- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
Glam0rous - много ти отива така.
Понеже съм по-назад с нещата винаги съм се чудила за какво се използват тези кремове и дали са за след или преди къпане.Може би са нещо като балсам без отмиване или ... Ако може някой да ми разясни.
П.П. Майка ми и баща ми преди доста време използваха едни ампули против косопад и ако се сещат за името утре ще ти споделя,понеже тогава бяха доволни.Естествено ако стават за по-млади защото те са доста по-възрастни и не знам за каква възраст е предназначен продукта.
Ами нямам идея защо започна да пада, наистина. Тогава тая коса беше непокътната - преса не беше виждала никога (то и само 2-3 момичета в класа имаха)не беше боядисвана, мазана с нищо, само къпане с шампоан и толкова. И започна да пада адски...непрестанно като бръкнеш вътре, като мръднеш пада по една топка коса. Ходих на дерматолог, пробвахме с Фитовал (не си давай парите за това!), взех цялата серия, пих и се мазах месец - никакъв ефект! Като лекарката видя, че работата е сериозна ми даде витамините на Дюкре. Около 30 лева беше кутията тогава и ампули Ревалид за втриване когато се сетя буквално, (много ми е сложно нанасянето на ампули). С обикновен шампоан съм се къпала, не съм го сменяла, просто спрях фитовала. Иначе сега като някой път, главно есен започне да пада повечко, но вече в границите на нормалното, шампоанът на Клоран я оправя, само че трябва задължително след него маска или балсам, че няма сресване. Иначе състоянието на косата става доста добро, просто супер много я оплита без балсам.
weheartiit , благодаря!
Аз всеки път слагам кисело мляко и досега не ми се е случвало да ми мирише косата.Само един път се излъгах да си сложа домашно краве мляко,а то нали е доста по-мазно от това в магазина и тогава наистина малко ми намирисваше косата,но от това от магазина в кофичките нямам този проблем.
Glam0urs,много ти отива русо.![]()
странно...баба ми като направи домашно кисело мляко си взимам и пак не ми мирише косата...
Сега излизам от банята - този косопад ще ми съсипе здравето! Ампулите на Ревалид вършат ли работа или да ми кажете някоя друга марка, че от мноого отдавна не съм ползвала и забравих.
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
споделете мнения за безамонячните бои за коси,мисля да се боядисвам и фризьорката ми я препорча.Увреждат ли косата ,защото моята си е доста увредена и безжизнена и се надявам като и сменя цвета да не се увреди повече .
Не с омраза,а с усмивка ще ви съсипя ! : )))
Сезонен ли ти е косопада, мацка?
Аз днес бях в Лили и щях да си взема един тоник за косопад на Билка, не че се надявах да помогне с нещо, беше само 3 лвама не ми бяха останали пари и прецених, че е по-добре да си взема широк гребен и ролки, за да си оформям къдриците.
Здравейте на всичкиАз правех маската с тривитаминола и вече започнах да експериментирам - прибавям в маската това, което знам, че е полезно. Ето моята маска с тривитаминол:
Тривитаминол
Жълтък
Оцет
Бадемово масло
Зехтин
Свинска мас ( обезсолена)
Ракия, уиски, водка..
кисело мляко
мед
арганово масло
Количеството го преценявам на око. Вчера намерих нова маска за по-бърз растеж, твърд косъм, блясък, за намаляване на косопад.Намерих и втора маска, която беше против цъфтеж и съдържаше всичките продукти от първата маска + зехтин. И така, аз реших да обединя тези маски и се получи ето това :
1 жълтък
1-1.5 с.л. кисело мляко
1 с.л. ракия, коняк, ром .. каквото имате
1 лъжица мед ( може и без него )
1 капкомер витамин А ( купува се течен. Мисля, че е око 2-3 лева )
1 с.л. зехтин
Предимството на тази маска е, че може да стоиш с нея колкото искаш, но за да има ефект трябва поне 20 минути да я държиш, а при тривитаминола трябва да висиш 2 часа с увита около главата хавлия.Не, че имам проблеми с времето - аз издържам по 5 - 6 часа с маска на главата![]()
Даже реших да пия витамини, щото отдавна исках да пробвам обаче все се отказвах, задето повишавали апетита, но вече реших да поемам риска с извинението, че е сезонна смяна и косата ми се нуждае от ОЩЕ допълнителни грижи.
Пък фармацевтката ми каза, че не витамините са причина за надебеляване, а начинът на хранене. Ако наддавам на килограми ще пукна таблетката и ще изсипя съдържанието в шампоана, в маските за коса, ще си мажа лицето с тях и т.н
Вече сложих 1 капкомер витамин А в шампоана и балсама и косата ми някак си е по-мека - не знам дали е от маската или витамина.
Та, реших да си купя геритамин нео ( витамин А+Е) и реших да ги редувам с тривитаминола. Ще пия витамините ( които, укрепват имунната система ) 1 месец, през който няма да прибавям в маските тривитаминол или витамин А, за да не умра от превитаминоза (все пак ме е страх да не се предозирам с тия маски и витамини), след който ще си почивам от витамините 1 месец и ще си правя маски с тривитаминол и геритамин нео отделно
. Така мисля да ги редувам.
Искам да споделям и проблемите сиИмам не много дълга коса, но не е и къса, но е по-дълга и от средно дългата коса :Д:Д Както казах, правя си маски, намалих до минимум употребяването на преса и маша (най-много 2 пъти на месец и то ако има повод ). Искам косата ми да е до кръста обаче много ми цъфти. Преди месец си я подстригах и ето че пак ми нацъфтя.Ако я подстригвам през 2 месеца няма как да ми стигне до кръста. Косата ми е суха, нямам пърхот ( поне видимо), къдрава е и е много гъста, от което не се оплаквам, тъй като е по-добре от рядка коса. И така - Използвала съм на Elseve Arginine Resist, Elseve Anti-casse, Garnier ultra doux, на dove имаше обаче не се сещам точно, Garnier Fructis repair&shine,Gliss ultimate repair. Сега съм с Elidor (турска марка ). Всички ми действат добре.Косата ми расте бавно. Та моят проблем е с цъфтежите- знам, че трябва да се подстрижа, но направо се депресирам, че пак ще си скъся косата. Чувала съм за масло от пшеничен зародиш, но не съм го използвала.Косата ми както и да е ще си порасне, но просто тия цъфтежи ме дразнят и най-много месец да ги търпя и се подстригвам и така няма как да имам дълга коса, нали ?! Моля ви помогнете,че вече се отчаях напълно от цъфтящите крайчета.Надявам се поне тия витамини да ми помогнат .. :S
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ами аз бях с лилава коса преди години ;д и поисках да си възстановя естествения цвят, само че беше изсветлявано и с няколко безамонячни стана прекрасен цвятВажното е да знаеш, че обикновено са маааалко по-тъмни отколкото на кутийката и ако можеш попитай в магазина какво ще ти препоръчат, тоест ако разбират хората там. Изсветлявана ли си, или просто искаш по-тъмен цвят от естествения си ?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
четвъртък се мазах само с масло от пшеничен зародиш и стоях 2 часа,днес мисля да си правя маска и като реша с какво ще пиша
btw. изсушаващите маски лятото ми действат в пъти по добре,а по принцип трябва да има нещо омазняващо... от 1 месец си правя маска само с жълтък,кисело мляко и там още нещо... някой да има идея защо така ?
Вчера си купих дюнапренови ролки среден размер (трябваше да са дебели, ама кой да се сети), навих се вечерта и сутринта като ги махнах се видях в чудо - като овца съм в главата.![]()
Фък13,качи снимки на двата начина,да видя и аз разликата.
Нямам нищо против, ще ми бъде от полза.
Аз се правих като момичето от клипа - http://www.youtube.com/watch?v=KMw87hxczTM.
И аз искам.![]()
Иначе за маските може да е защото косата ти се омазнява по-бързо през лятото и за това изсушаващите маски да дават по - добър резултат.
Утре е ден за маска за мен. Мисля да сложа 1 лъжица зехтин, два(или 1 е по-добре ?) жълтък(а), 1чл масло от пшеничен зародиш, 1чл бадемово масло и кисело мляко(купено, домашно нямам). Какво мислите ? Да изключа/добавя нещо ?