Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
1. Содомския грях - хахаха. Какво разбираш под содомски грях ? Секс с животни, секс с човек от същия пол или всякакъв вид сексуално действие, което се е приемало за 'развратно' в тъмните векове ?
Сексуалната ориентация се определя в пренаталното развитие, т.е не е концерт пожелание. Това е начин на функциониране на мозъка. Мозък, който би трябвало да е създаден от...кой ? А, да, от бог. Ами да не ги е създавал такива тогава.
истината е че в по-редки случаи човеци са се раждали с обратна сексуалност, докато в повечето случаи тя им е била нанасяна след раждането, понеже именно "греха" т.е. системата на човешката(666) религия е източникът на всички абнормени изменения

2. Мога да убия някого при самозащита. Тогава ако инстинктите ми за самосъхранение са дадени от бог, това грях ли е ?
Грях ли е да направиш аборт, ако нямаш условия за да отгледаш едно дете ? Грях ли е да направиш аборт ако плода има сериозни малформации, раждането представлява опасност за майката, за детето или и за двата индивида ?
убийството не е единственият начин за избавление от посегатели(-те), но има и много други, с които не се причинява трайна повреда на нападателите

3. Какво ще рече 'напразно притесняване на беден и беззащитен човек' ? Така формулирано звучи доста глупаво.
с сигурност не е редно да бъдат огорчавани/наранявани никому причиняващи зло човеци

4. Ако нямаш пари или си фалирал няма как да му платиш на работника. Икономиката не винаги е стабилна, това не зависи само от работодателя.
да, именно греховната система е причината за всички беди

5. Ако страдаш от клептомания и обереш и малкото, което принадлежи на някой беден човек, това пак ли е грях ?
да, юда искариотски също е страдал от клептомания, иначе ако не беше луд тогава едва ли щеше да извърши толкова глупави постъпки, хем е държал касата с парите пълна с стотици динари, а в същото време е предал Господа за 30 сребърника, което в наши дни се равнява едва на 20-30 долара

"Но един от учениците Му, Юда Искариотски, който щеше да Го предаде, рече: Защо не се продаде това миро за триста динария, за да се раздадат на сиромасите? А това, рече не защото го беше грижа за сиромасите, а защото бе крадец, и като държеше касата вземаше от това, което пускаха в нея." Йоан 12: 4-6,

"Тогава един от дванадесетте, наречен Юда Искариотски отиде при първосвещениците и рече: Какво обичате да ми дадете и аз ще ви Го предам? И те му претеглиха тридесет сребърника." Матей 26: 14-15,

"И тогава подир залъка, сатана влезе в него; и така, Исус му каза: Каквото вършиш, върши го по-скоро. А никой от седящите на трапезата не разбра защо му рече това; защото някои мислеха, понеже Юда държеше касата, че Исус му казва: Купи каквото ни трябва за празника, или: Дай нещо на сиромасите. И тъй, като взе залъка, веднага излезе; а беше нощ." Йоан 13: 27-30

6. Огорчение на родителите - е не. Това значи ли, че съм длъжна да изпълнявам всяко едно желание и заръка на родителите ми, за да не ги огорча ? Аз съм отделен индивид, живота си е мой, решенията също. Ако взема решение, което ги огорчава, но това решение е добро за мен, това отново ли е грях ? Ами ако страдам от някакво психично отклонение и физически ги нараня, пак ли е грях или съм невменяема ?
да, не винаги безусловеното подчинение на родителите може да се окаже правилно, човек е добре да (се учи да) разсъждава правилно въпреки заръките на родителите си, но доколкото се може без лошо отношение към тях