- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имате ли система на учене, и каква е тя.
при езиците.. си изваждам думичките на един лист, които не знам разбира се и после ги уча..
при разказвателните си подчертавам в учебника най-важното, на пример: "711 г. са създадени първите писани закони между славяни и българи от хан Крум" (не знам това до колко е вярно) и си подчертавам: "711г., закони, славяни, българи, Крум" и така после като го чета не чета всичко, а замествам с което се сетя.. абе получава ми се..
по математика.. както каза Русокоска.. този предмет за мен е табу..
и най-важното нещо, че когато учиш задължително на глас.. може да ти се стори налудничаво, но така ти се забива в мозъка и като го повториш 2-3 пъти и си го запомнил.. и още 2-3 пъти и го знаеш..
Няма как да е вярно,защото хан Крум е управлявал от 803 до 814год.,а няма точна година на създаването на тези закони,тъй като те не са запазени в оригинален вид,а само като преразказ във византийски извор.В този период управлява хан Тервел,който е твърде зает да помага на подлото неблагодарно копеле император Юстиниан II да си връща властта в Константинопол.Няма време за мислене на закони тогава
ПС:Направих се на умна![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!