Не мисля, че има някакви отрицателни чети от четенето. То те обогатява, което никога не може да доведе до нещо неполезно и недобро.
Положителните черти са ужасно много. Като един човек, обичащ много да чете, мога да кажа, че книгите са ми дали много и се надявам да продължават да ми дават. Пренасяш се в един нов свят, различен, който няма нищо общо със сивото ти ежедневие. Припознаваш се в някой герой, откриваш качества, за които не си подозирал, научаваш неща, които не си знаел, разширяваш мирогледа си. Книгите ти дават желаното бягство, което те откъсва от проблемите, но и ти дава възможност да ги разрешиш. Има нещо изключително в това да се потопиш в книга, да влезеш вътре и да се въплътиш в нещо дотолкова, че да не можеш да се откъснеш от това дори след като си я прочел. И е изумително, че всеки ще намери нещо, за което да се хване; за всеки ще има подходящата книга, от подходящия жанр, с подходящите герои.
Книгите ти помагат да разсъждаваш, развиват имагинерното ти мислене, предизвикват те, учат те.
Както се казва..
Book lovers never go to bed alone.