дело, какво например е виновен пророк Исая за това че Бог му е дал да свидетелствува именно онези пророчества, които все още могат да бъдат прочетени на страниците на Библита?!, откъде накъде истинските пророци ще са виновни за това каква е Божията Истина и каква не?!, или, ако ти имаш шеф, от който зависи дали ще свършиш на улицата или ще останеш на работа при него, ще побързаш (ли) да не изпълниш онова, което той ти дава да правиш като част от служебните ти задължения, знаейки че може да те уволни за най-малкото?!, така и истинските Светии никога не биха се осмелили да постъпят неправедно в вярата, но не казвам (че) защото ги е страх че Бог ще ги уволни, а най-вече защото любовта в тях към човеците не им позволява да постъпват лошо?!
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 21:15

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi Виж мнението
    Добре, как може да се спасят онези, които упражняват "неправилна" вяра, ако "правилната" не намери пътя до тях? (Да речем поради причини на пълна изолация от нея или защото Бог не избира/няма възможност да "проговори/се разкрие" на всеки както в твоя случай) Бог приема ли душите, които не упражняват "правилната" вяра или изобщо никаква, ако все пак биха могли да "преминат теста", защото чрез действията си на Земята ясно са разграничавали разликите между добро и зло и са били "праведни" макар и без каквато и да било или макар и с "неподходяща" вяра?
    а какво кара хора като теб да си мислят че ако някой от потребителите не работи като администратор, няма да получи живот на потребител, особено след като по отношение на вярата единствено Бог е Администраторът в вселената, а всички човеци потребители?!, разбира се че това ти е насадено от (страна на) човешката(666) религия, която с множеството си деноминации единствено знае да плаши хората че ако не повярват ще отидат в ада, само защото не са станали вярващи, и наистина успяха да заблудят доста хора, след като толкова векове наред систематично всяваха страх чрез супер идиотски фанатизъм, Бог е определил да има разни истински духовни служители, които самият Той си избира, поставя и издига, но Той никога не е искал всички човеци да станат/бъдат духовни служители, тъй като целта е да се осигури спасние за вечен живот на всички, а не да си играем на шеф и служители

"И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин(т.е. богоизбран), от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе. Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат". Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала(т.е. които не вършат духовна/религиозна неправда или неправда в вярата)". Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат." Римляни 11: 1-5

По-назад в темата каза, че от сътворението са изминали само няколко хиляди години. Може ли да се смята, че вечността едва сега започва?
    С оглед на всички логични научни доказателства за раждането на вселената, нейната възраст (изчислявайки според скоростта на светлината, непрекъснатото отдалечаване на видимите галактики от нас и съответно доказвайки разширяването на пространството с някаква непрекъснато увеличаваща се скорост, проследявайки чието ускороение назад във времето ... не съм физик и спирам до тук, че може да се оплескам...) то е прието, че възрастта на вселената е около 20 милиарда години. Възрастта на слънчевата ни система е около 4-5 милиарда години, животът на Земята е възникнал преди около 2 милиарда години, еволюцията е започнала своя ход от тогава насам и така до появата на човека... Да кажем, вярващите в това вместо в семплото обяснение от Бибилията, обречени души ли са, ако все пак са "праведни"?
    това е така само за заблуда, дявола и неговите духовни служители владеят могъщества, с които могат да материализират и визуализират какви ли не фалшиви доказателства против Истината в Библията, ето тук ще дам линк препратка към друг наш reply, в който има достатъчно обяснение за това: http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post10272955
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 21:33

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако питаш мен, още от десет години насам самият аз предпочитам въобще да не съществувам отколкото (да трябва) да търпя цялата тази идиотска суета на неспасението и погибелта за милиарди души, която неправомерно набъркващите се в Божиите Работи човеци създават, но въпреки това самият истински Господ Бог ми се яви наяве и най-малкото от онзи момент нататък смъртта побягна от мен, като Той ме превърна в свидетел на Неговото Слово, а през това време дявола и неговите духовни служители направиха хиляди уви неуспешни опити да ме погубят, та след като преживях всичко това, което от всички човеци само аз съм наясно точно какво беше отначало докрай, сега никой не е в състояние да ме убеди че истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос не съществуват, камо ли ти, това че с толкова много обяснения посочваш и представяш доброто като най-голяма суета, и то в форум за религия, едва ли е напълно безопасно за теб, и за всички други, които се осмеляват да правят така, като показват мъдрост, това никак няма да ги оправдае когато постъпват неправедно на мястото, което е определено за вяра(-та), ние никак не крием за Кой Бог свидетелствуваме, нито крием Неговото Слово дори и малко, за разлика от онези, които съвсем подмолно се представят за такива каквито не са, търсейки начин да се наложат като похлупак на всяка тенджера, така щото ако може да царуват като богове над всички човеци от вселената и то с всякакви средства на неспасението и погибелта без въобще да се осъвестят че това никак не е редно, така че, никак не се прави на мъдър, защото ние разпознаваме келешите отдалече, а и ти сам изповяда че си сатанист от школата на някой си сатанински лидер на име лавей, ако ще и с глас на славей да е, ние не се боим от човеци, но единствено от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, така че, по-добре за теб е да си спестиш глупашките обяснения, за които отделяш толкова време да пишеш, сякаш така щото всички да видят и да разберат че ти шикалкавиш всякакви щуротии, които никак не изповядват спасение за всички човеци, което е възможно единствено за Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог - сатанистите отдавна се славят с изключително голяма глупост, което ти също го доказваш
    ..

Хахахахаха мерси, наистина се посмях от сърце, Troll successful
    Like taking a candy from a baby....

Реакцията ми след като видях написаното
    ІІ
    ІІ
    V
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-13-2012 на 22:55

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    Май няма особен смисъл да отговарям на останалите ти въпроси,щом

"Затова и сравних твоите глупости с тези на Kaena Smith. "

Ако не си склонен,дори да видиш как мисля,а смяташ,че всичко ми е втълпено от "Босфор TV" и т.н.,няма смисъл да отговарям на останалите въпроси.Ти си този,който си е втълпил нещо...Правилно и неправилно?Мисля,че ако си си направил труда да прочетеш отговора ми на първите ти 1 или два въпроса
    Не, не си втълпявам нищо и интересно ми е да разбера как мислиш. Извинявай ако съм прозвучал надменно и арогантно. Нямах намерение да те съдя или поучавам.

ПС: Сега прочетох и предният ти пост и явно съм бил останал с грешно впечатление за теб, за което се извинявам.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-13-2012 на 23:11

Доста е наивно да мислиш,че няма продължение,когато има толкова много хора,които са усещали духове,а някои директно контактували.Хората,които са усещали духове са тези,чийто близки са починали,естествено не всички,но често го има.Бих могъл да дам мн лични примери,защото имам много близки починали(над 10),но като гледам как сте настроени едва ли бихте повярвали,а нямам толкова излишно време.
    Преди мн години след като дядо ми,който беше извън БГ почина,майка ми го сънува,каза ми,че нещо е станало,когато отиде до пощата да говори се прибра с новината,че вече го няма...аз като малък по-скоро знаех,че има нещо,някаква сила,но не мислех,че всичко е както ни го описват(и все още не съм сигурен,че е така),но някои неща ме промениха,този и още мн други факти,на които вие трудно бихте повярвали,но важното е,че аз знам,че има продължение,както и моите близки и приятели.
    Прегледайте филмите за Преподобна Стойна,Баба Ванга,Матрона Московская.Всичко в интернет може да наречете пропаганда,защото на някой им се иска да е така,да вярват,че ще си првавят квот си знаят и няма нито ад,нито рай,но ако поговорите с хора,чийто живот е бил променен от тези светици,тогава ще се замислите,дали има причина да ви лъжат? Дали те са на "кривия" път или вие? От изброените най-близо до вас и до променяне на мисленето ви е Ванга,защото най-скоро е живяла,не се доверявайте на измислиците и преписаните и пророчества,просто изглейдате док.филми с нейно участие.Имаше едно видео,в което починало дете чрез Ванга питаше какво са направили с часовника му,но не помня къде го гледах,те не са 1 или 2 филма.Ако не ви е достатъчно,отидете на рупите,на годишнината от нейната смърт,тогава мисля,че има мн повече хора,просто питайте хората защо отиват,поговорете си с тях,ако пък и това не ви помогне,отидете до Москва да видите стотиците хиляди,които всеки месец се молят на Матрона Московская,питайте и там,ще си направите изводи дали тя все още съществува под някаква форма,някъде.От тук малко,от там малко,може пък и да промените уж ненаивното си мислене.В краен случай,просто ще чакате да порастнете и да ви се случат бедите,а след това някое чудо.Ако не сте имали шанса,а може би нуждата да отидете при Ванга,ако нищо не се е случвало около вас,нямате приятели/познати на вас и вашите родители,ще чакате новата Ванга,която да ви свърза с починалите роднини,деца,родители,прия ели...за да повярвате,че има продължение.
    За финал ще повторя,че аз съм от хората,които са променили мисленето си,не е било като вашето,но все пак се е променило,надявам се и вие да го направите.
    Последно редактирано от Riddle069 : 07-14-2012 на 17:26

Banned Повече от фен
    Това с призраците и духовете са детски приказки, и всеки нормален човек с малко разум може да опровергае тези глупости.
    1. На тази земя са живели приблизително 100 милиарда души, ако всеки се е превърнал в дух и броди из местата където е обитавал жив, то малко или много всеки от нас щеше да го усети. Аналогично и с извънземните - всеки си мисли че има извънземни. Наистина ли извънземна раса, ще обикаля около Земята в продължение на толкова години, и "случайно" ще се появяват само пред очите на тъпаци, психично болни или такива, които предварително вярват в тези неща.
    2. Аз никога не съм виждал нито призраци, нито извънземни, защото не вярвам в тях. Имам един приятел който наистина вярва в извънземни, и миналата седмица видял разни светещи неща в небето, които веднага определил като извънземни кораби.....пълни глупости. Това е мозъкът ви който се ебава с вас....
    3.В крайна сметка човешката глупост винаги ще съществува, и ако в миналото са вярвали в много богове и са усещали тяхното присъствие, то днес те просто са заменени от други простотии. Защо постоянно виждаме "факти" за божествената намеса на Иисус и Аллах, а никъде не виждаме такива за Зевс, Атина, Посейдон, Аполон и т.н.? Защото тези богове са излезли от мода, и сега тъпите хора търсят заместител и намират такъв намират в духове, извънземни, вампири, йетита, чудовища, демони и подобни глупости.
    4. Запълнено с подходящи псевдофакти - снимки, видео, статии, показания на очевидци, и интересен, занимателен характер на тези събития, простотиите стават истина.

Всеки вижда, чува, усеща и вярва това, което му се иска. Това е функция на психиката. Нищо повече.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-14-2012 на 21:17

Супер фен Аватара на filmimilmi
    @Riddle069, в една тема от форумите на дата.бг се водеше интересен спор за това до колко е познавала Ванга. Ще метна линк към 1 мнение от там, за да не пишем глупости тук. http://forums.data.bg/index.php?show...ost&p=14969176
    Може да прочетеш и цялата тема.
    Иначе до сега всякакви врачки и пророци едно земетресение не са успяли да предскажат (с конкретни и точни измерения)...
    Бизнесът с магиите, хороскопите, картите таро, ясновидството както и хомеопатията (особено в последно време)... процъфтява единствено заради суеверието и наивността на хората. (Ако твърдиш, че магиите работят, направи поне 1 любовна такава за Меган Фокс и, ако тя ти стане гадже, това вече ще е сигурно доказателство. )

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Djenka Виж мнението
    Какъв е смисъла на живота? Какво става, когато настъпи смъртта? Има ли нещо и след това?
    Живота няма точно определен смисъл, ами е нещо като училище за душата. Всеки един представлява една душа, след смъртта душата напуска физическата Вселена(тази, която сме в момента, създадена както учените обясняват и т.н.), и продължава съществуването си в съвсем различна Вселена, която не е изградена от такава материя, нямаме тела, няма физични закони, няма пространство-време. Нещо леко подобно на съня, но много по-реално от тази реалност. Там вече в зависимост от делата ти на земята може да се преродиш ако имаш още доста да се развиваш, или продължаваш развитието на душата си по други методи, а ада е "тъмната част" на духовните светове, където осъзнаваш какви грешки си направил, нещо като разкаяние в страшни размери, сигурно всеки поне един път му се е случвало да съжалява за нещо, ами представете си го десетки пъти по-тежко.
    Това са общи приказки де, може да е съвсем различно, но всички са единодушни поне по първата част.

Всъщност другите духове които не са живи в момента тук може да ги "видите"(в духовните светове се вижда всичко на 360 градуса, все едно имате по няколко очи във всяка посока, макар че там представата за пространство е друга), чрез окултна медитация, но това с 2 думи се води лошо нещо а и могат да го правят само много много напредналите хора(а и които го могат няма да седнат никога да пишат в интернет за това).
    Последно редактирано от Nam3less3 : 07-25-2012 на 20:59
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Няма как всички да са единодушни.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Няма как всички да са единодушни.
    Всички религии и духовни учения са единодушни относно това, дори и на пръв поглед да пише други неща, просто не трябва да се чете буквално.

Мега фен
    ^
    а ти православен християнин ли си, защото на няколко пъти добро впечатление ми правиш.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    а ти православен християнин ли си, защото на няколко пъти добро впечатление ми правиш.
    Да, изцяло православен християнин съм, не следвам методите на други учения.

Мега фен
    браво, ама веднага се надушваме братче. страшни сме.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Sarafina Виж мнението
    Чета ти мненията от известно време и смело мога да потвърдя, че си изключително прав! Много точно и ясно обясняваш, много харесвам почти всичките ти постове.
    Ха, благодаря, рядко някой оценява написаното от мен.

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Опа... без да искам си изтрих поста но нищо, нали ме цитира

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Там вече в зависимост от делата ти на земята може да се преродиш ако имаш още доста да се развиваш, или продължаваш развитието на душата си по други методи
    След като си православен християнин, защо изобщо говориш за прераждане, нали уж не следваш методи на други учения ? Православното християнство отрича прераждането.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Някой трудно би отговорил на тия въпроси. Всеки си ги задава, но не съм чула някой до сега да е открил правилните отговори.

Смисълът на живота: любовта, приятелството, семейството. Неща, които да те накарат да се научиш на нещо и да те направят щастлив. За мен в това се крие смисъла на живота.

Какво има след смъртта?
    Не знам. Никой не знае. За мен по - достоверна е това, че човек се ражда от нищо'то и умира от това. Т.е. изникваме от нещо несъществуващо и отиваме някъде , в нищо'то. Други пък вярват, че според греховете и добрините , които си вършил през живота си, Бог ти е отредил място в Ада или в Рая, зависимост от живота ти приживе.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    За мен по - достоверна е това, че човек се ражда от нищо'то и умира от това. Т.е. изникваме от нещо несъществуващо и отиваме някъде , в нищо'то.
    Намирам постовете ти за изключително забавни.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    След като си православен християнин, защо изобщо говориш за прераждане, нали уж не следваш методи на други учения ? Православното християнство отрича прераждането.
    По принцип да, но едновременно загатва, че може да съществува, а и се казва, че са махнали текстовете за него от библията в полза на хората, защото е по-полезно за хората да вярват, че няма прераждане.

По принцип да, но едновременно загатва, че може да съществува, а и се казва, че са махнали текстовете за него от библията в полза на хората, защото е по-полезно за хората да вярват, че няма прераждане.
    И къде се загатва? Аргументирай се с нещо.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    И къде се загатва? Аргументирай се с нещо.
    Ето малко разсъждения по темата
    http://www.pravoslavieto.com/inoveri..._ili_luzha.htm
    http://synpress-classic.dveri.bg/16-2002/prerajdane.htm

Смисъла на живота (за мене) е да го изживееш пълноценно да си създадеш хубави спомени и просто да бъдеш щастлив! А не парите или перфектния живот-семейство,приятели и нещата които наистина те радват,за мен това е смисъла на живота.
    Колкото до другите 2-въпроса:
    Какво става, когато настъпи смъртта? Виждаш светлината????
    Има ли нещо и след това? За мен ИМА!-Задгробен живот на небето за теб вече не знам какво има

Мерси, че плесна два случайни линка, които са в първите резултати при търсене в гугъл, но в тях липсва каквото и да било по повода на онова, което каза: "загатва, че може да съществува, а и се казва, че са махнали текстовете за него от библията в полза на хората, защото е по-полезно за хората да вярват, че няма прераждане".
    Защо да е по-полезно хората да вярват, че няма прераждане? Нали според християнството хората трябва да вярват в истината, а тя е само една? Сега пък твърдиш, че било по-полезно да вярват в друго, а истината (предполагаемо прераждане) да е скрита? Моля те, чети си линковете преди да смяташ, че са ти от полза. Ето какво се казва в първия:
    "Вярно е, че Библията никъде не отрича прераждането. Но също така е вярно, че тя никъде не говори за прераждане. Ако съществуваше прераждане, Библията в никакъв случай не би го отминала без внимание."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Мерси, че плесна два случайни линка, които са в първите резултати при търсене в гугъл, но в тях липсва каквото и да било по повода на онова, което каза: "загатва, че може да съществува, а и се казва, че са махнали текстовете за него от библията в полза на хората, защото е по-полезно за хората да вярват, че няма прераждане".
    Защо да е по-полезно хората да вярват, че няма прераждане? Нали според християнството хората трябва да вярват в истината, а тя е само една? Сега пък твърдиш, че било по-полезно да вярват в друго, а истината (предполагаемо прераждане) да е скрита? Моля те, чети си линковете преди да смяташ, че са ти от полза. Ето какво се казва в първия:
    "Вярно е, че Библията никъде не отрича прераждането. Но също така е вярно, че тя никъде не говори за прераждане. Ако съществуваше прераждане, Библията в никакъв случай не би го отминала без внимание."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Тия неща не съм ги измислил аз, от по-начетени източници съм чувал това, което написах, и бях чел някой цитати които може да загатват, но съм забравил, за това дадох някой линкове сигурно ще ги има там.
    Ако има прераждане, в библията сигурно ще се спомене, но е възможно някой от директните цитати по темата да са премахнати на един от църковните събори, защото идеята за прераждане, замисли се, не е характерна за вярванията на западната цивилизация, сега не знам тия които вярват масово в прераждането какво им е по-различното, но все ще има нещо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си