- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Обичам те,защото....
Аз съм на мнението, че когато обичаш някого без да намираш причина за това, то тогава го обичаш истински. А обичаш другите неща, които са свързани с него, заради НЕГО, а не обратното!
Не я разбирам тая романтична концепция да "обичаш без причина". Все едно си говорим празни приказки. Нещо в този човек трябва да те привлича, да те омагьосва и дотолкова да ти харесва, че да го заобичаш. Да обичаш някого без причина ми звучи, все едно в него няма нищо специално, все едно е съвсем обикновен, безинтересен и невълнуващ случайно срещнат на улицата индивид. Тези хора предизвикват в мен равнодушие, а не обич.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Нещо в този човек трябва да те привлича, да те омагьосва и дотолкова да ти харесва, че да го заобичаш." - да, обаче да ме привлече и да го заобичам са савсем различни неща! Без първото няма второто естествено, но тук говоря само за второто! Просто няма как да обичаш някого, защото има сини очи/или защото те целува нежно/или пък ти говори с най-прекрасния глас, а обичаш тези неща, защото произлизат от човека, когото обичаш! А ти обичаш този човек заради самия него и самата му същност и индивидуалност. И не няма как да е някой срещнат на улицата, защото няма как да го обичаш, трябва да го опознаеш първо, за да го заобичаш...
Както и да е - не си налагам мнението на никой, всеки си разбира нещата по свой собствен начин. Аз ги разбирам така, а който иска да си обича гаджето, поради някакви причини.
Edit: Просто за мен не е:
"Обичам те, защото ...(еди какво си е прекрасно (в теб)/между нас/в отношението ти)..." а е:
"(Еди какво си е прекрасно(в теб)/между нас)..., защото те обичам..."
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 11-22-2012 на 18:21
Схващам какво казваш, но ти не схващаш същината на въпроса.
Ето ти пример:
Обичам го, защото е най-търпеливият човек на света.
Обичам го, защото умее да ме успокои, когато съм извън кожата си.
Обичам го, защото никога не помни лошите неща, които съм му казала.
Обичам го, защото спи по корем с разперени ръце, като малко дете.
Обичам го, защото е способен да се отдаде на нещо така, както не съм виждала друг да го прави.
Обичам го, защото ме кара да се чувствам добре.
Обичам го, защото ме обича.
Всички тези неща са причини да го обичам. Те са причините да го заобичам. Ако ги нямаше, той щеше да е просто едно симпатично момче, което е пресякло пътя ми случайно.
КакаНе разбирам тази тема, но още по-странно ми е, че всички казвате в предишни теми, че обичате уникално този до вас, а коментарите ви са абсолютно едни и същи в момента. Може би зат'ва не разбирам темата, защото тази любов явно е станала вече някакво огромно клише и всеки се стреми все повече да си остане такова. Странна работа, но вие си знаете.
Любовта винаги е клишеОт пеперудите в стомаха, до разхвърляните чорапи, за всеки е едно и също. Но просто е такава, че всеки път те кара ти самият да се чувстваш уникален и да смяташ този до себе си уникален, когато всъщност всички сме еднакви. Точно това ѝ е хубавото. Ако изобщо ме разбра
![]()