- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
> Намеквайки че изобщо има такова нещо като вечен живот.... което естествено не е доказано. А това че Джийзъс ще ти спаси задника още по-малко.....
Като толкова вярваш, защо не се хвърлиш през осмия етаж? Ако Господ е твой човек, ще те хване и нищо няма да ти стане. А дори и да не те хване, пак ще си в рая и всичко ще е наред.....
И докато отвъдният живот не е доказан изобщо и идеята за него идва от страха на хората че просто изведнъж ще спрат да съществуват, то реалният живот е тук, сега и си тече. А в реалният живот, науката помага, докато религията се проваля. Ако ти си болен на кой ще се довериш - на лекаря или свещенника? Религията ще ти спаси ли задника тогава? Аз съм се убедил лично че религията не помага в такива случай. А това дали ще ти помогне в отвъдният веен живот никой не знае, защото никой не може да докаже че съществува такъв живот. А пък идеята че точно Джийзъс ще ти спаси задника , а не Аллах, Молох, Зевс, Один и т.н. ми се струва доста глупава и необоснована.
Каквоооооо? Чакай малко, аз нищо не разбрах ! Значи това дали ще паднеш, зависи от това дали има предмет религия в училище, така ли? Ако всичите бяхме религиозни, ти щеше да се хвърлиш от осмия етаж и нищо няма да ти стане, това ли ми казваш? Но понеже не сме, ти ще паднеш и ще се убиеш?
виж как твоят отец сатаната ти подхърля в ума неговите собствени идеи:
"Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва: Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си". Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог"." Матей 4: 5-7
и ти му вярваш?!
именно Бог Отец и Господ Исус Христос са ме спасявали хиляди пъти досега, ако не бяха Те, сега вече да са ме погребали хиляди пъти, спасяваха ме от заразни и дегенеративни болести, от магии, клетви и проклятия, от огнестрелни оръжия, от инциденти, злополуки и катастрофи, от злонамерени хора, неведнъж сатанинското царство се стовари върху ми, но Бог и Иус ме спасиха, веднъж се разболях от минингит, и Те (за чудо на лекарите) ме излекуваха, друг път един стопанин на една нива извади ловната си пушка и започна да стреля с нея по мен докато вървях покрай нивата му, сачмите не ме засегнаха въпреки че профучаха покрай мен, друг път автомобили с висока скорост набиваха спирачки пред мен, но Бог и Исус пак ме спасяваха, дори и от най-могъщи сатанински сили, така че след всичко, което преживях, сега едва ли някой ще може да ме убеди в противното
Последно редактирано от npp : 08-10-2012 на 12:51