- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Логически задачи :P
Веднага всеки би отговорил две, така е и логично, но гард-ът казва, че това не е верният отговор. Тоест трябва да се търси друга логика. Аз лично открих, че правилният отговор е броят на буквите в цифрата. 7 е дума от 5 букви (с-е-д-е-м), затова и 5 е верният отговор. Затова и отговорът, който Азис е трябвало да даде (), е шест - тъй като 4(ч-е-т-и-р-и) има 6 букви. Надявам се да съм го обяснила правилно. Почти сигурна съм, че е 6.
абе тука само задачи за досещане давате :Д в логическите винаги има математика, ама това с досещането е тъпо, щото много варианти може да са правилни.... не само този, който автора си е измислил
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Мен ми харесват. Тия, които са 95% математика, ме отегчават. :Д
Много е лесна, ама това е положението:
Малко след като приключил обяда си, Клин Билтън бил намерен безжизнен на пода до бюрото в Овалния си кабинет - точно копие на този в Белия дом. На местопроизшествието веднага бил извикан криминалният инспектор Тюхчев, който взел следните показания:
Икономът: "Трябваше да полирам пода във всекидневната, но след обилния обяд бях задремал. За съжаление няма кой да потвърди алибито ми".
Шофьорът: "Трябваше да закарам колата на годишен преглед, но първо се отбих до нас да дразня комшията Пешо, че возилото е мое и той да се пръсне от яд. Жената ще потвърди."
Секретарката: "Още не беше станало време да подновя работа, затова пушех пура в далечния ъгъл на кабинета. За съжаление само Клин можеше да потвърди! След това отидох да се освежа и като се върнах го намерих мъртъв."
Готвачката: "След като г-н Билтън се нахрани, аз прибрах масата и започнах да мия съдовете. Нямаше никой покрай мен, за да потвърди думите ми."
Съпругата: "Трябваше да отида на маникюрист с колата, но след като не я намерих в гаража, тръгнах пеша. Бях сама."
След като изслушал внимателно версиите на заподозрените, инспектор Тюхчев арестувал един от тях. Можете ли да отгатнете кой е бил убиецът и как опитният криминалист го е разпознал?
Секретарката е била арестувана за лъжливи показания ...Овалният кабинет е с овална форма и няма ъгли
Хайде една по-лесна задачка
Божиков, Желев и Стефанов са доктор, адвокат и учител. Учителят, който е единствено дете, печели най-малко пари от тримата. Стефанов, който е женен за сестрата на Божиков, печели повече от адвоката.
Можете ли да определите професията на всеки един от господата?
Моторист кара по тесен селски път. Фаровете му не работят. Няма улични лампи и лунна светлина. И все пак мотористът успял да избегне мъж, облечен целият в черно и ходещ по средата на пътя. Как мотористът е избягнал човека?
Мъж е в капан в една стая, която има само два възможни изхода: две врати. Първата води към стая, изработена изцяло от увеличително стъкло със свойствата на лупа и после към свободата. Изгарящото слънце обаче унищожава всичко, влязло в тази стая. Втората врата води към стая, в която има изключително силен човекоядец, който изяжда всеки, дръзнал да влезе при него.
Как може човекът да избяга?
a moje li da napravi nqkak chovekoqdeca da otide v staqta s lupata i posle choveka da izlezne prez drugata staq kadeto e bil chovekoqdeca ??
sledvashtata
'Айде съживете малко темата!!!!!! :Д
Директорът на една фирма оставил папка документи за съхранение , но след като се върнал те били изгубени заподозряни са : Чистачката , Счетоводителката и Секретарката ето и техните показания :
ЧИСТАЧКА - След като шефа излезе аз само почистих и си отидох
СЕКРЕТАРКАТА-той не ми е давал тези документи
СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА- да документите ми бяха дадени , но аз грижливо ги оставих между 7-ма и 8-ма страница в папката.
След този разговор била арестувана едната от жените КОЯ? и ЗАЩО?
Била е арестувана счетоводителката, защото няма как да се оставят между 7-ма и 8-ма страница.
Един шейх бил толкова богат, че вече се чудел какво да прави с парите си и решил, че единствено на самолет не се е качвал. На другата сутрин решил да се отправи към летището и да осъществи и тази си прищявка, но на входа нощният пазач му казал, че през нощта е сънувал много лош сън – как самолетът се разбива и господарят му загива. Уплашил се шейхът от тези думи, тъй като бил доста суеверен и не се качил на самолета. Вечерта наистина съобщили, че точно този самолет, ( с който щял да лети владетелят) се е разбил. Благодарил шейхът на пазача, но след това го освободил от работа и си назначил нов пазач. Защо ?
На 6 стола, разположени в правилен шестоъгълник са седнали Адамс, Браун, Джоунс, Марлоу, Смит и Уилямс. Единият от тях е мъртъв, а убиецът е сред останалите петима.
Данни:
1. Джоунс стои от лявата страна на вуйчото на мъжа, който е седнал срещу него...
2. Убитият няма роднини!
3. Адамс пита Марлоу кой седи до него, за да му поиска цигара.
4. Убиецът не седи до вуйчото или до неговия племенник, а убитият е между тях.
5. Мъжът от дясно на Смит, който не е Джоунс, седи до убиеца.
6. Адамс седи точно срещу Уилямс, който нервно пуши цигара.
ВЪПРОС: Кой кого е убил?
Трима селяни влезли в един хан да си починат и обядват. Поръчали на съдържателката да свари картофи, а самите те заспали. Стопанката сварила картофите, но не събудила пътниците, а оставила паницата с ястието на масата и излязла. Събудил се един селянин, видял картофите и за да не буди другарите си, преброил катофите, изял своя дял и отново заспал. Скоро се събудил друг. Той нямал понятие, че другаря му е изял своя дял. Затова преброил останалите картофи, изял една трета част и пак заспал. Накрая се събудил и третият. предполагайки, че се е събудил първи, той преброил останалите картофи от паницата и изял една трета част. В този момент се събудили и останалите и видели, че в паницата останали 8 картофа. Едва тогава разбрали каква е работата.
Пресметнете колко картофа е оставила стопанката в паницата, по колко са изяли всички и по още колко трябва да изяде всеки, така че всички да получат по равен брой картофи.