- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
^ А нещо друго от списъка чела ли си ?
Ми, нз. Може да са ни го дали в пети клас, пък аз да не съм разбрала.
Аз и под игото не съм чела.. въобще трябва да наваксвам![]()
В Литературата за 7ми клас има "Бай Ганьо у Иречек" и "До Чикаго и назад" (Ниагара).![]()
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Ами, разбирам се с тях. Момчетата са пичове, момичетата пълни лигли....само 4-5 комуникирам ежедневно. Само драми покрай тях, само конфликти и въвличат целия клас в това...но 90% се подиграват на човек защото, видиш ли, носил КНИГА, чел книги, прочел книгите от списъка. Като помоля една приятелка от класа като излезем някъде да отидем до книжарницата тя:
- Луда ли си?! Никой вече не чете книги! Никога няма да вляза в книжарница!
Та, какво да ви кажа. Прости хора с ниска обща култура.
Аз се чудя с какъв език да продължа след 7 клас. Учила съм немски 7 години и съм на ниво В1. По англлйски също съм на това ниво. Ако отида някъде с немски като 1 език първата година ще повтарям това, което съм учила до сега. Ако английският ми е като първи език ще е същото. Затова се чудих дали да не отида някъде, за да уча 3 език? Познавам се и знам, че много ще се изнервя от повтарянето. Някакви предловения?
PS. Това е хипотетично, винаги мога да се издъня на външното.Дано сте разбрали, много измъчено го обясних.
![]()
Повечето седмокласници в България са учили английски от втори клас, затова в осми, където се започва от ниво А1, ще учат същите неща за втори път. Такава е системата, защото повечето деца са от други училища и се започва от едно ниво, което всички имат - А1. Също така, зависи с какво искаш да се занимаваш като завършиш. Ако искаш да учиш в англо- или немскоговоряща държава, то ще е добре да се запишеш в езикова гимназия с първи немски/английски език. Многото езици също са полезни, най-вече в туризма.
Твое си е решението дали искаш да знаеш два езика на ниво С1-С2 или пет на ниво В1-В2.![]()
Аз отдавна искам да науча испански, но със сигурност ще продължа с немския и английския. Обаче ще ми стане много трудно... Искам да уча в Германия или в Австрия. Немският ми харесва повече от английския. Не знам. Първо да си взема изпитите след 7 клас, после ще го мисля. Smile. благодаря ти за мнението.
PS. Пак много объркано обясних. Дано сте ме разбрали.![]()
![]()
аз съм чувала ( само съм чувала ), че например ако отидеш в гимназия, в която първият език е немски за 1 -2 -3 месеца ще минете този целия материал, който сте го дъвкали 3 години ( поне при нас 3 години се учи 2ри език ), но не знам, мисля, че ако запишеш първи немски и 2ри английски ще ти е добре и даже от началото сигурно ще ти е малко по - лесно от останалите![]()
Аз искаааааам! Иска ми се да ме приемат в 91 НЕГ (София), ама ще видим, че бала за там е доста високичък.
И аз мисля да не чета нищо. Имам учебника ще си ги прочета и толкова. Надявам се да е достатъчно ?![]()
Последно редактирано от TheBeatles : 08-23-2012 на 17:46
Момиче съм!
Хаха, напълно те разбирам. Аз също ще бъда седми клас и се опитвам да обясня на съучениците ми, че е хубаво да четеш книги, че влизаш в нов свят, ама не - 'zako ne gl filma we zle 0mg nali za tfa ima zamunda' обикновено ми отговарят. За щастие не всички са такива : )
П.С. Не се опитвай да ги караш да пишат на кирилица, загубена кауза е ;d