.
Отговор в тема
Страница 10 от 81 ПървиПърви ... 678910111213142060 ... ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 2018
    Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Elli * Виж мнението
    п.с - Прочетох '' До Чикаго и назад '' . Измъчи ме тази книга.
    Аз не съм чела нищо от списъка и не смятам да го правя. За колко време г/д го прочете ?

Голям фен Аватара на Elli *
    Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    Аз не съм чела нищо от списъка и не смятам да го правя. За колко време г/д го прочете ?
    Ам тази книга точно ми отне най - много ... Аз чета само вечер по 1 час и за 1 седмица г/д ..
    Само разказите ми бяха интересни.

Повече от фен
    ^ А нещо друго от списъка чела ли си ?

^ А нещо друго от списъка чела ли си ?
    мда, всичко, без стихотворенията и без ''Опълченците на шипка ''
    а ти чела ли си нещо ?

Повече от фен
    мда, всичко, без стихотворенията и без ''Опълченците на шипка ''
    а ти чела ли си нещо ?
    Не. Може би трябва да прочета Бай Ганьо, иначе другото мисля да го чета през годината.

на нас не са ни дали Бай Ганьо ;о

Повече от фен
    Ми, нз. Може да са ни го дали в пети клас, пък аз да не съм разбрала.
    Аз и под игото не съм чела.. въобще трябва да наваксвам

strahuwam se ot izpita po matemtika

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от megiasas Виж мнението
    strahuwam se ot izpita po matemtika
    Що ? Ако учиш няма да се страхуваш.

В Литературата за 7ми клас има "Бай Ганьо у Иречек" и "До Чикаго и назад" (Ниагара).

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София
    Ми, нз. Може да са ни го дали в пети клас, пък аз да не съм разбрала.
    Аз и под игото не съм чела.. въобще трябва да наваксвам
    "Под игото" не се изучава в 7-ми клас.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от TheBeatles Виж мнението
    "Под игото" не се изучава в 7-ми клас.
    Знам, дадоха ни го в пети клас. Но въпреки това мисля , че трябва да го прочета.

Град
    София
    Знам, дадоха ни го в пети клас. Но въпреки това мисля , че трябва да го прочета.
    Да, хубаво е да се прочете. Всяка книга е бонус - обогатява общата култура. Иначе по-подробно книгата се изучава в 12-ти клас.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria
    А я кажете, харесвате ли настоящия си клас ?
    Ами, разбирам се с тях. Момчетата са пичове, момичетата пълни лигли....само 4-5 комуникирам ежедневно. Само драми покрай тях, само конфликти и въвличат целия клас в това...но 90% се подиграват на човек защото, видиш ли, носил КНИГА, чел книги, прочел книгите от списъка. Като помоля една приятелка от класа като излезем някъде да отидем до книжарницата тя:
    - Луда ли си?! Никой вече не чете книги! Никога няма да вляза в книжарница!
    Та, какво да ви кажа. Прости хора с ниска обща култура.

Цитирай Първоначално написано от Supernaturalfan Виж мнението
    Ами, разбирам се с тях. Момчетата са пичове, момичетата пълни лигли....само 4-5 комуникирам ежедневно. Само драми покрай тях, само конфликти и въвличат целия клас в това...но 90% се подиграват на човек защото, видиш ли, носил КНИГА, чел книги, прочел книгите от списъка. Като помоля една приятелка от класа като излезем някъде да отидем до книжарницата тя:
    +1 и наще са така .... а някои книги са толкова хубави ... жалко, че тези от списъка не са от тях

Аз се чудя с какъв език да продължа след 7 клас. Учила съм немски 7 години и съм на ниво В1. По англлйски също съм на това ниво. Ако отида някъде с немски като 1 език първата година ще повтарям това, което съм учила до сега. Ако английският ми е като първи език ще е същото. Затова се чудих дали да не отида някъде, за да уча 3 език? Познавам се и знам, че много ще се изнервя от повтарянето. Някакви предловения?
    PS. Това е хипотетично, винаги мога да се издъня на външното. Дано сте разбрали, много измъчено го обясних.

Повечето седмокласници в България са учили английски от втори клас, затова в осми, където се започва от ниво А1, ще учат същите неща за втори път. Такава е системата, защото повечето деца са от други училища и се започва от едно ниво, което всички имат - А1. Също така, зависи с какво искаш да се занимаваш като завършиш. Ако искаш да учиш в англо- или немскоговоряща държава, то ще е добре да се запишеш в езикова гимназия с първи немски/английски език. Многото езици също са полезни, най-вече в туризма.
    Твое си е решението дали искаш да знаеш два езика на ниво С1-С2 или пет на ниво В1-В2.

Аз отдавна искам да науча испански, но със сигурност ще продължа с немския и английския. Обаче ще ми стане много трудно... Искам да уча в Германия или в Австрия. Немският ми харесва повече от английския. Не знам. Първо да си взема изпитите след 7 клас, после ще го мисля. Smile. благодаря ти за мнението.
    PS. Пак много объркано обясних. Дано сте ме разбрали.

Цитирай Първоначално написано от fair Виж мнението
    Аз отдавна искам да науча испански, но със сигурност ще продължа с немския и английския. Обаче ще ми стане много трудно... Искам да уча в Германия или в Австрия. Немският ми харесва повече от английския. Не знам. Първо да си взема изпитите след 7 клас, после ще го мисля. Smile. благодаря ти за мнението.
    PS. Пак много объркано обясних. Дано сте ме разбрали.
    аз съм чувала ( само съм чувала ), че например ако отидеш в гимназия, в която първият език е немски за 1 -2 -3 месеца ще минете този целия материал, който сте го дъвкали 3 години ( поне при нас 3 години се учи 2ри език ), но не знам, мисля, че ако запишеш първи немски и 2ри английски ще ти е добре и даже от началото сигурно ще ти е малко по - лесно от останалите

Talking

Аз искаааааам! Иска ми се да ме приемат в 91 НЕГ (София), ама ще видим, че бала за там е доста високичък.

И аз мисля да не чета нищо. Имам учебника ще си ги прочета и толкова. Надявам се да е достатъчно ?

Цитирай Първоначално написано от dessybarbie Виж мнението
    И аз мисля да не чета нищо. Имам учебника ще си ги прочета и толкова. Надявам се да е достатъчно ?
    а за 91 НЕГ колко е бала ?

Град
    София
    а за 91 НЕГ колко е бала ?
    Доста е висок. Варира от 34.5 - 35.5
    Последно редактирано от TheBeatles : 08-23-2012 на 17:46
    Момиче съм!

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Supernaturalfan Виж мнението
    Хаха, напълно те разбирам. Аз също ще бъда седми клас и се опитвам да обясня на съучениците ми, че е хубаво да четеш книги, че влизаш в нов свят, ама не - 'zako ne gl filma we zle 0mg nali za tfa ima zamunda' обикновено ми отговарят. За щастие не всички са такива : )
    П.С. Не се опитвай да ги караш да пишат на кирилица, загубена кауза е ;d

Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Хаха, напълно те разбирам. Аз също ще бъда седми клас и се опитвам да обясня на съучениците ми, че е хубаво да четеш книги, че влизаш в нов свят, ама не - 'zako ne gl filma we zle 0mg nali za tfa ima zamunda' обикновено ми отговарят. За щастие не всички са такива : )
    П.С. Не се опитвай да ги караш да пишат на кирилица, загубена кауза е ;d
    Ами, аз предпочитам да чета, защото често когато гледам филм по книга се хващам за главата ;дд
    А за писането на кирилица - ами пич, какво да ги карам, те не знаят как ;дд

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си