.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Как да избягам?

На 16 съм, родителите ми живеят от няколко години в чужбина, а аз дойдох преди 3 месеца и сега не ме пускат да си отида в България, даже ме записаха да уча тук. Аз не знам езика, даже нищо не разбирам. Имам пълномощно за патуване извън БГ като съм под 18 години от 2мата родителите, даже е преведено, но дали ще ме пуснат?

Търся само сериозни отговори по темата. Благодаря.
    ~Tiesto. <3

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Да, ще те пуснат. Помисли добре, обаче преди дас си направил най-голямата грешка в живота си, защото ако го направиш това може много да съжаляваш.

Добре и какво ще постигнеш като избягаш? Къде ще идеш , къде ще живееш, кой ще те издържа? Понеже до колкото си спомням и в България не е много цветно и трябва да имаш поне някакви доходи , за да оцелееш. А и като слушам от приятелки шансът да си под 18 и да си намериш работа е много малък. Така че, не прави глупости, стискай зъби и ще свикнеш, все пак ваще са се преместили и заради теб, за да ти дадът по-добър шанс за реализация. Голяма работа приятелите, те на тези години днеска ги има, утре не А и с езика ще видиш колко бързо ще свикнеш, те в доста страни в училищата имат специални програми за хора незнаещи езика

Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Добре и какво ще постигнеш като избягаш? Къде ще идеш , къде ще живееш, кой ще те издържа? Понеже до колкото си спомням и в България не е много цветно и трябва да имаш поне някакви доходи , за да оцелееш. А и като слушам от приятелки шансът да си под 18 и да си намериш работа е много малък. Така че, не прави глупости, стискай зъби и ще свикнеш, все пак ваще са се преместили и заради теб, за да ти дадът по-добър шанс за реализация. Голяма работа приятелите, те на тези години днеска ги има, утре не А и с езика ще видиш колко бързо ще свикнеш, те в доста страни в училищата имат специални програми за хора незнаещи езика
    + 1 Виж аз от личен опит знам,че е трудно,защото те първа трябва да научиш езика,да свикнеш с манталитета,да се откажеш от българските простотий,да си намериш и приятели.Но поне имаш бъдеще.Иначе ако останеш какво ще правиш?Бъдеще?Или си мислиш,че като завършиш ще се преместиш - (това е мн мн лош вариант).Правиш нещо глупаво и необмислено.Чувала съм как хора се оплакват,че са имали възможност да заминаат,но не са искали (като теб) и това всичко е от пубертета.И сега съжаляват.

Също така - в никакъв случай не се допитвай до приятелите ти.Зависта е голямо нещо.

Повече от фен Аватара на autumn_eyes
    Цитирай Първоначално написано от ViBerry Виж мнението
    Също така - в никакъв случай не се допитвай до приятелите ти.Зависта е голямо нещо.
    Абсолютно. И на половината няма да липсваш колкото те убеждават.

Имаш шанс, който малко деца имат. Възползвай се. В България как ще се оправяш? Да не мислиш, че е лесно? Като си учила в чуждестранно училище много по лесен ще е и приемът ти в университет там. Може да ти е мъчно, но ще видиш, че ще ти е много по-добре. Да ме извиняват форумците патриоти, ама в България нещата не отиват на добре и тепърва малко хора ще се оправят. Щом можеш бягай, а в България идвай за лятото например. Езика като живееш там ще го научиш за два месеца стига да си седнеш на Д-то, а и приятели 100% ще се намерят.

Голям фен Аватара на darkness848
    Град
    ТРАНСИЛВАНИЯ
    Напълно съгласна с мненията по-горе...
    Плюс това, всяко начало е трудно! Може да ти се струва невъзможно да свикнеш, да се чувстваш като в кутия и т.н. но всичко опира до адаптацията...
    Не гледаш ли новините? Не четеш ли статии в интернет? Не виждаш ли, че нещата вървят все по-надолу и по-надолу?
    Плюс това, приятелите ти, давам ти 2,3,4 месеца и ще видиш как по-голяма част от тях дори може и да спрат да комуникират с теб. Те ще продължат живота си, а ти не трябва да спираш твоя, само защото не искаш да живееш без тях...
    В началото докато свикнеш с езика, докато намериш приятели ще е трудно... Но нали знаеш, че след всяка нощ идва слънце? И теб ще те огрее... Само трябва да потърпиш и естествено да си дадеш малко зор, просто защото на теб ще ти е по-лесно, ако помогнеш на нещата да се развиват в твоя полза, вместо да стоиш и да чакаш чудо...
    Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]

Аз се чудя как да се разкарам от България, ти искаш да се връщаш. WTF
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на SurfSky
    Защо ти е да се разкараш от България ? Толкова си е хубаво тука ...

Голям фен Аватара на black pearl
    Цитирай Първоначално написано от SurfSky Виж мнението
    Защо ти е да се разкараш от България ? Толкова си е хубаво тука ...
    DAFUQ!? Кое му е хубавото бе човек ?! Никакъв шанс за реализация , криза от както майка ми е била колкото мен ! За кво си говорим ?!

Супер фен
    Град
    България
    В коя държава са?100% процента е много по-хубаво от България!Остани си там при вашите,бързо ще си намериш приятели ;д И повярвай ми като избягаш и се върнеш в България,кой ще те издържа,кой ще плаща сметките?И като останеш тук какво ще постигнеш-нищо.Остани при майка си и баща си,лепя бас,че ще е много по-хубаво!
    "Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Мисля,че може.

Но седни и помисли. Ясно е, че в началото няма да ти е лесно и поне една година ще учиш интензивно езика, но това не означава, че трябва да се откажеш и избягаш, като най - големия страхливец.

Голям фен Аватара на JuStElly
    Родителите ти са го направили,за да се реализираш ти,в другите държави имаш много по - големи шансове за успех.Хората бягат от тук,ти искаш да се връщаш.Стискай зъби и залягай над учебниците,ще научиш и език и всичко. Какво ще постигнеш като избягаш? Така или иначе ще те намерят и само ще загубиш доверието на вашите..

Супер фен Аватара на someonerandom
    И какво ще направиш,като се върнеш?Дори и да оставим простия факт,че там имаш по-добър шанс за хубав живот,какво мислиш,че ще направиш тук сам и без пари?Едното образование не можеш да си платиш.Не можеш да се натресеш в някой приятел за 2 години,каквото и да ти говорят.Къде ще живееш?Какво ще ядеш?На 16 работа трудно ще си намериш,за целогодишна и комбинирана с училище да не говорим.Или мислиш на 16 да спреш да учиш и да започваш да работиш в България?Ако е така,избягай от вашите и отиди да просиш на някой булевард-съвсем сериозно ти говоря,повече пари ще направиш.
    Стой там,ясно,че е кофти без език,обаче малко по малко ще го научиш.А вашите щом са отишли и не искат да се връщат,значи там им е по-добре.Да не мислиш,че на тях им се стои там,и че те нямат роднини и приятели в България?Учи езика,ходи на училище и след няколко години ще се радваш,че не си я направил тая глупост,дето я мислиш.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

В коя държава си в момента?

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Имаш чудесна възможност за реализация,а ти ще се връщаш в България Безсмислено е просто..
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Задници такива, вземете да млъкнете. От тука е много лесно да кажеш, че искаш да напуснеш, ама един път да излезете и ще ревете по цял ден да се връщате...

Мега фен Аватара на SurfSky
    Цитирай Първоначално написано от black pearl Виж мнението
    DAFUQ!? Кое му е хубавото бе човек ?! Никакъв шанс за реализация , криза от както майка ми е била колкото мен ! За кво си говорим ?!
    Е от тази гледа точна ДА , но в България си е толкова хубаво , природа , море , планина .... Можа да отида за 3-4 месеца в чужбина да поработя , но винаги ще си ме влече към България

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Ти си луд...ако бях на твое място щях да се кефя супер много. Това е голяма възможност за реализация и образование 100% ,но какво да говоря на 16 годишен хормон ...Не си знаеш интересите просто.

Цитирай Първоначално написано от SurfSky Виж мнението
    Е от тази гледа точна ДА , но в България си е толкова хубаво , природа , море , планина .... Можа да отида за 3-4 месеца в чужбина да поработя , но винаги ще си ме влече към България
    Не ме разбирай погрешно, обичам България, обичам да карам ски на Добринище, обичам Черни връх, обичам Созопол, обичам всичко. Но държавата е от скапана по-скапана. Имам шанс скоро и ще го използвам. Кариера>мизерия в красива страна, поне за мен (такова аморално копеле съм! ) Не става дума за работа, става дума за чисто нов шанс - университет, възможност за истинско възнаграждение на услията ми и знанията ми. Тук не става...
    Последно редактирано от BrainlessROCKBABY : 09-08-2012 на 17:52
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от Tyler The Creator Виж мнението
    Задници такива, вземете да млъкнете. От тука е много лесно да кажеш, че искаш да напуснеш, ама един път да излезете и ще ревете по цял ден да се връщате...
    Кой реве да се връща от по-хубаво място в по-лошо.Освен неспособните хора...

- Не искам да засегна никой "родолюбец" ,но не виждам какво е красивото на България?Олющените сгради?Или може би дупките по улиците?Вярно,че има найстина много красиви гледки.Морето,планината са едно от най-красивите неща за мен в България,въпреки че не са като някой другги планини с много интересни цветове и това мръсно море.Но пак бива.Всеки си има мнение и не бива да съди това на другия.
    Последно редактирано от ViBerry : 09-08-2012 на 18:19

Супер фен Аватара на someonerandom
    Държавата ни е красива само откъмм пейзажи.Градовете ни са трагични.Мязат на скапано бунище,всичко е в дупки,руини и боклуци.Точно веднъж бях в Германия,и то за 2 седмици,и като се върнах бях шокиран колко пропаднало ми иглежда всичко тук,докато свикна.ТакА бяха и всички,които бяха с мен.Не мога да си представя за какви неандерталци ни смятат чужденците,които цял живот са били в държавата си и за пръв път попадат на такова нещо.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Повече от фен Аватара на R.o.s.i.t.z.z.a
    Седни си малко на г*за и помисли със здрав разум какво ще правиш тук и как ще се издържаш (както казаха по-горе). На 19 съм завърших училище.. нямах късмета да ме приемат в университета, защото имаше супер много турци който си плащаха за да влезнат, а сега и никъде не ме искат на работа, защото навсякъде искат да имаш някакъв Стаж дори и за продавач-коснулт. Седи си там където си в момента и хич не се замисляй да се връщаш тук освен ако не е за почивка или нещо подобно. С най-добри намерения ти го казвам..
    От години искам да се махна от тази държава, но финансовите възможности си казват думата. На теб ти предоставят всичко не тепсия, а ти бягаш от него. Защо ?

Здравейте и извинете,че пиша в тема от миналата година.
    По-темата:
    Преди да си дойдеш тук си задай въпроса имам ли бъдеще в българия,някой ще оцени ли труда ми или ще си скъсвам г**а от учене и от работа за жълти стотинки.
    Сега ще ти дам 1 пример на мой познат
    Той си плаща осигуровки,данъци и т.п... беше си счупил ръката и нали,когато си плащаш и нещо ти се случи здравната каса ти плаща всичко.А дано,ама надали.Знам,че може да ви се стори смешно или измислено,но е факт живеем в България все пак...Така,че много внимавай,защото после ще съжаляваш,както казаха другите.Успех
    Последно редактирано от adamwi2 : 09-08-2013 на 11:30

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Не ги слушай тия лайнари дето мечтата им е да бършат на някой дърт германец гъза за жълти стотинки или да мият чинии до края на живота си - върни се в родината си, родителите ти са взели много лошо решение да те направят аутсайдер насила...
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си