Първоначално написано от
chushkopek
Какво точно спортуваш в момента? Четох в спорт и здраве, някъде беше писал, но помня, че не ми беше познато. Бойни изкуства и кросфит. Макар че сега бях малко почивка заради университета, още не съм решил как точно ще подновявам заниманията.
Някога бил ли си вярващ? Като малък, но по-скоро вярвах, че съм вярващ.
В какво? Нещо много объркано. Квото ми звучеше интересно.
Има ли такова животно като вяра без наивност? Не мисля, стига да разграничаваме вярата от знанието.
Ако да, как става номера, вярата е част от дефиницята на наивност. Многоточие
Каквото питах и щтрудела, има ли смисъл да си добър? Аз лично не виждам смисъл, но се надявам да има такъв. Предполагам, че има биологичен произход "добротата", макар да е толкова субективна.
Какво печелиш от това? Аз ли? За добро или зло, хората сме слаби и страхливи. Някои повече, други по-малко, но сме опасни за себе си. В този ред на мисли, идеята е, че ако сме добри към другите и те ще са добри към нас. Може би не по собствена воля, но страхът от последствията засега е най-добрият ограничител на желанието ни за самоунищожение. И така цялата идея развита до работещите ни правни системи. Но дотам, в карма не вярвам.
Я кажи някоя задача дето ти е любима. The Monty Hall Problem, Алгоритъма на Хъфман (реализацията и на компютър), задачата за четирите цвята. Всъщност имам купища любими задачи, но тези са доста известни.
Що хората търсят смисъл на живота? Естествен въпрос е. А и откриването на "смисъл" и вършенето на "смисленото" според собствените ни разбирания ни носи щастие. Любов, дела, власт, помагане на другите - това са неща, които осмислят битието на много хора. Съответно и търсейки ги се чувстват щастливи. Не на последно място е и страхът от липсата на смисъл
Защо религията влече след себе си толкова много хора? Има потенциала да влече големи маси от хора. Слабите, търсещите, алчните, индивидуалистичните, т.н.
Наивността е много по-успокоителна до момента в който всичко не рухне, а религията с нищо не смекчава това сякаш.
Или го? По-скоро го смекчава, но според мен изкуствено. Нито съм вярващ, нито достатъчно запознат, за да мога да коментирам въпроса.
От какво най-много си патил? От големи очаквания.
Защо информатика? Заблудиха ме, че ми се отдава, пък и ми беше приятна, та когато дойде момент да избирам, просто избрах нея. Никак не съжалявам, но тогава нямах много ясни представи за науката. Към момента искам все по-добре да се научавам да боравя с информацията в различните и форми. Предметът предлага много голяма свобода за изобретателската натура, след като всичко се автоматизира и компютъризира, мога просто да си избера полето на интерес и да върша информатичната част в него. Хем предлага добри възможности за реализация, хем ми помага да си тласкам напред философските възгледи. Надявам се, че в бъдеще ще ми даде възможността да съм технологичен иноватор.
С каква мисъл би започнал сериозна връзка? С мисълта, че може и да не е сериозна, и че времето ще покаже.
Правиш ли планове за бъдещето попринцип? Да, разбира се. Има една приказка, че плановете се провалят, но без тях мисля, че е още по-зле.
Любима песен? Надали имам такава, но се бъзикаме в компанията, че на Whitesnake - Sailing Ships е мойта песен. Със сигурност е една от любимите ми. Даже преди да сменят персонала в едно местно рок клубче, като влезнех и веднага зазвучаваше.
Любим филм? Доста са, но ето няколко: Peaceful warrior, Stranger than fiction, The seven samurai, Fight club, Dead poet society, Shawshenk Redemption. На английски, че не знам преводите на всички заглавия.
Защо този филм? По различни причини, но повечето носят послание за цели идеологии, интересно ми е да се докосвам до тях.
К'во ще кажеш за мен? Първото нещо, което ми се наби на очи е, че провокираш хората да обмислят и от друга гледна точка коментарите си. С добро впечатление съм за теб и очаквах въпроси в този дух. Имаш интересни коментари и интересни интереси.
Би ли изпил 1 бира с мен? Да, що не?
Ми ако ти кажа, че съм гей? И да си, и да не си, задника ми е непроницаем. Нямам против гейовете, само показността и натрапчивостта ме дразни.
Гейове или лезбийки? Лесбийки. Ако са хубави, губя разсъдък.
Защо хората правят такава разлика? Щото е трудно за разбиране.
С какво те влече България, че си още тук? По-точно чужбина не ме влече. На тоя етап има накъде да се развивам в България и квото правя тук, ще мога да го правя и там, не виждам разлика. Не ми е цел американската мечта, така че докато мога да се развивам тук както аз съм решил, не искам да се местя. Приятелите и роднините ми също са голям фактор.
Работата, която искаш е? Може би програмист, програмиране на ниско ниво. Очаквам ИТ професиите да се размножават и да си намеря подходяща, свързана с изкуствен интелект. След време ми се ще и да даскалувам.
Факта или теорията (физика/математика/whatever), който/която най-много те mindfuck-ва? Като го схване човек, после се чуди как се е пънал над нещо такова. Беше ми много трудно да разбера какво е полином според висшата алгебра. Също и методът на резолюцията в математическата логика ме разби като го научих.
Що си ми любимия потребител? Имам цветни лафчета, хаха.
Би ли простил изневяра? Не мисля.
А след дългогодишна връзка? Хептем.
С какво се променят връзките с времето? Не ми се говори за угасване на тръпки и глупости. Хората се променят, това променя и връзките.
К'во ше кажеш за ЛейдиДи? Лейдито е пич. Предполагам, че е интересна личност на живо. Точна е и е уравновесена, харесва ми как мисли.
А за циганите? По-горе писах.
Негрите? Имат черна кожа.
Хитлер? Не знам как проминах по история.
Расист ли си? Не.
Интересни ли са ти хората? Много.
Ако да, какво точно? Интересно ми е да опознавам как функционираме. Пък и само да наблюдавам, без да анализирам, пак е интригуващо.
За какво би убил? Не мога да си представя, но сигурно има нещо. Много се надявам да не ми се налага да правя такъв избор.
Нещото което най-много цениш? Животът
Ако зависеше от теб щеше ли да има хора на тоя свят? Да.
Защо? Заради отговора ми на предните няколко въпроса.
Защо има парадокси? Парадоксално е, нали?
Какво всъщност са те? Неразрешимости може би.
Бях питал някой това, но ще те питам и теб, връщаш се назад във времето и убиваш дядо си преди да се запознае с баба ти, какво ще стане с теб в този момент? Стига да не се наведе да си завържа връзката, сигурно ще изчезна. Макар че мисля, че не можем да пътуваме в миналото по този начин.
Какво би станало ако времето спре? Нищо, буквално.
Какво е имало преди всичко? Потенциално всичко.
Вселената се разширява, или времето се забавя? Знае ли човек? Предполагам, че е първото все пак.
След като трябва време на мозъка ни да възприеме всичко случващо се, технически всички живеем в миналото, какво мислиш за това? Реакцията ни е в настоящето.
Какво според теб става като умрем? Какво става като хвърлим телевизор от покрива на блок? Чудноватата му дейност приключва.
Има ли бог? Не мисля.
А искаш ли ида има? Безразлично ми е.
Защо? Не виждам нужда от такъв.
Как ще изчезнем като вид? Като се превърнем в друг вид.
С какво черното е по-различно от червеното? Не излъчва. Но от друга страна, защо червеното е червено, а зеленото - зелено? Ако аз виждам един предмет червен, а ти зелен, никога няма да можем да се изясним с думи, че действително възприемаме различно цветовете.
Любима мисъл? "Опитът е това, което получаваме, когато не получаваме това, което искаме." Често я ползвам във форума.
С какво водата е уникална? Щеше ми се да имах нещо умно тука. Не знам.
Най-голямата грешка на човечеството? Да се разделяме толкова много по всевъзможни критерии.
Страх ли те е да грешиш? Е не е някъв кой знае какъв страх. Понякога въобще нямам.
Колко голяма е една грешка? Колкото й позволи човек.
Айде стига ти толкова за сега, мога да ти задавам въпроси или споря с теб за каквото и да е доста време.