- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Мислите ли,
...че сте добри? И какво според вас е определението за 'добър човек'?
Също така... от форумните ви впечатления, кажете дали според вас човека писал преди вас е добър.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Да, аз съм страхотен. Държа се с всеки както си е заслужил, помагам на приятелите си, и освен това съм красив и умен.
Какво повече ?
4XCOKИ
Мисля, че съм особено добър дори и към непознати. Въпреки, че добротата е понятие, което се тълкува от всеки човек по различен начин според мен.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Да си добър понякога означава да правиш неща, които не искаш, а аз не обичам да правя неща, които не искам. За мен съм си добър, за другите може и да не съм.
Мисля, че да си добър, означава да приемаш 'лошите' неща с положителна нагласа. (примерно)
Т.е.
ТИ можеш да постъпиш зле с мен, мога да се почувствам гадно, но въпреки това да не изпитам лоши чувства към теб и да не отвърна един вид на лошото с лошо. Това не означава, че трябва да се оставя да ме тъпчеш, а че няма да се обърна срещу теб.
Изключително много ме радва, когато злобата бива убивана и потъпквана с добро.
4XCOKИ
"Добро" е много разтегливо понятие,както и "лошо". Не смятам ,че съм способна да ти дам такова определение...
Имам се за нелоша...тълкувай го ,както намериш за добре.
maDamn
Понякога съзнателно или не се отнасям доста зле с хората, които по някаква причина ми досаждат с присъствието или с поведението си, но като цяло доста хора ме определят като "добър човек". Не мога да поставям такива определения на самата себе си, тъй като това е доста относително, а и все още характерът ми се изгражда, но мисля че самите ни постъпки ни определят и те са единствените неща, от които можем да си вадим каквито и да било изводи за чертите от характера ни![]()
И аз в повечето пъти се държа както се държат с мен. Зависи какво се има под добър, ако ме накарат да изпълня нещо, което ми се вижда съмнително или не ми допада, се отказвам. Също така непознати да ми искат услуга, в 95% от случайте ги отрязвам моментално, а ако са настоятелни им казвам 2-3 лафа и се махати не позволявам да ми се качват на главата.
n00bs
Всеки по различен начин си тълкува думите, както и тая. За някои то е нещо определено, за други коренно различно. Т.е. въпрос на ... мнение.
Иначе добра съм с тия, които го заслужават. Държа се с всеки така, както го е заслужил.
Не мисля, че да се държиш с някой така, както заслужава, те прави добър.
4XCOKИ
ами това което каза ти, означава точно хората да те тъпчат, защото не правиш нищо с/у тях
n00bs
Не те прави добър. Прави те нормален човек. Понякога да си добър не е хубаво. Прекаленото добруване излиза през носа. Аз се старая да се държа с хората около мен,така както и те с мен. Не обичам да се държа зле и да съм гадна,но ако се наложи правя го-не ме прави лош човек това.Прави ме човек,който си цени чувствата и нервите. Преди бях добричка със всички,до един момент,в който се чувстваш като боклук и нямаш какво повече емоционално да дадеш.
Добруването излиза през носа...затова си имам едно на ум.
maDamn
А какво значи да се държиш с хората, както и те с теб, ако някой се държи добре с теб и въпреки това ти е неприятен кво правим ? Естествено, че ще го отбягвам..
Добра към непознати- не мисля... държа се мило и ако човекът ми допадне се сближаваме... ако не ми хареса, не се заяждам и не го правя на 2 стотинки... просто ДИМ ДА МЕ НЯМА и да си нямам повече работа с него)
4XCOKИ
4XCOKИ
n00bs
4XCOKИ
Добре, майка с количка идва в магазина, няма ли да и задържиш вратата ?
n00bs
окей
Съгласна съм и че не може да игнорираш вечно някого. Важно е какво чувстваш/изпитваш в тоя момент. Как реагираш най-вече.
Дали се ядосваш и повишаваш тон, или с думи прости се опитваш да го 'укротиш'..
Имам един познат, който когато е разгневен за някоя глупост и целия свят му е крив и най-малкото ядосва и хората около себе си. Някак си се радвам, че мога в такава ситуация да го погледна, да го изчакам да се накрещи и да го питам със спокоен тон 'и какво?' и да му обясня колко глупави са причините за настроението му.
4XCOKИ
4XCOKИ
Не знам защо, ама ми се досра от тая тема.
Първоначално написано от deFakto
Първоначално написано от eatshitsfuckinbitchezhah