.
Отговор в тема
Страница 9 от 9 ПървиПърви ... 56789
Резултати от 201 до 213 от общо 213
    Супер фен Аватара на Incadeptus
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    аха, значи на 21-ви майка ти те е накарала да си подреждаш стаята ли бе?

аз пък си мислех, че ще ни черпиш с обикновени вафли "Чайка", жалко.
    Ще си ги навреш в гъза сам тия обикновени фафли "Чайка" на 21.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен Аватара на RagioL
    Голям развой на темата!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ето че и ти самата признаваш силата на Новият Завет - Господната жертва на кръста никак не е била напразна
    Ти слабоумен ли си или ДА ? Знаеш ли колко е намаляла смъртността, особено детската и колко се е удължил живота ? Мозъка ти е абсолютно промит за да отричаш фактите. Затова ти казвам, може, ама НЕ. И не признавам никаква сила, така че бягай с тоя завет.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Ти слабоумен ли си или ДА ? Знаеш ли колко е намаляла смъртността, особено детската и колко се е удължил живота ? Мозъка ти е абсолютно промит за да отричаш фактите. Затова ти казвам, може, ама НЕ. И не признавам никаква сила, така че бягай с тоя завет.
    ние не отричаме Истината, но ето как ти сама отричаш фактите, понеже ти сама (хем) казваш че не си съгласна с това че страданията през времето на старият завет са били по-малко в сравнение с страданията за последните 2 хилядолетия, а (хем) в същото време казваш че не вярваш в Силата, благодарение на която страданията през времето на Новият Завет са били/бяха по-малко

"Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта" Римляни 8: 3,

"Защото Христос..... на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва." Евреи 9: 24-26
    Последно редактирано от npp : 10-11-2012 на 19:27

Бедните наивни хора които са ги оставили на 90 процента от попвете мазни измекяри с мерцедеси и ролекси .ПО-добре да ги дадат на някой дом за сираци отколкото на тия охранени копелета .

Мега фен
    то и в дом за сираци положението може да бъде нелеко/нелепо - много хора (по-)страдаха там

Голям фен
    Аз пък изобщо не разбирам самата идея на тези дарения и благотворителност. Към църквата е ясно - тарикатите доят наивните чрез заплахи и обещания. Но не мога да разбера защо всеки е тръгнал да дарява, да събира пари за каузи, болни хора и т.н. И още повече ме дразни как тези хора оправдават действията си чрез морални закони, и криворазбрана човешка солидарност. Нали на всички е ясно, че всяко действие на един човек преминава първо през главата му, и действието му е в следствие на самия него и неговите особенности. Така че всеки човек върши неща само и единствено заради себе си. Къде тогава идва идеята за солидарност? Хората вършат неща заради множество заложени и придобити психични механизми, и мисловни връзки. Никой не върши нещо заради някой друг, винаги за себе си. Дали защото смята че така трябва, или защото иска (все мисловни процеси свързани само и единствено с него), това няма значение. Така че всичките тази морални притчи и желания за благотворителност са си просто едно удобно оправдание за хора искащи да гъделичнат егото си, или да се почувстват значими. Или пък за да не се чувстват виновни.
    Отделно, не разбирам какви са тези внезапни сълзи и желание за помощ при вида на болни или бедни хора. Особенно пък на болните или недъгавите деца. Това че тези деца имат желание за живот, не ги прави по-специални от другите. Всеки иска да живее, това е природно заложено, това че си болен или недъгав не значи, че изведнъж отнякъде трябва да ти се дава правото свише на живот. Вселената няма никакво отношение към нищо, нито към смъртта, нито към живота , и в това всъщност е истината за Живота на всичките му нива. Ако човечеството започне масово да се самоунищожава, и след време не останат никакви хора, мислите ли че нещо ще се промени? На някой ще му "пука" ли? Не, никакво отношение. И тъй като ние сме отражение на този принцип, то на недъгавите, болните и бедните не трябва да им се дава никакво специално отношение. Защото не го заслужават повече от всеки един друг на тази планета. Да не говорим че пък особенно на тежко болните и тези с отклоненията, само им се удължава агонията, но тя е подходящо замаскирана и запълнена от неутолимата жажда за живот. Още повече, да се дават луди пари за едното задоволяване на този първичен инстинкт, е не само неефективно, но и чиста глупост от биологична гледна точка. Никое друго същество на тази планета не прави такива глупости. Аналогично и с умишленото убиване.
    То затова в природата съществува такова нещо като естествен подбор. Който има кофти гени и е недъгав, не може да се класира и умира. Така се осъществява прогреса.... Като се дава право на нормален живот на всеки, аномалиите които по принцип би трябвало да се изчистват по естествен път, сега живеят и замърсяват генетичния код на човечеството.
    Така че, даренията и помощта към към "слабите"(в най-общия смисъл на думата), е не само човешка измислица и задоволяване на измислени нужди, но е и също така глупост от природна гледна точка. Да не говорим че е просто жестоко да храниш илюзиите на един болен индивид и в същото време да му удължаваш страданията.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-12-2012 на 12:05

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Отделно, не разбирам какви са тези внезапни сълзи и желание за помощ при вида на болни или бедни хора. Особенно пък на болните или недъгавите деца. това че тези деца имат желание за живот, не ги прави по-специални от другите.
    май от тебе нЕма да стане доктор, миличко................. сатанистче.

ПП: или поне не всеотдаен
    Последно редактирано от defender : 10-12-2012 на 12:07

Голям фен
    май от тебе нЕма да стане доктор, миличко................. сатанистче.

ПП: или поне не всеотдаен
    Докторите не влагат никакви чувства при лекуването на пациент, идиот такъв. Ако си мислиш че като си в болница, докторите ще ти държат ръчичката и ще плачат, сериозно си се объркал. Докторът не трябва да има никакви чувства към пациента, защото това пречи на професионализма му, и изкривява преценката му. Аз аз не изпитвам почти никакви чувства изобщо, т.е. няма да изкривява преценката ми. Което всъщност е приложимо навсякъде в живота. Липсата на лично отношение към нещата ти дава по-ясно виждане. Защото човек гледа с очите си, но мозъка "вижда". А мозъка вижда това за което е настроен. Затова и живееш в заблудите на фалшиви, чужди представи (поне да си бяха лично твои) за добро и зло, и точно затова виждаш каквото искаш да видиш.

Мега фен
    какви чувства бре, къде съм говорил за чувства

не ме карай да изкарвам "х" пред скоба.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    ГОЛЕМИ СТЕ ;Д X ПРЕД СКОБА ХАХАХА СЪГЛАСЕН СЪМ И С ДОКТОР САТАНА И С ПРЕРАЖДАНЕ

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Голям фен
    какви чувства бре, къде съм говорил за чувства

не ме карай да изкарвам "х" пред скоба.
    Оооууу, извинявай, не съм те разбрал. Но все пак си идиот и забележката ти беше неуместна. Първоначалното ми мнение е в подкрепа на безразличието. Така че стига да си върша работата, безразличието към страданието на другите си ме устройва.
    Сигурен съм че и баща ми, който е автомонтьор, смята че старите, грозни, изгнили и блъснати коли принадлежат в автоморгата, но това съвсем не му пречи да ги ремонтира. Ако ме разбираш...

Мега фен
    най-голямата грешка на човека е когато причинява зло, защото всяко причинено зло, ще бъде причинено по абсолютно същият начин и на причинителя, като в това число дори и пренебрежението, което се оказва причина за страданията на някой човек, ето защо Исус е казал:

"Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери..... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 1-12

не става въпрос за карма, но просто за това че всяко деяние се запаметява в вечният регистър на вселената, след което всички тези деяния ще се повторят 1:1 в следващите цикли на вечността, само че чрез размяна на местата на душите, понеже ролите на душите се сменят за всеки цикъл на вечността, и така извършителите на престъпления ще се превърнат в жертви на абсолютно същите престъпления, които са извършили някога

"Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето. Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете, които са били преди нас. Не се помнят предишните поколения(сиреч, в следващата вечност човеците няма да (си) (с-)помнят ролите и събитията от настоящата вечност); Нито ще се помнят послешните, грядущите, поколения, Между ония, които ще идат подир(сиреч, нито в по-следващите ще (си) (с-)помнят нещо от предишните)." Еклесиаст 1: 9-11

ето защо не е добре да се причинява зло на нито един човек, нито е принципно да се убива, защото истинският Бог има пълно спасение/осигуряване за всички човеци чрез истинският Господ Исус Христос, като дори и пренебрежението към ближния може да бъде причина за поява(-та) и/или удължаване(-то) на зло(-то) в неговия живот
    Последно редактирано от npp : 10-12-2012 на 19:59

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си