.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Супер фен Аватара на TheNormalGuy

Прави ли ни слушането на музика по-интелигентни?

Чудя дали слушането на разнообразни музикални стилове, и като цяло слушането на музиката ни прави по-интелигентни същества.

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Еми да, аз доста понаучих английски и немски, слушайки такива песни

Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Град
    Я сом ут село!
    зависи
    клоня към не
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

Мега фен Аватара на FunkyPie
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Еми да, аз доста понаучих английски
    that
    Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Мега фен Аватара на machoka
    Интелигентен не е правилната дума, но че ти разширява светогледа - в това спор няма.

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    Интелигентен не е правилната дума, но че ти разширява светогледа - в това спор няма.
    +1

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    + зависи каква музика де... ако слушам чалга примерно малко трудно да открия дума на която да не знам значението и да трябва да я потърся и по този начин да се ограмотя примерно,но аз чалгата не я смятам за музика so ..

да ако е предимно хип-хоп и рок. Стига да знаеш , кой е добрия хип-хоп.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    + зависи каква музика де... ако слушам чалга примерно малко трудно да открия дума на която да не знам значението и да трябва да я потърся и по този начин да се ограмотя примерно,но аз чалгата не я смятам за музика so ..
    В рапа има не по-малко беднотия от такъв характер, в която определено не се пропагандират грамотност, морал или духовност. Има и качествени неща, но има и толкова много лайнарщини...

ПС - Според мен си е човек и нагласа, пусни Паганини на Киро Щангата от Етрополе и да видим какво ще му обогати...

Не мисля, че съм станал по-интелигентен от това, че съм слушал разнообразна (или ъндърграунд) музика, но съм се обогатил по един или друг начин.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    В рапа има не по-малко беднотия от такъв характер, в която определено не се пропагандират грамотност, морал или духовност. Има и качествени неща, но има и толкова много лайнарщини...

ПС - Според мен си е човек и нагласа, пусни Паганини на Киро Щангата от Етрополе и да видим какво ще му обогати...

Не мисля, че съм станал по-интелигентен от това, че съм слушал разнообразна (или ъндърграунд) музика, но съм се обогатил по един или друг начин.
    аз слушам качествен рап ... почти във всяка песен съм намирала нещо,което не знам (говоря за английския рап) за бг-то също - айде там да не е във всяка песен,но доста често ...

Голям фен Аватара на hopekiller
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    Щракалка... втф? Тва е мастърпийс, който не присъства в тълковните речници.
    Ако в основата на чалгата лежаха някви теореми, математика щеше да се отдава на всички ни.
    Имаше едно проучване, в което твърдяха, че хората които свирят на пиано са със 7% по - голям умствен багаж...въпреки, че ако си по - тъп и черно - белите клавиши не биха те спасили. Та' не е достатъчно само да слушаш, трябва и да чуваш.

След слушането на тази песен IQ-то ми се вдигна с 10 единици.

Мега фен Аватара на FunkyPie
    Цитирай Първоначално написано от CH3OH Виж мнението

Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от CH3OH Виж мнението

Повече от фен Аватара на domain
    Град
    Горе на Вишната
    Ентелигентността е огромна заблуда и това не се прави случайно.
    Като се има в предвид как е зададен въпроса - Да!
    Като се има в предвид какво се втълпява на хората като МУЗИКА и въобще ИЗКУСТВО и колко малко "артисти" и "публики" са в достатъчна степен културни, съвестни и пр. - НЕ!
    Цитирай Първоначално написано от Томас Ман в Доктор Фаустус
    "Музиката и езикът, твърдеше той, са неща съпринадлежни, всъщност те са едно и също нещо, езикът е музика, музиката е език и разделени, те винаги се позовават, винаги си подражават един на друг, единият си служи със средствата на другия, взаимно те се заместват. Как музиката би могла да бъде най-напред слово, да се обмисля и запланува словесно, той показваше с факта, че Бетховен е бил забелязван да композира с думи. „Че какво записва в бележника си?“ — питали наблюдателите. „Той композира.“ — „Но той пише думи, не ноти.“ — Да, това му било свойствено. Записвал обикновено с думи идейния ход на дадена композиция, при което вмъквал само тук-там най-много по няколко ноти — тук Адриан се спря, явно замислен над казаното. — Художествената мисъл — продължи той — е изобщо особена и единствена по рода си духовна категория, но трудно можем да си представим първата скица на една картина, на една статуя, нахвърляна с думи, което също говори за особената съпринадлежност на музиката и езика. Напълно естествено е, че музиката се възпламенява от думите, че думите избликват от музиката, какъвто е случаят със завършека на Деветата симфония. В края на краищата вярно е, че цялото развитие на немската музика извежда до словесно-музикалната драма на Вагнер и намира в нея своята цел."
    Има още много да се каже, особено интересни са ученията, че светът е сътворен именно чрез Божествена мелодия, която става и основна част от търсенията на алхимиците, за магическите и религиозни обреди в които музиката е вплетена до хомогенност и др.
    Продължавай да се питаш такива въпроси, че и да ги дълбаеш по-обстойно - Здраво брат!
    ПП следвам музика
    ППП оставям това за да рефлектира на написаното:
    БлОГът
    Цитирай Първоначално написано от domain
    Виж колко свобода имаш, за да избереш на какво ще си роб!
    Бийте мазни гюбеци по масите, метайте 20-ки, взети от портфейлите на мама и тате по сепаретата, ебете с с шаврантии по кенефите, а после ми се оплаквайте от БГ РЕАЛНОСТТА! ШИБАНЯЦИ НЕУКИ! БГ РЕАЛНОСТА СМЕ НИЕ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!
    Реалността... е... тежък филм
    Толкова сте плачебни, че не заслужавате да ви троля... *сад

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от hopekiller Виж мнението
    Щракалка... втф? Тва е мастърпийс, който не присъства в тълковните речници.
    Ако в основата на чалгата лежаха някви теореми, математика щеше да се отдава на всички ни.
    Имаше едно проучване, в което твърдяха, че хората които свирят на пиано са със 7% по - голям умствен багаж...въпреки, че ако си по - тъп и черно - белите клавиши не биха те спасили. Та' не е достатъчно само да слушаш, трябва и да чуваш.
    мислех че вникването в текста се подразбира

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си