- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Колко книги имате?
Ние с мама сме превърнали хола в библиотека.Не знам колко книги имаме. Адски много са. Със сигурност са над 2-3 хиляди общо, колко точно не мога да преценя дори. Освен хола, аз в моята стая имам... 50-60 от по-любимите ми, които гледам да са ми под ръка. Майка ми е същата - тя държи 4-5 поредици в нейната стая. Отделно на тавана има няколко кашона с българска литература, които не бихме продали, но се четат по-рядко. Там са и голяма част от детските ми книжки. В нас много се е четяло винаги. Не съм изчела съвсем всичко от нашата библиотека, не всичко ми е по-вкуса. Общо взето да съм изчела няколко стотин. Но в последно време главно си разменяме книги с познати и не купуваме, а си четем и после връщаме.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ми не знам как ги побираме, но поне 1000 има вкъщи. Имам една секция над бюрото в моята стая и две големи библиотеки в другите две стаи, както и разни книги по тавана (а май и в мазето). Но напоследък много рядко купуваме книги. Майка си взима от библиотеката, а аз свикнах да си тегля и съм си направил една огромна колекция от електронни книги.
Секцийката: http://prikachi.com/images.php?images/194/5308194w.jpg
Последно редактирано от Chacho : 09-24-2012 на 20:02
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ужасно много. 4 огромни библиотеки с книги по два реда в хола, отделно в моята стая имам библиотека, в стаята на родителите ми и в третата спалня 2 големи библиотеки. Също така леглото в третата спалня има шкаф отдолу, та там също има доста. Не мисля, че бих седнала да ги броя, трябва цял ден с тях да се занимавам :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Много са - две доста големи библиотеки, отделно всички шкафове са задръстени с книги.Всъщност повечето са на майка ми и баща ми - от както са били тийнейджъри, но вкусовете доста ни се припокриват и вече съм изчела голяма част от тях.
Оу, аз имам само в моята стая около 80, 90 книга, а за хола да не говорим страшно много книги.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Ами като всяко момче не обичам да чета , но наскоро си купих една книга : Автобиография Кал,Пот и Сълзи ( Беър Грилс ) , и ми е интересна и така ..![]()
Нямам много книги вкъщи, може би само 20-25, но са си лично мои и много си ги пазя. Преди си вземах редовно /през 2-3 седмици/ книги /по няколко на едно отиване :д/ от Столичната библиотека, но спрях в началото на миналата учебна година, защото бях 12. клас и нямах много свободно време. Това лято си взех само една или две оттам, но ми свърши валидността на картата и реших, че няма смисъл да си вадя нова след като заминавам съвсем скоро.
ох, мечта ми е да имам мнооого книги. не че в момента нямаме де, но сме в гарсониера и няма място за нас, камо ли за книги. под двойното ни легло на сестра ми и мен е пълно с чували книги от детсвото ни и на майка ми, имаме 3 полици от секцията с книги, както и моето и на сестра ми бюрото е пълно с книги. нямам идея колко са общо, но искам да ги увелича с още доста
В нас имам към 200, лично купени от мене. Това ми е нещо като мания да купувам книги (и да ги чета естествено). Иначе при баба и дядо разполагам с набор от над 1200.
Личните ми книги са малко, защото имам богат избор от всякакви книги, които се предават още отпреди 1-2 поколения. Заринати сме с книги, а и аз обожавам да чета. Скоро не съм чела, не знам и защо, но по принцип хване ли ме някоя книга, това е заниманието ми за няколко дена.
Когато имаме финансова възможност обичам да отида в книжарницата и да стоя половин час там, преди да си избера нещо. Или да стоя в библиотеката и да прехвърчам през рафтовете... Жалко, че нямам време за това.
Абе много начетени сте станали всички
Иначе...
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
За какво са книгите ли? Четеш, четеш и се забравяш...И току - виж, че чудноватото почва да ти изглежда истинско, потъваш в него ... Затова има книги, затова са ги измислили.И песните са затова...да те измъкнат от истината, за да разбереш, че си човек...
Много ограничено мислене ... да не бил пенсионер да чете ... ти като не искаш да четеш, моля те не слагай всички хора, които четат под един етикет - пенсионер !
Моите книги са разпръснати в стаята ми и при татко. Всъщност даже не са много, защото просто нямам финансова възможност да си купувам всички книги, които ми харесат, защото 15-20лв за книга ми идват много. Но пък, ако намеря книгата, която съм си харесала в читанка веднага я свалям и я качвам на телефона. Всъщност напоследък все от там си чета, но нищо не може да замени истинската книга.
^^^
Бургас <3
за ко ми изтриха поста, имах гигантски снимки само
много са, повече, отколкото мога да прочета
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Аз не мога да разбера защо масово пишете за семейните си библиотеки?!
То и ние в нас имаме над 1000 книги в хола и спалнята на нашите,отделно и няколко чувала в мазата (има и доста,които сме дали на приятели) ... Да не говорим за огромната библиотека в апартамента ни в Габрово,в която има някои уникални и стари екземпляри.Там книгите със сигурност са много повече от тези вкъщи ама това не са моите книгиПод мои книги (или книги,които имам) разбирам тези,които аз съм добавила (а и прочела) към библиотеката си.Те са малко - около 30-тина,може би.За сметка на това на компютъра си имам доооста като почти всички (без много малък процент,под 10 да кажем) съм прочела.По принцип не харесвам електронните книги - друго си е да усетиш страниците,но понякога се налага да прибягвам и към тях.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!