.
Отговор в тема
Страница 8 от 10 ПървиПърви ... 45678910 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 243
    Мега фен
    Incadeptus,
    кажи сега кво ше стане на 21-ви

да си запиша в тефтерчето.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    ще преминем в 4 измерение

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Има ли нет там
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Какво е това понятие старее,това,че нещо се движи и че се променя,не значи че старее.Какво разбираш под старо?То е просто променено.Ти имаш спомени за от преди 10 години,но това са само спомени нали така,от къде знаеш че са били истина,за теб са само спомени,само картини,а сега си тук и с всеки миг спомените се увеличават.Просто някак си всичко това е много илюзорно.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    1. >>>/b/
    2. Адам и Ева вероятно не са били първите хора.

Битие 1:2
    2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
    Еремия 4:23-26
    23 Погледнах на земята, и, ето, тя беше пуста и празна, - На небето, и нямаше светлината му.

24 Погледнах на планините, и, ето, трепераха, И всичките хълмове се тресяха.

25 Погледнах, и, ето, нямаше човек, И всичките небесни птици бяха избягали,

26 Погледнах, и, ето, плодородната страна бе пуста, И всичките й градове бяха съсипани От присъствието на Господа И от неговия пламенен гняв.
    Как така ще има градове по време на Битие?

Битие 1:27
    27 и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
    Битие 2:7, 22-24
    7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

24 Затова ще остави човека баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.
    Какви са тези бащи и майки и кога Бог е създал Ева, в Битие 1 или 2?

3. >greentexting out of 4chan

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Има ли нет там
    има и секс може да правиш ;д

Мега фен Аватара на RagioL
    Намали ню ейдж филмите.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    има и секс може да правиш ;д
    Без презерватив?

Мега фен
    а има ли кебапчета и сръбска музика?

Сега последно 4-то или 5-то?

ЗЯВЛЕНИЕ НА ЯПОНСКАТА ПРИНЦЕСА КАОРУ НАКАМАРУ ЗА ПЛАНЕТАРНИТЕ ПРОМЕНИ ПРЕЗ 2012 Г. през които Земята ще премине в 5 измерение.

Последно редактирано от defender : 10-24-2012 на 21:34

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а има ли кебапчета и сръбска музика?

Сега последно 4-то или 5-то?

ЗЯВЛЕНИЕ НА ЯПОНСКАТА ПРИНЦЕСА КАОРУ НАКАМАРУ ЗА ПЛАНЕТАРНИТЕ ПРОМЕНИ ПРЕЗ 2012 Г. през които Земята ще премине в 5 измерение.
    Ко разпрая джапанката

Мега фен
    ^
    май разправя за някаква 5-рка кебапчета с лютеница и прас лук..............................

а Incadeptus на тва му казва "измерения".
    Последно редактирано от defender : 10-24-2012 на 22:49

Фен Аватара на theseveredgarden
    Град
    София
    Виж сега... не че защитавам Библията или християнството.
    Само искам да ти кажа, че Библията не е сборник по математика. Щом хората ги кефи да вярват - нека си вярват.
    Да не говорим, че в миналото библейските символи са служели като код за общуване, който код е бил залаган в литературата. Това значително е улеснявало възприемчивостта и проникването на определено произведение и сред простолюдието. Библията е била единствения достоверен източник на информация, също така.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Значи накратко:
    1.Бог е създал хората, но им е казал да не късат ябълката на познанието, за да си останат двама идиоти в нищото.
    2.Бог постоянно наблюдава Адам и Ева, но не ги спира да откъснат ябълката, а после ги наказва.
    3.Бог е създал всичко, но за издънките му е виновен Дявола, който по пътя на логиката, е нещо=> е създаден от Бог, за да си има виновник.
    4.За всичко красиво и добро е отговорен Бог, а за всичко лошо-Дявола.
    Извода е, че ако се разболееш от рак, а после се излекуваш, трябва да благодариш на Бог за изцелението и да забравиш, че е създал дявола, който те е разболял.
    Пълни дивотии.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Значи накратко:
    1.Бог е създал хората, но им е казал да не късат ябълката на познанието, за да си останат двама идиоти в нищото.
    2.Бог постоянно наблюдава Адам и Ева, но не ги спира да откъснат ябълката, а после ги наказва.
    3.Бог е създал всичко, но за издънките му е виновен Дявола, който по пътя на логиката, е нещо=> е създаден от Бог, за да си има виновник.
    Извода е, че ако се разболееш от рак, а после се излекуваш, трябва да благодариш на Бог за изцелението и да забравиш, че е създал дявола, който те е разболял.
    Пълни дивотии.
    Това което пишеш не е така, така че си спести коментарите.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Значи накратко:
    Пълни дивотии.

"лукавият" е явление(-то) на "тъмнината", а тя не е създадена от Бога, но по-принцип е безкрайно съществуваща, това е като почва, която ражда дървета и храсти, но нито тя е Божие Творение, нито "растенията", които тя ражда

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата." Битие 1: 1-2

ето как тук в този пасаж се вижда че негативната страна на божественото/духовното (сиреч, "тъмнината") не е създадена от Бог, но (е) съществува(-ла) още (от) преди това, сама по себе си тя е утробата, от която се раждат злите духове, а те са неодушевени същества, които не биха могли да се установят в света на човеците без съдействието на някакви неправедни духовни служители/работници, това тяхно установяване в Божието Творение е именно системата на духовното/религиозното беззконие наричана още "грехът" в Библията, явленията/духовете на "тъмнината" могат да властват само през първите около 5-6 хилядолетия от началото на вечността, след което всичкото явление на "тъмнината" заедно с всички нейни духове биват заключвани чак до краят на вечността в устройството наречено "огнено езеро" в Писанието

"И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото(т.е. от "дървото" (за придобиване) на езотерични(-те) познания), да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,

"А змията беше най-хитра от(т.е. и ето дявола дойде от "тъмнината" и той беше по-хитър в сравнение с) всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, от "дървото" (за придобиване) на езотерични(-те) познания), Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. трансценденталните/йогическите възприятия/сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете вездесъщи като самият Бог, бидейки всезнаещи и всемогъщи като Него). И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че на пръв поглед изглеждаше подходящо за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че на пръв поглед изглеждаше благонадеждно за човешкият ум), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава всезнание и всемогъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. трансценденталните/йогическите възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат Божиите Творения като грешни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество лъжливи/неправедни духовни/религиозни познания и си направиха човешка(666) духовност/религия, започвайки по този начин да сквернят Божиите Творения)." Битие 3: 1-7,

"чрез един човек(т.е. чрез родът на неправедните духовни служители/работници) грехът(т.е. духът на духовното/религиозното беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. и чрез него системата на влошаванията/болестите/страданията), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. понеже много човеци се оказаха под системата на духовното/религиозното беззаконие, някои като нейни служители, а други като нейни жертви), - (защото и преди закона(т.е. защото и преди явлението на човешката духовност/религия) грехът беше в света(т.е. "тъмнината" съществуваше в вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където няма неправедна духовна/религиозна дейност); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. и над такива хора/одушевени, които не вършат духовно/религиозно беззаконие)" Римляни 5: 12-14,

"И звярът(т.е. благодатният дух на "тъмнината") биде уловен, и с него лъжепророка(т.е. духа на лъжепророкуването), който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра(т.е. неправедната духовна/религиозна дейност), и които се покланяха на неговия образ(т.е. и които следваха/служеха на неправедната религия); те двамата бяха хвърлени живи(т.е. цели) в огненото езеро, което гори с жупел." Откровение 19: 20,

"И дяволът(т.е. главното явление на "тъмнината"), който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени(т.е. държани там) денем и нощем до вечни векове." Откровение 20: 10,

"И смъртта(т.е. духа на влошаването) и адът(т.е. и духа на страданията) бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт. И ако някой не се намери записан в книгата на живота(т.е. в книгата, в която са вписани всички души на вселаната, или, всички, които са одушевени същества), той биде хвърлен в огненото езеро(т.е. сиреч, всички останали неодушевени духове на "тъмнината")." Откровение 20: 14-15
    Последно редактирано от npp : 10-27-2012 на 08:05

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Не си направих труда да прочета цялата тема, но искам да си кажа мнението. Бог е създаден от човека. Човекът има нужда да вярва на някого, да вярва в нещо. Цялата тая Библия ми е пълна глупост, защото аз вярвам в науката, в еволюцията и не мисля, че има някой горе на небето, който си седи и ни гледа какво правим. Не ми харесва идеята, че Бог много ни обича, но ни ограничава и щом престъпиш някоя от заповедите му, се пържиш в Ада до края на вечността. Къде му е любовта на нашия Бог? Бих приела, че някой е написал Библията, за да наложи ред, което е хубаво, защото наистина не е хубаво да крадеш, лъжеш и пр.
    Когато хората не могат да си обяснят нещо те веднага го свързват с Боговете. Щом вали дъжд, значи Бог не е доволен от нас и иска да ни накаже. Това ми е много глупаво. От първото мнение на автора съм съгласна с това, че е невъзможно всичко да тръгне от двама човека. Дори бях питала една моя госпожа как така от Адам и Ева тръгва всичко. Отговорът й беше, че те били отишли в някаква друга райска градина, където имало други хора и след това спрях да я слушам.
    И пак ще се повторя, хората имат нужда да вярват на някого. Според мен ние сме измислили Бог, а не той нас. Науката е напреднала достатъчно много, за да вярвам на нея, а не на глупостите, написани в книга, която те подчинява.
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от TheBobqk Виж мнението
    бла бла бла
    Все едно някой второкласник слушам, много знаеш ти кво е религия и кво е наука.
    Науката и религията нямат нищо общо, а в науката не се вярва, докато в религията не се доказва.

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Във връзка с думите("грехът това е духовното/религиозното беззаконие, което само човеци биха могли да вършат") на един потребител на по-предишна страница,бих искала да попитам :
    1)Какво е становището на християните относно хомосексуалността ?
    Доколкото знам хомосексуалността се счита за грях,тогава как е възможно сред животните,създадени от Бог и неспособни на грях,да има и хомосексуални ?!

Предварително благодаря за отговорите.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    Във връзка с думите("грехът това е духовното/религиозното беззаконие, което само човеци биха могли да вършат") на един потребител на по-предишна страница,бих искала да попитам :
    1)Какво е становището на християните относно хомосексуалността ?
    Доколкото знам хомосексуалността се счита за грях,тогава как е възможно сред животните,създадени от Бог и неспособни на грях,да има и хомосексуални ?!

Предварително благодаря за отговорите.
    Животните убиват също(което е грях), но тъй като нямат свободна воля, нито могат да са виновни, нито невинни, нито греховни.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Цитирай Първоначално написано от TheBobqk Виж мнението
    Не си направих труда да прочета цялата тема, но искам да си кажа мнението. Бог е създаден от човека. Човекът има нужда да вярва на някого, да вярва в нещо. Цялата тая Библия ми е пълна глупост, защото аз вярвам в науката, в еволюцията и не мисля, че има някой горе на небето, който си седи и ни гледа какво правим. Не ми харесва идеята, че Бог много ни обича, но ни ограничава и щом престъпиш някоя от заповедите му, се пържиш в Ада до края на вечността. Къде му е любовта на нашия Бог? Бих приела, че някой е написал Библията, за да наложи ред, което е хубаво, защото наистина не е хубаво да крадеш, лъжеш и пр.
    Когато хората не могат да си обяснят нещо те веднага го свързват с Боговете. Щом вали дъжд, значи Бог не е доволен от нас и иска да ни накаже. Това ми е много глупаво. От първото мнение на автора съм съгласна с това, че е невъзможно всичко да тръгне от двама човека. Дори бях питала една моя госпожа как така от Адам и Ева тръгва всичко. Отговорът й беше, че те били отишли в някаква друга райска градина, където имало други хора и след това спрях да я слушам.
    И пак ще се повторя, хората имат нужда да вярват на някого. Според мен ние сме измислили Бог, а не той нас. Науката е напреднала достатъчно много, за да вярвам на нея, а не на глупостите, написани в книга, която те подчинява.
    +100
    Напълно съм съгласен! Аз, когато обичам някой, не му поставям ултиматоми и когато сбърка, не го пращам в Ада/буквално/, а му прощавам. Уж на това ни учи Библията, а самия Бог не е простил на единствената грешка на човешкия род.

КАК СМЕЕШ ДА ЦИТИРАШ "БЛА БЛА БЛА" БЕ ИДОТ ТАКЪВ!?Не оценяваш написаното от човека,а то е много.Дори не го коментираш,а го отхвърляш.Ти си пълен глупак,загубен и никой не трябва да се занимава с теб,за да не си очерня живота.Ти можеш да предизвикаш желанието на някой да се самоубие само като говориш глупостите ти за християнството.Сигурно имаш и шизофрения.ТИ си като някакво зомби,което не мисли и не разсъждава.Уважавай написаното от другите!Дефендър и Неймлес вие сте "хора",които сте загубени и няма измъкване от капана,в който сте попаднали.Отхвърли това,което казвам,но отхвърли и библията и живей сега!Щом моите са глупости,то твоите са изключително по-големи глупости.Само създавате някакви антропоморфни персонификации и вярвате в тях.

Град
    Бургас
    Все едно някой второкласник слушам, много знаеш ти кво е религия и кво е наука.
    Науката и религията нямат нищо общо, а в науката не се вярва, докато в религията не се доказва.
    Съжалявам, но аз не съм второкласничка и не се възприемам като такава. Съветвам те да уважаваш чуждото мнение, защото това, че мислиш дадено нещо за вярно не го прави такова. Плюс това ти не ми знаеш името дори, за да кажеш аз колко знам и колко не. Щом смяташ, че аз не знам нищо от наука и религия-обоснови се, както аз направих. Аз нямам нищо против хората, които вярват в Бог, Алах, Буда и пр. Всеки е свободен да вярва в каквото пожелае. Аз, както и другите си казваме нашите позиции по въпроса и щом ти искаш да спориш ще те помоля да не говориш като второкласник, а като зрял човек. И не, не казвам, че аз разбирам от всичко, но аз се интересувам от наука, интересна ми е и от там аз съм изградила своето мнение. Ти нямаш никакво право да съдиш другите в какво вярват, както не е коректно другите да те съдят, защото вярваш в Бог. Това, че аз не приемам християнството, както ти го приемаш не ме прави по-малко човек. Също така искам да те питам защо, според теб, религията не се доказва? Очаквам нормален отговор.
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Стига сте писали като фанатици(особено incadeptus), моето мнение е ето това отгоре(за науката и религията, естествено че е нелепо да подхождаш към Бог и религията с доказателства, това противоречи на всичко, а науката какво пък общо има с тоя раздел), и твърдя, че е правилно(всеки може да се досети защо), така че вашите мнения са неуважителни към моето(тъй като му противоречат и са базирани на лъжа, т.е. са необосновани и неверни критики към християнството).
    Аз нямам против атеистите, а съм против лъжливите аргументи срещу религията(щото има и сериозни аргументи, и такива, породени от неразбиране).
    Последно редактирано от Nam3less3 : 10-28-2012 на 03:34

Град
    Бургас
    така че вашите мнения са неуважителни към моето(тъй като му противоречат и са базирани на лъжа
    Я пак си помисли ти какво правиш. Ти отново не даваш конкретен отговор защо религията не се доказва. Е аз да не съм овца, че да вярвам на измишльотини и да не търся истината? Искрено ме разсмиваш, човече. твърдиш, че всеки знае защо, но ето аз не знам. Моля те обясни ми.
    ^^^
    Бургас <3

АБЕ ТИ СИ МАЛУМЕН ИДОТ БЕ.АЗ ВЕЧЕ КАЗАХ.Тя цялата религия е лъжа ма ти си само една офца от многото,така че не ме интересуваш,щото си погубен вече мой човек.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си