- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имате ли система на учене, и каква е тя.
Прочитам веднъж учебника, за да добия представа за предмета.
Ако има задачи, преглеждам от какво естество са, за да добия представа за приложението.
Отделям си дефинициите, определенията, т.н. от логическата част. Първо си обяснявам какво значат определенията и ги научавам, след това започвам с доказателствените части, за да може да мога на изградената представа за някакъв обект да навържа и качествата му. Спирам, когато съм разбрал нуждата от тези обекти, защо са дефинирани точно по този начин и когато съм опознал тънкостите им.
Връщам се към задачите и чрез тях проверявам изградените ми теоритични представи, и търся други начини да гледам на тях или да ги използвам в приложение.
Ученето ми свършва, когато мога на достатъчно прост език да обясня теоритичната част и нуждата от нея, както и да я ползвам свободно практически. Както е казал Айнщайн: "Ако не можеш да го обясниш на баба си, значи не си го разбрал"
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
По различните предмети уча по различен начин. Времето пак е различно, зависи от материала и обема.
Първо винаги започвам с превода. Чета всичко наред и ако имам някаква непозната дума я превеждам на български и си я записвам между редовете, така ми е най-лесно да си ги припомням като препрочитам.
По право, бизнес икономика и подобни, винаги чета абзац по абзац, така ми е най-лесно да запомням. После си ги обединявам последователно и си ги преразказвам. Някои неща ги уча наизуст, дефиниции и закони например.
По математика чета първо теоретичната част, преглеждам решените задачи и после решавам даден тип докато не започна на ум да превъртам решението още като видя условието.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!