.
Отговор в тема
Страница 8 от 8 ПървиПърви ... 45678
Резултати от 176 до 192 от общо 192
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Ти затова ли вярваш? Защото като изпаднеш в тежко положение да има какво да те крепи? Пфффф жалка история.

Като съм в тежко положение взимам предвид фактите и правя каквото мога.
    Все пак е хубаво да вярваш на някакъв господ, идол. Разбира се, не да го боготвориш както арабите Аллах, за който си дават живота....
    Вярата в бог и религията помага в трудни моменти, наистина. Може Бог да не съществува, Библията/Корана да е пълна глупост etc, обаче в тежки моменти помага.

Дори да не понасяш религиите, дори ако никога не си бил вярващ, ако някога сериозно се помолиш на Бог в труден момент, няма да бъдеш пренебрегнат.

Аз съм протестант, нямам нищо против теб или атеизма, дори все-повече се убеждавам, че религиите са само за разделение и война между хората.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от godfather33 Виж мнението
    дори все-повече се убеждавам, че религиите са само за разделение и война между хората.

Както и за манипулация.

Последните няколко мнения станаха абсурдни. Да вярваш в нещо само,за да ти помага? Не трябва ли да вярваш когато усещаш , че е така?

"Може Бог да не съществува, Библията/Корана да е пълна глупост etc, обаче в тежки моменти помага. " - Ти сериозно ли? Помага ти да се самозалъгваш?
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Фен Аватара на juj4elinka
    Град
    Бургас
    Бъди по-уверен! Един мой приятел също като теб се счита за неудачник и какво ли още не, а всъщност момчето си има и външност и способности както добра физика. Проблемът е в самочувствието. Докато не спрете да мислите негативно, да се самосъжалявате и при всеки малък провал да се самопровъзгласявате като неудачници, нищо няма да се промени! Когато човек се бори с несгодите си и опитва да се придвижи към по-добро, то чак тогава има възможност за успех. Колкото повече опитваш и се стараеш без да мрънкаш как е въпрос на време да се провалиш, толкова по-голям е шансът ти да успееш в нещо. Учи се, стани по-общителен, имай повече доверие на приятелите си, независимо от техния брой и всичко, малко по малко, ще дойде на мястото си. Моля те, достатъчно голям си за да разсъждаваш не се дръж като изоставено от майка си дете, защото ще е ужасно глупаво, ако продължиш с самосъжалението, а не се опитваш повече да поправиш нещата.
    Последно редактирано от juj4elinka : 10-22-2012 на 09:14

Докторе, искам да изкажа моите най-искрени благодарности за това, че ми предостави един час безценна забава!
    Нихилистичната позиция винаги съм я смятал за тази с най-голяма възвръщаемост, с достатъчно добре подбрани аргументи никога не може да излезе човек на глава срещу теб.
    В името на софизма, ще въведа в тази дискусия брилиантното хрумване на Декарт - методологичният скептицизъм.Не смяташ ли, че независимо до колко се абстрахира човек от всякакъв субективизъм и егоистични подбуди, винаги се налага на индивида да "повярва" на сетивата си за да може да положи основите или така наречените аксиоми върху които ще изгради "абсолютната" истина?

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    Докторе, искам да изкажа моите най-искрени благодарности за това, че ми предостави един час безценна забава!
    Нихилистичната позиция винаги съм я смятал за тази с най-голяма възвръщаемост, с достатъчно добре подбрани аргументи никога не може да излезе човек на глава срещу теб.
    В името на софизма, ще въведа в тази дискусия брилиантното хрумване на Декарт - методологичният скептицизъм.Не смяташ ли, че независимо до колко се абстрахира човек от всякакъв субективизъм и егоистични подбуди, винаги се налага на индивида да "повярва" на сетивата си за да може да положи основите или така наречените аксиоми върху които ще изгради "абсолютната" истина?
    Мда, има нещо такова... Бягането от субективното виждане върху нещата е практически невъзможно, също както и от първичните инстинкти и егоизма. Настрана от тези заложени принципи във всеки човек, също така няма и избягване от "принципа на отражението", а именно че реалноста за индивида е винаги субективно отражение на обективна реалност. Тоест докато в уравнението има субект, който винаги до някаква степен запазва основните си човешки принципи на възприемане на света, то реалността винаги ще е изкривена. И в тази степен, моята реалност също е изкривена от моите скрити стремежи и търсения...както и от тези т.нар. аксиоми.... въпреки че може би те са по-дълбоко. Иначе, да, това което казваш е така. Винаги има някаква основа, която да се приема като безусловна истина и на базата на нея да се гради реалноста, без значение дали тази "истина" е реална или фиктивна. Това си е един вид фундаментален принцип....И аз не го отричам. Има ли начин да се осмисли напълно и по този начин евентуално избегне, това не мога да кажа.
    Радвам се че съм те забавлявал...
    btw готин аватар...

А тогава не би ли било рационално да се подхожда към всяко твърдение базирано на различни фундаментални вярвания с доза доверие и да добавяме еквивалентна доза съмнение към нашите убеждения?
    Чисто статистически след като всички обективни наблюдения за базирани на субектвини събития, е възможно дори човек със силно изкривена логика да е по близко до истината отколкото човек, който е приложил значителна доза логически разсъждения за да стигне до някакво заключение, защото всичко се базира на нещо неизвестно, може би това е причината поради която редица изявени лица измежду атеистките рангове, не говорят с пълна увереност.
    И поради гореспоменатите аргументи е логично да заключим, че можем да твърдим нещо с абсолютна сигурност тогава и само тогава когато фундаменталните вярвания на двамата участници в спора съвпадат.
    Но тези неща ги казвам като псевдо-философска мисъл, плод на скуката царяща при мен, в никакъв случай не ми пречи като човек на науката да потъпквам вярванията на хората.
    Отностно аватара, благодаря, бях раздвоен между това или някой reaction face от "American Psycho".

Голям фен
    Да, вероятно затова хората като Christopher Hitchens примерно, не говорят с пълно уверение в своите думи. Но къде аз съм направил това? Аз просто споделях мислите си в писмен вид, но използвам метода "Да се идентифицирам с идеята" поради 2 причини:
    1. Защото когато човек се обвърже лично с дадена идея, твърдение, философия, то се засилва връзката между автора и читателя, и така внушението от написаното е по-голямо. Освен това ми помага повече да изуча,разбера и развия дадена философия, като я приема първо за своя. Естествено, това е просто лъжа на моя ум. Нали не очакваш да се изказвам против това да имаш идеология, убеждения и илюзии с които да ги изживяваш като свои, и в същото време да правя точно това, срещу което се изказвам? Самият факт, че се изказвам против "позициите" и фалшивите идентичности, автоматично изключва възможността аз да се идентифицирам с някаква позиция или идентичност, пък било то и философска такава.. И те уверявам, изписаното в темата е просто нахвърляни идеи, които преминаха през моята призма с цел да им дам допълнителна достоверност. Това че повечето от тях звучат Правдо-Подобно не значи че са истина, или че аз ги възприемам задължително като такава. И тук се намесва втората причина за идентифицирането ми с тези идеи, позиции и твърдения:
    2. Тролване.... Няма как да се изказваш безпристрастно и без да имаш лично отношение, и да искаш да тролнеш някого. Но пък ако си придадеш сам тези качества, и така създадеш впечатление у другите че се смяташ за нещо повече от тях.... тогава следва масов анален дискомфорт сред читателите... и всеки бърза да защити своята идентичност.... да не остане по-назад... И тук съответно идва забавната част, въпреки че за мен е и също образователна.
    Иначе, това което съм изписал в никакъв случай не го възприемам като абсолютна истина, нали точно срещу абсолютните истини се изказвам.... Но пък участниците в дискусията ме възприемат като такъв, понеже те се изживяват чрез своите малки идентичности и образи, и съответно решават че и аз го правя. Понеже те приемат своите думи като "абсолютна истина", решават че и аз го правя. Което води до масово объркване и съответно повече забавление за мен.

Хмм и Американски Психар щеше да подхожда, но на мен Варг ми харесва повече... Пък и музиката му е яка.

Не целях да идентифицирам твоите изказани мнения с въпроса които зададох, не беше зададен към някого, по-скоро един вид констатация.
    Предположих, че заемаш позиций в които не задължително вярваш, след като аз самия правя това и когато се наложи да я защитаваш, може да добиеш някаква представа що за хора биха защитавали дадената позиция чрез самоанализа в дадената ситуация.Примерно не бих си се представил да съм в ситуация в която трябва да отбранявам някоя религия, след като има толкова mindfuck в съответните религиозни четива, но е добро упражнение да свикнеш да парираш удари.
    Причината поради която тезите ти изглеждат твърде правдоподобно според мен е, защото твоите вербални опоненти за твърде butthurt да търсят за несъответсвия в логическите ти заключения, а вместо това се опитват да оправдаят - сякаш пред себе си възвишеността на нужди които са всъщност животински.
    Така де, не те виня предвид, че сайта се казва teenproblem, кой не би се изкушил да тролва.

P.S.Щеше да е хубаво, ако сайта не ти auto-strech ваше аватара.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Истинският проблем е, че автора не е избрал специалност, която да може да научи и после да има хубава заплата, да си вземе голям тъчскрийн и т.н., а жените харесват мъжете с големите тъчскрийни.
    Аз 2 пъти съм свалял гаджета с големия ми тъчскрийн(сериозно)
    Последно редактирано от Nam3less3 : 10-24-2012 на 22:33
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Голям фен
    Не целях да идентифицирам твоите изказани мнения с въпроса които зададох, не беше зададен към някого, по-скоро един вид констатация.
    Предположих, че заемаш позиций в които не задължително вярваш, след като аз самия правя това и когато се наложи да я защитаваш, може да добиеш някаква представа що за хора биха защитавали дадената позиция чрез самоанализа в дадената ситуация.Примерно не бих си се представил да съм в ситуация в която трябва да отбранявам някоя религия, след като има толкова mindfuck в съответните религиозни четива, но е добро упражнение да свикнеш да парираш удари.
    Да, аз затова и пиша - разгрявка на мисълта, плюс това, такива спорове са добър катализатор на нови идеи и тези.
    Разбирам че просто подхвърляш идеи, не разбирай предния ми пост като оправдание... Просто дадох обяснение, с цел да съм коректен поне към хората, които го заслужават и не се butthurt-ват първосигнално.
    Също така, в името на спора и тролването, често давам твърдения и аргументи, в които не само че не вярвам, ами дори мога сам да ги оборя. И това го правя, само и само за да видя дали ще се намери някой който да проследи логическите несъответствия в казаното от мен... Естествено такъв не се намира. Понякога съм стигал до ситуации в които успявам да убедя хората в нещо, в което самия аз не вярвам.... Интересни са ми такива експерименти. Даже съм сигурен че ако се напъна, мога да защитя успешно и християнството, поне пред повечето атеисти(които по своята същност не се различават много от вярващите). Това ме навежда на мисълта.....Колко жалък и склонен на компромиси е обикновенния потребител, при липсата на аргументация и изразни средства .... Готов е да се съгласи със всичко даващо разумното обяснение. За всеки разумен човек, обаче е ясно че логичното и правдоподобното обяснение, не е задължително истината.
    Причината поради която тезите ти изглеждат твърде правдоподобно според мен е, защото твоите вербални опоненти за твърде butthurt да търсят за несъответсвия в логическите ти заключения, а вместо това се опитват да оправдаят - сякаш пред себе си възвишеността на нужди които са всъщност животински.
    Много точно казано...

Мега фен
    Ей, сладурковци! <3 Хотелска стаичка да ви наема или сами ще се оправите :3 ?

//

просто защото си нямам друга работа - осъзнавате ли, че 'тролвате' зле образовани, ниско интелигентни хора без изграден индивидуален мироглед, основата на който да са солидни познания и опит. За капак и без изгледи за съставянето на такъв в близко (пък и далечно) бъдеще. Иначе казано - твърдението, че посредством провокирането на 'задълбочени' дискусии опознавате себе си и 'опонента' издиша, тъй като е спорен въпросът точно колко качествени/представителни са изводите/знанията, до които достигате.
    Или още по-иначе казано - вербалните заигравки с прости хорица трудно биха минали за начинание, което да води до каквото и да било познание. И не визирам единствено тази група, а човечеството като цяло. Осъзнавате, че едва процент-два от четящите постовете ви ще ви разберат, нали ? За капак е и вероятно вече да са минали оттам.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

//

просто защото си нямам друга работа - осъзнавате ли, че 'тролвате' зле образовани, ниско интелигентни хора без изграден индивидуален мироглед, основата на който да са солидни познания и опит. За капак и без изгледи за съставянето на такъв в близко (пък и далечно) бъдеще. Иначе казано - твърдението, че посредством провокирането на 'задълбочени' дискусии опознавате себе си и 'опонента' издиша, тъй като е спорен въпросът точно колко качествени/представителни са изводите/знанията, до които достигате.
    Или още по-иначе казано - вербалните заигравки с прости хорица трудно биха минали за начинание, което да води до каквото и да било познание. И не визирам единствено тази група, а човечеството като цяло. Осъзнавате, че едва процент-два от четящите постовете ви ще ви разберат, нали ? За капак е и вероятно вече да са минали оттам.
    Хммм, имаш право... такива приказки като моите май не са най-подходящи за 14-18 годишни клиширани пикли.... Трябва да се пренеса в друг форум....(Предложи някакъв...) Е все пак тук аудиторията не е толкова зле, като се има предвид че преди пишех/тролвах под клипове във Вбокс7, а там са под 14г. половината....

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

//

Забелязвам, че поставяш "тролвате" в кавички и държа да обесня, че преди да влезе в мейнстриймът идеята за процеса наречен "trolling" бе да предизвикаш някой да влезе в спор от който не може да излезе печеливш и използвайки логически заключения и парадокси да го забиеш в земята, за жалост днес хората с тази дума асоциират нещо от сорта на "lol umad hard trolled trololo YOLOSWAG4/20".
    Всъщност ,продължавам да твърдя, че от тези сесии научавам по нещо за човешката психология, след като мога да отсея кои от коментарите са обмислени и кои импулсивни отговори водени от собствената им несигурност.

Наясно съм, че в момента повечето съфорумници не биха си правили труда да отговарят в подобна тема, но никой не е казал, че единствената форма на тролване която съществува е директна конфорнтация на наложеното мнение.
    Трябва да призная много готин номер направи с цел тролването на този форум, да се обърнеш към нас с онзи пост,
    в който индиректно наричаш посетителите тук зле образовани, ниско интелигентни хора, имаш потенциал.

Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Хммм, имаш право... такива приказки като моите май не са най-подходящи за 14-18 годишни клиширани пикли.... Трябва да се пренеса в друг форум....(Предложи някакъв...) Е все пак тук аудиторията не е толкова зле, като се има предвид че преди пишех/тролвах под клипове във Вбокс7, а там са под 14г. половината....
    Ако имаш време да тролваш мога само да ти препоръчам чановете, аз лично съм дошъл тук за да пробвам как е на родна почва.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Добре де, това си е чиста проба лицемерие. "Вярвам в Бог, ама когато ми изнася." По време на постите няма никой, ама на коледа всички са около прасето "заради традицията". И отново съм на мнението на "Сатаната", не вярвам в нищо и никой, освен на себе си. Интересно, че точно хората, изказващи собствено мнение и защитаващи го, са набедени за "зле образовани, ниско интелигентни хора без изграден индивидуален мироглед, основата на който да са солидни познания и опит".

Повече от фен Аватара на stynioo
    Град
    Sofiq
    използвате доста думи , които са ми чужди и като цяло съм ви благодарен , защото им проверявам значенията .. аа и винаги съм се чудел какви стават такива хора , като вас в бъдеще 0.о .. за единият разбрах , че за него няма смисъл в нищо , но след като е трол все пак може да сподели как се вижда в бъдеще?

Голям фен
    Нямам абсолютно никаква представа. Ако се постарая мога да издигна много в обществото. Но не намирам никакъв смисъл в това, пък и ме мързи.
    Иначе щом сега, на 18 години съм "на този акъл", не ми се мисли след 10 или 20 години Ако съм жив дотогава де. След 10 години се виждам като завършен социопат, вероятно някакъв свръх-изкъртен, наркоман, сигурно престъпник....

Защо ли това ми прилича на оная тема на трольото hate_life?

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си