- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
имам два въпроса сега съм с плитки и се чудя колко време да стоя и да им слагам ли някакъв стилизиращ продукт лак пяна ? и мисля следващия път като се къпя да си сложа преди това зехтин да ви питам слага ли се в корените по цялата коса ?
Здравейте.скоро се подстригах .а лудата фризьорка ме подстрига доста повече.
Гледам .че сте доста информирани относно грижите за косата.Бихте ли ми дали съвети за растежа?Ще може ли до декември да порастне с около 10-15см?
Извинете ме за точките вместо запетайки.не ми работи копчето.![]()
Може да им сложиш малко лак,колкото да не се развали,да ги фиксираш.А за зехтина-по цялата коса най-добре,все пак е лято и косата е подложена на високи температури,които я увреждат..Поне малко да си запази блясъка и здравината.Дръж я колкото можеш,повече.
Започвай здраво с домашните маски за коса.Когато косата е хидратирана расте по-бързо.Действай :Д
Ако се чудиш какво да си купиш-пшенично масло(подходящо и за краищата след баня),зехтин- препоръчително е да пише extra virgin(студено преован),както и органичен може да е,въпрос на личен избор,в стъклена бутилка.
Маски с жълтък,зехтин,няколко капки пшенично масло,1 лъжица кис.мляко,може и друго масло (кокосово,бадемово) по избор,не е задължително.Може би някой би ти препоръчал и алкохол,но аз никога не слагам алкохол,доста фризъори са ми казвали,че уврежда косъма.
Шампоани и балсами,ако искаш вземи професионални продукти,ако не-Орзен.
От пшеничното масло в краищата след банята и ограничи на макс преси и маши.Ползвай термо-защита.
Между другото студената вода помага за разтежа на косата,така че я изполивай след всички продукти в банята със студена вода.![]()
1во извинявай че чак сега ти отговарям,но последните 1-2 седмици изобщо не съм влизала тук ...и за въпроса - не мога да ти го цитирам,защото и аз не знам къде е,но мога пак да ти обясня на 2 на 3 какво правя![]()
1во в началото на лятото я подстригвам и това ест. пак се пада като вид грижа и е + за косата,когато е в солената вода.. и другите неща са простички.. просто правя много маски преди морето ( всяка седмица по 1-2 пъти) гледам да използвам обилно количество балсам през дните като съм на море, взимам си шампоан или спрей с ув защита - най добре и двете .. кристали задължително и не ползвам лакове и т.н., но аз тях не си ги ползвам по принцип,а не ги ползвай на море защото и те изсушават косата... гледам да не я мокря всеки ден.. примерно правя си виск кок и върху него омотавам една лента хем ми харесва,хем ми предпазва косата.. и така съм успявала на море да я задържа колкото по принцип т.е. да си я мия по 2 пъти на седмица само.. като съм на море гледам да ползвам лекичък шампоан и това е общо взето.. може д асум изпуснала някои неща,но..
ще те разочаровам,но до декември в най-добрия случаи най мн да ти порасне косата с около 7-8 см ... и пак повтарям В НАЙ ДОБРИЯ СЛУчАИ ! но това не означава да не полагаш грижи.. прави си мн маски (като казвам мн да не вземеш през ден ! все па умерено - примерно 1 или 2 пъти на седмица) купи си продукт за краищата след баня,за да не цъфтят - кристали/масло някакво... спрей без отмиване може да си купиш.. намали пресите и др. такива,а когато ти се наложи да ползваш използвай термопродукт .. това е общо взето ,другото са ти го казали![]()
![]()
не съм писала отдавна тук
взех си ампули, слагам ги след баня, досега само 2 съм сложила, косата ми си падааа, но...много ми е трудно да ги нанясам, имам 2-3 шишенца от стари парфюми, все още много миришат и не искам да ги изсипвам там, може да си взема празно шишенце от някоя парфюмерия
препоръки за термозащитен продукт? Тафт ще ми свърши ли работа, за преса, сешоар?
Аз от няколко месеца използвам професионалната маска за коса на Стапиз и съм адски доволна.Започнах я преди бала,където тъпата фризьорка бая ми изгори краищата на косата(руса е),но вече забелязвам огромен ефект.
Расте с около 2 см на месец,а преди това растеше макс до 1,5 см,по-здрава и по-лъскава е от преди.Като я свърша тази,ще си купя на Кристиан Ъф Рома Роланд серията,която по принцип е още по-добра,но нямаха от нея преди време...![]()
Ето снимки:
http://media.snimka.bg/9685/025624424-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0861/027966985.jpg?r=0
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
^ Може ли снимка на маската, която използваш сега и на тази другата, за която говориш.
cheburashka Какви ампули ползваш?
http://www.angelcosmetics.bg/product...tor-150ml.html
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
http://www.youtube.com/watch?v=7lSkFM9CxHY към 3 минути и нещо ми харесва косата и .. и се чудя как да постигна тоя ефект.. съвети ?
btw. аз съм с маска от 2 жълтъка , кисело мляко и малко бира![]()
ампулите са Ревалид
аз в момента нямам кеш за по-скъп термо продукт, за това питам за Тафт
http://vsichko-za-jenatabg.blogspot.com/2012/04/5.html на мен така ми стана нещо такова
ммм искаше ми се да е без преса/маша .. защото сега лятото не искам да я горя поне 1 месец ...мерси все пак де..![]()