.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 192
    Супер фен Аватара на LeprikonA
    ^ Много ми е интересно според теб какво изобщо има смисъл?
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Супер фен Аватара на gabi_94
    След толкова много мнения едва ли имаш нужда точно от моето, ама айде... Та добре дошъл в клуба на самотниците. Имам точно една горе долу близка приятелка, но не мога да разчитам за всичко на нея...Имам и две, три други приятелки, с които се виждам веднъж на две седмици в добрия случай. Да имах гадже дълго време, но осъзнах, че бях с него, за да не бъда сама и защото ми харесваше с какви очи ме гледаше и как ме оценяваше. Разбира се, нямаше да се разделим ако не беше направил куп глупости, но все пак... Водя се "различна" от масата общество и колкото и да съм общителна, просто никоя среда, в която досега съм попадала не ми харесва. Повярвай ми и на мен много ми е тъпо понякога и изпадам в някакви състояния на тотална апатия към всичко. Има и такива моменти. Само че се опитвам да гледам оптимистично на нещата. Просто чакай и се надявай.. :д Много е важна нагласата ти към живота. Намери си работа или ново занимание. Спортувай или прави каквото и да е, просто гледай да си сред хора. Винаги има начин да промениш нещата, всичко зависи от теб. Общо взето много неща мога да изпиша, но изобщо дали ще има смисъл? Сам трябва да повярваш в себе си, за да повярват и другите. Пък и дори другите нямат значение. Бори се за някаква цел, мечта. Както сам каза има много самотници, ако мислеха като теб да са се гръмнали всички.
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението
    Нищо няма смисъл. Няма нужда да има смисъл. Смисълът е човешко понятие, не вселенско. Или както казва Ницше "Няма нищо което да се знае, и няма никой знаещ, има само знание". Същото е със вселената, тя няма цел, смисъл, път....няма нищо което "трябва да бъде", за нея няма добро и зло. Тя просто е, също както и ние просто сме. Това какви трябва да бъдем, има ли смисъл в това какво правим и т.н. са все човешки въпроси. Но погледнато отвъд човешкото разбиране за света, живота и смъртта нямат никакъв смисъл и никакво значение. Всеки "ден" се сблъскват звезди, създават се нови съзвездия, вселената се разширява с милиарди километри, протичат процеси отвъд нашето разбиране и представи...И към цялото това нещо цари едно абсолютно безразличие, перфектен баланс...Пълна липса на отношение. И това се случва с обекти милиарди пъти по-големи от вас. А вие се интересувате дали ще си купите нови обувчици от мола... и за вас това е важно.

Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението
    Има смисъл да живееш , само ако има с кого да споделяш живота си - с приятелите, те са всичко, без тях си нищо,сам е много лошо, много лошо, повярвай ми!

Цитирай Първоначално написано от gabi_94 Виж мнението
    След толкова много мнения едва ли имаш нужда точно от моето, ама айде... Та добре дошъл в клуба на самотниците. Имам точно една горе долу близка приятелка, но не мога да разчитам за всичко на нея...Имам и две, три други приятелки, с които се виждам веднъж на две седмици в добрия случай. Да имах гадже дълго време, но осъзнах, че бях с него, за да не бъда сама и защото ми харесваше с какви очи ме гледаше и как ме оценяваше. Разбира се, нямаше да се разделим ако не беше направил куп глупости, но все пак... Водя се "различна" от масата общество и колкото и да съм общителна, просто никоя среда, в която досега съм попадала не ми харесва. Повярвай ми и на мен много ми е тъпо понякога и изпадам в някакви състояния на тотална апатия към всичко. Има и такива моменти. Само че се опитвам да гледам оптимистично на нещата. Просто чакай и се надявай.. :д Много е важна нагласата ти към живота. Намери си работа или ново занимание. Спортувай или прави каквото и да е, просто гледай да си сред хора. Винаги има начин да промениш нещата, всичко зависи от теб. Общо взето много неща мога да изпиша, но изобщо дали ще има смисъл? Сам трябва да повярваш в себе си, за да повярват и другите. Пък и дори другите нямат значение. Бори се за някаква цел, мечта. Както сам каза има много самотници, ако мислеха като теб да са се гръмнали всички.
    Всяко мнение е важно, всеки има право на мнение, всеки има нужда да излее душата си, споделена мъка, половин мъка, макар че не ми става по-добре ама все пак...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от az_bokluka Виж мнението
    Има смисъл да живееш , само ако има с кого да споделяш живота си - с приятелите, те са всичко, без тях си нищо,сам е много лошо, много лошо, повярвай ми!
    И аз съм сам, пък нямам нужда от никой и дори предпочитам да съм сам. Сериозно, хората са тъпи, занимават те с глупости, използват те.... От какъв зор искаш да си сред хора? Живей за себе си, не за другите.... Пфффф жалка работа си ти. По-добре се самоубий.

Цитирай Първоначално написано от embraceme Виж мнението
    Самоубийството е признак на слабост
    да, но понякога това е решението..

Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    И аз съм сам, пък нямам нужда от никой и дори предпочитам да съм сам. Сериозно, хората са тъпи, занимават те с глупости, използват те.... От какъв зор искаш да си сред хора? Живей за себе си, не за другите.... Пфффф жалка работа си ти. По-добре се самоубий.
    Много се радвам че ти си намерил щастието в самотата, но такива хора са малко, и аз не съм от тях

Голям фен Аватара на scandalousLady
    Град
    Covington, Georgia.
    Толкова си млад още. Престани да се депресираш, живота е толкова хубав. Да наистина не е добре да си сам, но ако постянно си го навиваш това, няма как да ти е по-добре. Учиш, има толкова много хора, с които би могъл да започнеш нови приятелства. Отпусни се малко, горе главата и давай по-оптимистично и смело !
    to feel your pain, you feel mine
    go inside eachothers minds
    just to see what we'd find .. ♥

soulless

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от az_bokluka Виж мнението
    Много се радвам че ти си намерил щастието в самотата, но такива хора са малко, и аз не съм от тях
    Е, това вече е кофти.... в такъв случай мога да ти дам 1 съвет - Алкохол и/или наркотици. Това ще те накара да забравиш проблемите си. Тези глупости - спортувай, излизай с приятели, бла бла бла - това не помага. Алкохолът и наркотиците са изпитано средство за справяне с такива проблеми. Явно не си много социален тип човек, затова тези излизания с приятели и преструване че всичко е ОК, само ще задълбочи проблемите ти. То и алкохолът и/или наркотиците ще го направят, но поне няма да се чувстваш кофти.

Мега фен Аватара на 102
    Само едно не разбрах.. девствен ли си..?

^:ОООООООО

Изобщо не слушай този съвет с наркотиците и алкохола. Опитай се да бъдеш адаптивен, не да си рушиш живота. Наркотиците рушат живота и колко хора си отидоха от тях... Айде да не зачеквам тая тема само, че наскоро почина една позната.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на LeprikonA
    То и алкохолът и/или наркотиците ще го направят, но поне няма да се чувстваш кофти.
    След всичко, което изписа се стигна до извода, че нищо няма смисъл, емоциите на хората са измислица, хората са тъпи и не трябват никому и айде да се наливаме с алкохол, барабар с наркотици.

Искам само да ти кажа, че си зле.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен
    Поздравления на всички, успешно потанцувахте под свирката на трола.
    Doctor_Satan подценил съм те, ще прощаваш.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    ^:ОООООООО

Изобщо не слушай този съвет с наркотиците и алкохола. Опитай се да бъдеш адаптивен, не да си рушиш живота. Наркотиците рушат живота и колко хора си отидоха от тях... Айде да не зачеквам тая тема само, че наскоро почина една позната.
    Ооооо я стига.... точно опита за адапция е първопричината за такива депресии. Подтискането на вътрешните усещания е вредно, и точно това се е случило на автора. Той се опитва да се приспособи, но не може, защото просто не се вписва. Така се получава едно противоречие между това което е и това което иска да бъде.И точно това противоречие го изяжда отвътре, а причината са хора като теб, които му втълпяват какво трябва да бъде(когато той очевидно не може да бъде). Какво ще направиш с думите си - ще го направиш по-красив? Ще му дадеш самочувствие ли? Нека не си правим илюзии. Адаптивността води до вътрешни конфликти, и при повечето хора тези конфликти след това се явяват като комплекси.
    Но както аз го виждам, проблемът на автора може да бъде решен само от него. Да осмисли сам какво прави, защо го прави и т.н. Само така може да премахне проблема си. Но той явно не иска, защото го е страх да посрешне истината за себе си, което е нормално. В такъв случай - решенията са две : Или да се преструва на щастлив, или да удави проблемите си в алкохола. А като казах наркотици имах предвид нещо лекичко - тук-там джойнтче, може пико, нещо такова. Колкото да си отвлече ума от проблемите.

Ти си много в крайностите.
    Истината е, че за да съществува добре един човек - с хармония в душата си, не трябва да се цепи прекалено от обществото, нито прекалено много да иска да се вписва.

То, верно си трол, но мисля, че авторът е лабилен и ако тръгне да те слуша ще си провали живота...

Не може да няма хора с неговите интереси.. Кви комплекси, кви 5 лв.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Поздравления на всички, успешно потанцувахте под свирката на трола.
    Doctor_Satan подценил съм те, ще прощаваш.
    Хаха, казах ти. Особенно това последното с наркотиците.... как успях да го измисля... Но от всичко най-ме кефи, че никой не успя да обори по-голямата част от това което казах. Но пък това не пречи да четат по диагонал и да се тролват.

ПС: Изражението на лицето ми, когато някой се тролне :

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Да така е... Аз обичам да си угаждам... Обичам да ям швейцарски шоколад и да набивам луканка..... НО ТОВА НЕ МИ Е ЦЕЛ В ЖИВОТА.... Обичам да слушам хубава музика, обичам много неща, но те далеч не ме дефинират като човек. Досега нали това се опитвам да ти кажа.... Исусе Христе!

Явно все пак и ти не четеш какво аз пиша. Всяко нещо,което вършиш е породено от първоначалната мисъл,че желаеш да го направиш. Дали ще е да обичаш, да ядеш шоколад, да четеш книга, да изкарваш пари, да си купиш къща, да си самостоятелен, да обогатяваш умствения си багаж, да живееш живота си по определен начин и т.н. и т.н. ... Всичко е било твое желание преди да го направиш. Съзнателно или не - това,което човек със сигурност прави е да си угажда.

Не мисля, че някой съзнателно би си поставил като цел в живота (то си присъства неизбежно) и ДА, дефинира те като човек. Действията ни ни дефинират като хора. А вече се изразих за действията..
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Явно все пак и ти не четеш какво аз пиша. Всяко нещо,което вършиш е породено от първоначалната мисъл,че желаеш да го направиш. Дали ще е да обичаш, да ядеш шоколад, да четеш книга, да изкарваш пари, да си купиш къща, да си самостоятелен, да обогатяваш умствения си багаж, да живееш живота си по определен начин и т.н. и т.н. ... Всичко е било твое желание преди да го направиш. Съзнателно или не - това,което човек със сигурност прави е да си угажда.

Не мисля, че някой съзнателно би си поставил като цел в живота (то си присъства неизбежно) и ДА, дефинира те като човек. Действията ни ни дефинират като хора. А вече се изразих за действията..
    То хубаво, ама аз нищо не правя. Действията ми са крайно ограничени, а и вече ти казах: Самите действия не означават нищо, важни са мотивите стоящи зад тях. Твоите мотиви са свързани с това да се идентифицираш с нещо, да се изживяваш чрез него, моите са просто ташак и за мен нямат никакво значение. Но иначе по принцип е така, всеки прави нещо с предварителната идея, че го прави за свое добро, дори и това очевидно да не е така. Хедонизма и стремежа към удовлетворение е заложен във всяко живо същество на тази планета. Но откъде идва желанието за правене на нещо? Желанието идва от потребността. Така както тялото има нужда от храна и изпитва удовлетворение при наличието на такава, така и психиката изисква удовлетворение на определени нужди. Разликата е че нуждите на ума са просто фиктивни, те са създадени илюзии. Аз не премахвам емоциите, аз премахвам нуждата от тях. А нужда от емоции има всеки човек, още когато от млада възраст физиологичните му нужди преминават на психично ниво. Когато започва формирането на идентичността, когато животът му се измества в психиката и подсъзнателното. Така както тялото име нужда от храна, така и умът има нужда от всичките тези неща. Във връзка с аналогията с храненето, метафорично казано, аз не съм си казал "няма да ям", аз просто вече "не изпитвам глад". Защото докато тялото не може да живее без храна, то умът може да живее без илюзии. Но живеенето без илюзии е крайно мъчително, незадоволително и депресиращо, и аз стремейки се към него влошавам значително живота си. Къде тогава се вписва идеята ти че го правя всичко това за да си "угаждам"? Досега нищо не съм спечелил от това. Точно там се намесва това за което ти говоря. Аз нямам нужда да печеля.
    Имам чувството че всичко това е един огромен mindfuck на природата. Тъй като човека е достатъчно разумен за да подлага нещата на критика, то простите инстинкти не могат да вършат вече работа. Затова природата развива тези скрити психични процеси, имащи нужда да се хранят от емоции и изживявания. Така хем човека мисли, хем върши това което му е отредила природата - да си гледа доброто и да продължи поколението. Деееба тая природа.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-17-2012 на 20:10

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Но живеенето без илюзии е крайно мъчително, незадоволително и депресиращо, и аз стремейки се към него влошавам значително живота си. Къде тогава се вписва идеята ти че го правя всичко това за да си "угаждам"? Досега нищо не съм спечелил от това.

Сам се стремиш към него. Това е твоя мисъл, че трябва да живееш без нуждата от емоции и ти си я следваш (угаждаш си). Това, че се стремиш към нещо,което осъзнаваш ,че е незадоволително, измъчва те и те депресира ми изглежда на мазохистични подбуди от твоя страна.
    Но както и да го гледаш - ти си знаеш на къде води пътя и продължаваш да вървиш. Никой друг не те кара, това си е твоето желание.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на cyclops
    И аз искам да кажа няколко неща. Твърдиш, че си се борил досега, че си търсил начин да промениш нещо и не се получава. Ок. Ами тогава започни едно ново начало! Отиди в друг град или в чужбина ако щеш. Съвсем на чисто. Сега ще ме обориш, че нямаш финансовата възможност. Ами хвани се на работа. Ще събереш пари и ще можеш да почнеш отначало. Освен това на работа ще се запознеш с нови хора, а защо не и ново приятелство?
    Второ, ако горното ти се струва толкова невъзможно( но за мен си е съвсем реалистично!!) запиши се на нещо! На курс, на спорт, на танци, в клуб по нещо си... там също ще намериш много хора! Половината от приятелите ми идват от такива места. Там се запознах с тях.
    И на последно място искам да ти кажа, че самоубийството е нещо прекалено егоистично. Замисли се какво ще причиниш на родителите си, а те цял живот ще се обвиняват...дори и да им оставиш най-трогателното писмо! Освен това - да се самоубиеш на ЖП линията??Замислил ли се какво ще причиниш и на машиниста, който ще се обвинява също? Стегни се,вземи се в ръце и ако сам не можеш не е срамно да поискаш чужда професионална помощ.
    Сега горе главата и докажи на себе си , че можеш. Не може да си тръгнеш просто ей така

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Сам се стремиш към него. Това е твоя мисъл, че трябва да живееш без нуждата от емоции и ти си я следваш (угаждаш си). Това, че се стремиш към нещо,което осъзнаваш ,че е незадоволително, измъчва те и те депресира ми изглежда на мазохистични подбуди от твоя страна.
    Но както и да го гледаш - ти си знаеш на къде води пътя и продължаваш да вървиш. Никой друг не те кара, това си е твоето желание.
    Не се изразих правилно, "стремя се" е условно казано. Това което исках да кажа е че бездействието и безразличието ми не са ми донесли нищо добро. А не че действам в посока на бездействието и безразличието. Тук се явява един парадокс, произлизащ от грешното разбиране на понятията. Правенето на неправене, правене ли е или неправене? Не се стремя към нищо, аз се стремя към това да не се стремя към нищо. Тоест, щом се стремя към това да не правя нищо, то следователно не се стремя изобщо към нищо. Малко оплетено се получи..... В същата логика. След като живея без нуждата от емоции, как е възможно да го правя това за да задоволя някаква нужда от емоция?
    За мазохизъм при мен е възможно да си говорим, но честно казано се увличам повече по садизма

Мега фен
    Но погледнато отвъд човешкото разбиране за света, живота и смъртта нямат никакъв смисъл и никакво значение. Всеки "ден" се сблъскват звезди, създават се нови съзвездия, вселената се разширява с милиарди километри, протичат процеси отвъд нашето разбиране и представи...И към цялото това нещо цари едно абсолютно безразличие, перфектен баланс...Пълна липса на отношение
    Или както казва Ницше "Няма нищо което да се знае, и няма никой знаещ, има само знание".
    Oh the irony.

А ако грешиш ?

N.B. - Ницше е тъпак.

Голям фен
    Между другото, току-що, прочитайки предния пост, осъзнах че самоубийството е най-великата форма на трол. Замислете се, като се самоубиваш "дразниш" родителите си, приятелите си, и изобщо всички които имат някакво отношение към теб. След това започват едни самообвинения на родителите ти, на близките, че не са се държали достатъчно добре с теб. И това е всъщност доста добро. Авторе, самоубий се напук, само за да ги издразниш и да ги накараш да се чувстват виновни И остави писмо " Вие сте виновни за всичко това" Това би било епичен трол

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Oh the irony.

А ако грешиш ?

N.B. - Ницше е тъпак.
    Eee аре стига бе, ти сега за какво се намесваш

Ааа нали си наясно че Ницше предлага теорията са Свръх-човека....? Още повече че той е трансцедентален философ, нормално е да излиза извън границите на познатото, на човешкото.... нали затова е философ мамка му.
    И къде греша, намекваш че има Господ, който се грижи за всичко и е създал всичко това с някакъв смисъл? Аз като гледам всичко е позволено, природата няма отношение към нищо, само хората го имат.
    И не се намесвай като тролвам . Тия неща ги пиша на един дъх, без да проверявам за смислови и логически противоречия... Сигурен съм че могат да се открият още доста такива.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си