.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 139
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление

По същество темата не е замисляна да има нещо общо с любов. Ако шефчетата държат - ще я вържа с любовта и раздела. Що я пускам тук? Щото много ви обичам, и щото пиша само тук по принцип.

Както повечето от вас знаят - бачкам в една интернационална верига кафетерии. Което носи повече негативи, отколкото ползи. По няколко причини. За тях след малко.

Сега ми идва питанката. Осъзнавам че масовката хора тук са млади и не много платежоспособни. което донякъде е добре за целите на въпросите ми. Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? Кое за вас е важно и защо? Кое ви прави неприятно впечатление? Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?

Става дума за дневно заведение.

Питам по следните причини. Прави ми доста негативно впечатление мястото, в което работя в момента. В началото като невеж всичко изглежда чудесно, но малко като понавлязох в занаята.. и почна да смърди на посредственост. И искам да разбера дали само си внушавам или определено нещо куца.

Ще опиша ситуацията - кафетата са скъпи за българския потребител. Средната цена за кафе напитка при нас е около 4 лева. Само по себе си в това няма нищо лошо. Продукцията е качествена и сертифицирана. Нужни са умения за да се приготви. 4-те лева си заслужават донякъде. Самото заведение както и другите от тази верига обаче според мен не са на нивото, което се предполага за подобна цена на кафе. Ще обясня защо.

Обстановката е като в закусвалня. Столчетата са пластмасови, имитация на дърво, масичките също. Сепарета няма, или ако има.. са едно или две. Климатици има, но не работят. Заведението е на самообслужване. Няма меню, което можеш да седнеш и да си разгледаш. Един плакат е лепнат на стената, където пише какво предлагаме и колко струва. Няма безжичен интернет. Чашките са картонени в повечето случаи. Допълнителните екстри се заплащат в повечето случаи. Няма малки подаръчета към кафето. Няма комбинации, промоции и т.н. Избора от напитки е доста лимитиран от гледна точка на композирането на напитка според желанията на клиента. Лимитиран е и от към видове напитки. Всичко останало освен кафето идва пакетирано или замразено или полуготово и само се притопля. Набляга се на количеството продадена стока.. а не толкова на качеството.

На фона на това... продукта е ужасно скъп за обстановката, в която се предлага. Отношението към персонала е плачевно. Изискват се около два месеца за да може да се научи човек от нулата да прави нещата правилно и качествено. Уменията са специфични. Но се заплаща като на чистачка.

Да не кажете че само хуля и ръся негативи. Позитивите са доста... естеството на работа е приятно. Подобно е на това на сладкаря. Материята е интересна, и предлага развитие. Оборудването макар и да не е ново, си работи както трябва и няма проблем да се развихри човек. Кафето е качествено, и имаш право на безплатни напитки.

Да, на всички става ясно че това е макдоналдса на кафетата. С тая разлика, че маркетинга е ужасен, а продуктовата гама изобщо не е съобразена нито с крайния потребител, нито с обстановката в която се приготвя.

Който живее в чужбина или има наблюдения моля да сподели как е там. Доколкото имам информация.. кафенетата в чужбина от същата верига са в пъти по различни от тук, като цената на крайния продукт е горе долу идентична. Аз.. имам свои идеи. И имам желание да ги реализирам, по един или друг начин. Ако стане дума.. бих споделил тук. Искам да си сверя часовника.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? - Първоначално мебелите и като цяло интеръора,после обслужването и прочие.
    Кое за вас е важно и защо? - Най-важното за мен лично е обслужването.Не понасям грубите сервитъорки и от тях направо ми се отщява да си поръчам каквото и да е.
    Кое ви прави неприятно впечатление? - Лошото обслужване,намусените и груби служители,хигиената..
    Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? - По принцип предпочитам да се съберем вкъщи,отколкото на заведение.Когато обаче се налага да е в заведение обичам да има големи сепарета,да са някак по-уединени и да се пуска приятна музика.
    Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? - Обичам топъл шоколад и в редки случаи 3в1.Няма значение кой ги приготвя,стига да го прави както трябва.
    Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? - Честно казано не обръщам никакво внимание на цените,вероятно защото не изкарвам собствени пари..
    Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат? - Посещавам кафетата,които са популярни,ако мога така да се изразя.Като отворят хубаво кафе в града,бързо става модерно да се ходи там и всичко го посещават.
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И, какво планираш да направиш след това откритие? Да протестираш пред веригата с други колеги и хора, които не биха платили 4 лева за течност в картон?

Когато отида на заведение ми прави впечатление самата атмосфера на заведението както и поведението на персонала. Никой не иска да гледа пълна с два тона черна спирала намръщена сервитьорка. Доброто поведение на персонала - усмивките, помощта и учтивостта - са това, което често кара клиентите да пазаруват повече. И това важи за всички магазини. Видя ли някоя намръщена госпожица, която отговаря грубо спрямо въпросите напук на нея няма да си поръчам нищичко.

Впечатление прави и разбира се как е обзаведено заведението. Но то най-често е на заден план, особено ако правят кафе на достъпна цена. Важното е да е чисто, подредено и здраво. Никой не иска да обядва в мръсен ресторант. Дали ще са дървени столове, пластмасови или просто диван от ерата на крал Карл Густав 50-ти, не ми пука. Стига кафето да е хубаво и компанията да я бива, персонала обслужлив.

Често се събираме с приятели в Espresso House в Швеция. Уютно, украсено, топло, чисто, модерно. Има безплатен безжичен интернет, канапета, столове, фотьойли и всякаква друга мебел. Наистина е хубаво да влезеш вътре, на топло, след дълга разходка навънка при -20 градуса и сняг, да се сгрееш с кафе, да звучи музика и да чуваш хорски глъч и смях. Харесва ни. Пък и компютър може да отвориш и да сърфираш. И тук ако искаш да си вземеш напитката навънка, чашите са картонени. Не виждам какви други биха могли да бъдат.

Любимата ми топла напитка е топъл шоколад, chai latte и steamer. Правят ги страхотно. С пияна, сладки, но не прекалено. Бррр.

Вида на човека от среща за някои е от изключителна важност. Вчера минавахме покрай магазинче за дюнери и баща ми искаше да купи на брат ми, но продавачът беше небръснат, мръсен и не особено симпатично изглеждащ. Баща ми автоматично се отказа. Не искам да прозвучи ужасно, но външния вид играе роля. И все пак, достатъчно е да си сресан, бръснат, чист и усмихнат, че да не гониш клиенти.

Напитките, които изброих по горе са по 40 крони, което е 4 евро, демек 8 лева. За шведските стандарите на живот това е нищо. В България 4 лева ми се вижда множко.

Град
    В мислите на хората
    DD, планирам да си съставя собствен план за заведение и в даден етап от живота си да го реализирам. Точно как в момента ми е неизвестно.

Това с картона мисля че го прие малко по друг начин. Чуднката за мен е защо има толкова голям контраст между цена на суровина, цена на готовия продукт и опаковката в която ти го сервират. Да, ясно идваш от офиса и си взимаш кафе за навън. Нормално е да ти го дадат в картонче. Обаче имаме изрично изказване да НЕ даваме порцеланови чаши, нищо че ги има. Или в краен случай само. Дори и клиента да е казал че ще седне на масичката. Ей тва е чуденката за мен. Изкарват се доста пари.. а не се инвестира нито в материалната база.. нито в комфорта на клиентите.

Друго..казваш сервитьорка няколко пъти.. да де, ама при нас няма. Пък примерно в "Неделя" имат... нищо че кафето им е по малко като пари. И в "Мементо" имат, и в "Микадо". Примерно.

Все едно да идеш в магазин за техника.. да си купиш лаптоп примерно.. и да ти го дадат направо в торбичка, с омотани кабели и смачкана касова бележка.

едит: Какво е steamer?
    Последно редактирано от valdesbg : 12-26-2012 на 21:32

Dr. Gregory House

Град
    София, България
    Не сервитьорка. Шефа тогава. Тоз дет е зад бар плота. Все тая.

Това с картонените чаши е сбъркано при вас.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? - На първо място обстановката,след това персонала и хигиената.Не бих седнала в заведение,което изглежда евтино и не е уютно.Ако персонала е нацупен или груб също ще се замисля дали да не стана преди да съм поръчала.Няма да обсъждам чашите/чиниите/приборите и тоалетната - ако не са добре поддържани също не бих изконсумирала поръчката

Кое за вас е важно и защо? - Важни са нещата,които изброих по-горе - обстановката,държанието на персонала и хигиената (поне това,което се забелязва на пръв поглед де,все пак не мога да им вляза зад бара или в кухнята (ако имат)).Относно менюто - държа на разнообразието.

Кое ви прави неприятно впечатление? - Отново изброените по-горе неща.

Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? - Харесвам заведения,в които не присъства еднообразието в интериора или казано с други думи - харесвам сепарета,кресла,фотьойли, модерни столове (дано ми схвана идеята) ... Ако и чашите са няк'ви по-интересни ще е страхотно (Пример:В Дома на хумора преди предлагаха кафе в габровски чаши от ония дет' една чаша е разделена на две)

Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? - От топлите напитки пия само и единствено чай.Кафе не пия от години,защото в повечето заведения го правят кофти Иначе бих пробвала всякакво стига да го правят пред мен (т.е. по-скоро заради самата направя).Много държа и на разнообразието при чайовете.

Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? - Голямо!Ако е някой мърляв и недобре изглеждащ на пръв поглед определено ще предпочета да си поръчам нещо в бутилка.

Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? - Амиии не знам.Ако мисля,че дадена напитка си заслужава предполагам,че поне веднъж бих си я позволила дори да е по-скъпа.

Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат? - Тук ще пасувам.
    Последно редактирано от 3oPuTy : 12-26-2012 на 21:51
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Хубава тема!Момичета,момичетааа-момичешка ви работа!Аз пък обичам малки зловещи слабо осветени заведения,със съдържател стар фатмак,сервитьорки с вид на зомбита,и мишки свободно тичащи около мен Сериозно,важно е да има уютно сепаренце,в което да можеш да си гушнеш мацката,а не да седне на стол срещу мен и да ме гледа лошо .Качеството на продуктите няма какво да го коментираме-никой не обича да пие гадно кафе.Иначе едни хубави млади хора с усмивка като на Гай Фокс също доста спомагат за приятното прекарване.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    По същество темата не е замисляна да има нещо общо с любов. Ако шефчетата държат - ще я вържа с любовта и раздела. Що я пускам тук? Щото много ви обичам, и щото пиша само тук по принцип.

Както повечето от вас знаят - бачкам в една интернационална верига кафетерии. Което носи повече негативи, отколкото ползи. По няколко причини. За тях след малко.

Сега ми идва питанката. Осъзнавам че масовката хора тук са млади и не много платежоспособни. което донякъде е добре за целите на въпросите ми. Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? Кое за вас е важно и защо? Кое ви прави неприятно впечатление? Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?

Става дума за дневно заведение.
    Тъй.

Много рядко посещавам кафета. Не съм фен на пиенето на кафе, често не ме кефи обстановката.

1. Обстановката - дали е уютно, непренаселено, удобно.

Това са рандъм нахвърляни мисли -

Важно е да има удобни места за сядане. Не високи столове в стил бар, абе да има дивани, сепарета. Или по-големи столове - обичам да си държа чантата и палтото при себе си, и когато са неудобни столовете за тази цел /или твърде малки/ - хич не е приятно.
    Да има всякакъв тип маси - и големи, и малки, в съобразени количества. Примерно, да не се налага двама човека да сме на огромни сепарета - не е уютно.
    Или, много хора - сгъчкани.
    Абе, трябва да има организацията на посетителите - човек, който да ги настанява, според компанията.

При мен има гаден момент, че ми правят впечатление посетителите - не ми е приятно, когато има ученици, които вдигат шум. Или ако срещу мен се натискат хора. Фен съм на по-цивилизованото поведение.

Ако е кафе - няма да ми е приятно да се сервира алкохол през деня - алкохолът поражда шум, и някакви по-неадекватни изблици. Ако ще да е бира. Има си бирарии, барове, кръчми, и друг тип заведения.

Оо, определено трябва да има избор - разнообразни шоколадови коктейли примерно, рандъм видове кафе, хубава селекция чай.
    Хайде, чай с ром, ирландско кафе - може.

И, нещо което хич не ми харесва - много често, когато съм сядала в някакво кафе - не ми дават меню - е, че аз от къде да знам какво има ??
    Важно е сервитьорите да поднасят и меню.

И менюто да е up to date, не половината неща да ги няма.

Нещо, което също ми е неприятно - поръчвам си нещо, и веднага след това ми носят сметката. Поръчвам си друго - нова сметка. И накрая става голяма каша. Сякаш те гонят бе, деа

Хубаво е да има wifi, макар че е много досадно с искането на паролата. Та, нека паролата да я слагат на менюто, примерно.
    И да я сменят всяка седмица, за да не се закачат рандъм хора отвън. Или да се погрижат, че няма да се хваща отвън.
    Абе, при добрите оферти за мобилен интернет, това отпада.

Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Бяло фрапе - не знам, много ми е вкусно. Поемам много течности, и ако не си взема и вода, изпивам по 2-3 и накрая откачам
    Иначе, всякакви силношоколадови бълвочи харесвам.

Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? Оо, тотално не ме интересува. Стига да го прави добре, пък + е да слага някакви сметани и пръчици, чак да ти е жал да го пиеш.

Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?
    За топъл коктейл - 6-7лв макс. Ако ми похвалят нещо, до 10лв макс.

За други напитки - принципно е идиотщина е колата да струва повече от 1.50, както и водата, но зависи от мястото. По-често в спокойни и уютни места, цените са по-високи, но се преживява, ако си отишъл там с определена цел ( разговор, среща), а не убиване на времето.

Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?
    Не посещавам кафета.
    Посещавам разни бистра/ресторанти, където има обедно меню -и за съжаление, мястото, което всеки ден посещавам, е препълнено, и е малко, и е кално през зимата, и понякога трябва да чакаш за място, но пък готвят страхотно.

Другото, което е готино, със зали и разнообразни типове маси - но храната не е толкова вкусна.

Иначе, баровете са друго нещо - нека да е тъмно, нека да е пълно, нека да има алкохол, нека да се правим на кучета.

Ама темата е за кафета.

Леле, как ми се спи.
    Последно редактирано от NomNomNom : 12-26-2012 на 23:55
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    За 4-5 лева в старата ми работа се наяждах стабилно на обяд - с 1во второ и десерт. Леко да не дам 4 лева за кафе (дори и да пиех), още повече че няма wifi.

Определено не бих отишъл на такова място, дори да заведа приятелката ми да се разсеем малко. Предпочитам да си вземем нещо нормално струващо и да си обикаляме из парка или на някоя пейка. Случвало ни се е някой път да влезем в заведение с идеята да поостанем и като видиш една цена от 5 лева колата примерно - директно аут. Не защото нямаме пари, просто дразнещо е излишното надуване на цените. Аз лично не намирам нищо което да ме кара да се чувствам добре, като знам че пия кола за 5 лева, като мога да си я взема за 80 стотинки.

Та в тоя ред на мисли - тия уж елитни заведения с нищо не ме привличат и надали ще ме привлекат някога, просто защото са толкова изкуствени, камо ли да почувствам уют там.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    И с wifi, и без, съгласна съм с Радослав, че по-скоро ще дам 2 лева за билети да идем до нас да си направя кафе в простичката ми кафеварка, отколкото да дам 4лв. (или да ми платят 4лв за кафе, зависи от случая). Ако ще самото кафене да беше позлатено, да имаше най-яките и секси мацки, и пичове за сервитьори, и да сядах на вибростол.
    Уютната обстановка играе роля, разбира се, но нищо не може да ти го направи уютно, докато осъзнаваш, че си дал 4 пъти повече, отколкото навсякъде другаде. Последната ми такава изцепка беше точно в един Макдоналдс - чая струваше 2.50лв. Да, в хубава чаша, порцеланова, но да им имам и уникалното пакетче Pickwick. За моето капучино направо няма да говоря, нищо, че беше мини произведение на изкуството. Всяко нещо си има чалъм и се научава. Може би трудно се правят фигурките върху кафе (още не съм опитвала), но е факт, че на момичето му отне не повече от 10секунди да го направи и не съм сигурна, че този свръх труд трябва да струва на човек почти 10лв за 2 напитки.

Бтв, за дебелата, нацупена сервитьорка. Мен пък ми харесват такива. Нещо в мен ми говори за баба Цоцолана и ми става весело. Но само, ако е дебела и с кок и е простено да се муси. Иначе, разбира се, колкото са по-усмихнати, толкова по-хубаво.

Това, което аз не харесвам, са онези затъмнени кафенета, в които се очаква да витае мистериозна атмосфера, а просто е тъмно. Водили са ме в такова, адски странно е да не знаеш къде е тоалетната и да се налага да оглеждаш навсякъде по 3 пъти.

Ужасно хубаво би било да направиш от онези кафенета-библиотеки, които сме виждали по филмите. Виж на такова място, бих дала 4лв за кафе. Единственото изключение. Масичките и столовете, и всичко, са си като в нормално кафене, но по стените има рафтове с книги. Поръчваш си, отиваш, избираш си книжка и си четеш, пийвайки кафе.

И впрочем, 2 месеца, за да се научиш да правиш кафе, е съвсем достатъчно. И моето обучение беше там някъде (дори малко по-кратко) пък аз не работя със сметана и шоколад, а с киселини и канцерогенни вещества.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на draid
    Прекалено много обръщате внимание на цените. Важното е атмосферата да е приятна и да си прекарваш времето добре, пък дали ще дадеш 4лв или няма е все едно. Далеч съм от мисълта, че цял живот трябва да къташ пари и все да си "беден" Това е малко като лафа : "Гладен и дебел си умря"

Град
    София, България
    ^Така е, но защо да даваме 4 лева, при положение че атмосферата липсва в кафенето на Валдес?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение?Атмосферата, обичам някак по-приглушена светлина, обичам да се чувствам уютно. Дори да е изпипано по последна мода,може да не предразполага.Предпочитам по - задушевни местенца.
    Кое за вас е важно и защоДа е предразполагащо ,някак да се чувствам по-близо до у дома си.? Кое ви прави неприятно впечатление?Лошо впечатление ми прави кофти обслужването. Поръчваш си нещо на намръщена сервитьорка, тя ти носи поръчката още по-намръщена сякаш си и изял закуската , или пък и дължиш милиони. Лошо впечатление прави,ако е мърляво,неподдържано. Случвало ми се е да ми носят "измита" чаша с червино по нея или гланц. Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели?Охх, представям си някоя плетена масичка, големи столове,ама от онези ,които со като барбарони, тип "безформена топка,ама пък много удоба".Някъде на топло , в меки пастелни тонове. Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо?Обичам да пия всякакво кафе,отскоро съм някакъв маниак,но май предпочитам нормално черно кафе. Защото си му обичам прекрасния режещ вкус. Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя?В повечето време не го виждам кой е и се надявам да е надежден. Не мога да дам описание. По-скоро се надявам да е надежден и да е добър в работата си, а не немарлив и такв,който отбива номера. Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?Според зависи,ако кафето е наистна много добро съм способна на чудовищни глупости Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?Мисля ,че нямам едно определено място
    maDamn

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Тъй като не обичам дългите постове, щесе опитам да бъдса кратка.
    Първото нещо, което ми прави впечатление е мястото, на което се намира едно кафене. Не обичам кафетата на пъпа на центъра, но около центъра примерно е добре или в квартала ми, но не бих посещавала кафе в квартала на другия край на града, колкото и да е прехвалено. След като се добера до кафето ми прави впечатление екстериора и разбира се с влизането в него интериора. Посетителите също - ако има някакви мазни цигани или крещящи деца - не бих се появила повече на това място. Шумът също е фактор - не харесвам кафенета без никакво озвучение, където като влезеш и чуваш 30 човека да си обесняват разни неща, абе голяма глъчка се вдига, но не харесвам и кафенета с музика, все едно си в клуб. Аз говоря тихо по принцип, а за да ме чуят в такова кафе трябва да се напрягам, дори да викам. Ред е на осветлението - също като звука - не трябва да е прекалено тъмно, нито прекалено осветено. След като се настаня на канапенцето(ако има разбира се, но кафета само със столове не харесвам много, а ако са и с нетапицирани столове - направо ги мразя!) забелязвам ако има някакви мръсотии или мизери около масата ми и дали самата тя е почистена въобще. Сервитьорката - мнооооого важно нещо. Не ме интересува дали кученцето й е болно, тя трябва да е усмихната или поне да не е намръщена, когато дойде към мен(за което да вметна, че не ми се чакат цели 15 минути - случвало се е да стана от заведение, защото никой не идваше за поръчката доста дълго време) В кафета на самообслужване пък не отивам, те никога не са уютни, както казах, ако е само със столове няма да седна там, а те май всики са така. А относно сервитьорките - не ми пука дали са слаби или не, дали са красиви или не чак толкова, стига да са приветливи и чаровни. Виждала съм много хубави момичета на работа, които просто изглежда сякаш си вършат работата на сила, от друга страна на няколко пъти съм сядала на кафене с по-едричка сервитьорка, която просто ме зарежда с положителни емоции, защото е усмихната и радостна.
    От топлите напитки обикновено си поръчвам дълго кафе(+ сметана понякога) или горещ шоколад(кафяв), рядко капучино, но много се разочаровам, когато си поръчам капучино и ми сервират жалък опит за направта му. За кафе не бих дала много пари, ако е обикновено максимум около 2лв, а ако е по-изтънчена кафена напитка - до 3-4лв.

Град
    В мислите на хората
    Сиси

В повечето случаи... 4-те лева за единична напитка са главно с цел да избият наема и да платят сметките. Самата суровина и уменията на човека, който ги прави са пренебрегнати. Не съм сигурен че те разбирам правилно - имаш против скъпите напитки по принцип или изкуствено завишените цени на някои напитки? Ако е първото... приключвам, щото няма да почвам тая тема. Ако е второто - това и аз не го обичам. Ако говорим конкретно за кафе напитка.. нещата са по сложни отколкото изглеждат на пръв поглед. Давам веднага следния пример - ок, ние сме срещу народния театър. Точно до нас е Гранд хотел София. Ако там отидеш да изпиеш едно кафе.. що платиш горе долу толкова. Но изживяването ще е в пъти по различно, и за разлика от при нас.. нищо няма да е изкуствено завишено. 4-те лева ще са разпределени адекватно. Не за друго, а защото отдавна пиенето на кафе не се изчерпва със слагането на смляно кафе в цедката и натискането на копче.

Друго - изкуството да рисуваш върху кафе повярвай ми не е лесно. Професионалистите го правят да изглежда лесно и елементарно, което само доказва техните знания и умения. Това е все едно да кажеш - ми тя лекарката ме преслуша със стетоскопа за 30 секунди и кво.. само допираше кръглото нещо до мен.. не изглежда толкова трудно.

Идеята ми е че 4 лева за напитка са и малко и много. И си личи къде отиват. В Англия специално... цените на кафето са идентични с тукашните. Паунд и нещо ще е едно кафе. Разликата е че кафетата там са доста по добре направени, персонала взима на час, колкото тук ние за цял ден и не са забутани в крайните квартали.

ном ном е написала много хубаво нещата, ще го имам предвид.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    отговарям за място, което ми е любимо да си пия кафето там, не водата/водката или сока
    /не съм от София/

Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? -обстановката като цяло
    Кое за вас е важно и защо?-важно е да е умерено топло през зимата; хладно през лятото (климатици) , да има хубава музика, да има усмихнати що-годе сервитьори/бармани/обслужващ персонал, да има чистичка тоалетна :Д

Кое ви прави неприятно впечатление? -оставени мръсни маси, муден персонал, мръсна тоалетна, но май персоналът ,ако се бави повече от 5 минути при НЕпретъпкано заведение най-много ме дразни

Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? -моето любимо място в Благоевград-супер уютно е,мъничко, топличко, до рекичката, и лете, и зиме е чудесно, има игри (монополи, онова с думите), одеяла , ако сядаш отвънка през лятото и ти е студено и атмосферата е като вкъщи, супер сладко

Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? -капучино, лате

Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя?-достатъчно ми е да е вкусно , ако ще и сервитьорка, която днес е почнала работа да го прави

Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? -не повече от 2.50-3 лева

Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?-вече казах с какво ме привлича конкретното кафенце, най-често ходя и в един бар-кафе-нещо такова, но не за да пия кафе, определено не

//guide:трябва да отидеш в София в едно кафе: https://www.facebook.com/OneMoreBar?ref=stream
    по принцип са ми казвали някакви кофти истории за там, но обстановката е <3
    на мен лично ми беше много приятно, супер готини хора, много уютно, vintage, през лятото бях и е чудесничко
    нещо такова ми допада много повече отколкото старбъкс/мкд/кфс и пр.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Сиси

В повечето случаи... 4-те лева за единична напитка са главно с цел да избият наема и да платят сметките. Самата суровина и уменията на човека, който ги прави са пренебрегнати. Не съм сигурен че те разбирам правилно - имаш против скъпите напитки по принцип или изкуствено завишените цени на някои напитки?
    Второто е. Естествено, че има скъпи напитки и съм съгласна, че кафе, върху което е рисувано е по-скъпо от 3 в 1то за 60ст. Просто има заведения, в които се излагат. Влизали сме с приятелка в едно кафене недалеч от Борисовата. Едно пакетче 3 в 1 е около 45ст на дребно. Тя ми продава чашата за 2.70лв. о.О Къде е логиката? То се знае, че има надценка, ок. Това не го смятам.

Друго - изкуството да рисуваш върху кафе повярвай ми не е лесно. Професионалистите го правят да изглежда лесно и елементарно, което само доказва техните знания и умения. Това е все едно да кажеш - ми тя лекарката ме преслуша със стетоскопа за 30 секунди и кво.. само допираше кръглото нещо до мен.. не изглежда толкова трудно.
    Ама лекарите за един преглед взимат по 2.40 (поне при нас). И лекарката е учила 6 години, за да ме преслуша. Не умаловажавам този вид изкуство, дори ми е интересен и имам намерение от чисто любопитство да се науча (пз: http://www.youtube.com/watch?v=-qcZ9M-QoOc). Но сравнението ми се струва неуместно.

Идеята ми е че 4 лева за напитка са и малко и много. И си личи къде отиват. В Англия специално... цените на кафето са идентични с тукашните. Паунд и нещо ще е едно кафе. Разликата е че кафетата там са доста по добре направени, персонала взима на час, колкото тук ние за цял ден и не са забутани в крайните квартали.
    Там и заплатите са различни, да.

Не иде въпрос за парите точно. Не ми е недостижимо да си позволявам 4лв за чаша, не е в това проблема. В друго е.

ПП. Премисли и идеята с библиотеката-кафе. Много ми се ще в София да имаше такова нещо.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    София, България
    ^По шведско има. Взимаш си тортичка и кафенце, сядаш на канапе/диван с книжка от библиотеката (те са едно - кафенето и библиотеката) и си четеш.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^По шведско има. Взимаш си тортичка и кафенце, сядаш на канапе/диван с книжка от библиотеката (те са едно - кафенето и библиотеката) и си четеш.
    *Благородна завист*
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    София, България
    ^Елате ми на гостиии.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    *Благородна завист*
    И аз малко,ама аз не мога така
    Взема ли си книга, кафе и нещо за преживяне зарязвам едното, или на мога да подхвана книгата,или чая/кафето ми изстива
    maDamn

Да разбирам работиш в Старбъкс? Във Варна нямаме точно това, имаме няколко такива с друго име, мисля че са собственост на варненци и че няма да позволят да има Старбъкс тук, както и да е. Основната идея е същата.
    Аз обичам кафето. Правя разлика между различните видове, на повечето хора ако им сервираш Лаваца и Нова Бразилия няма да видят голяма разлика. Въпросните кафе-специалитети не ги харесвам особено, защото губят естествения вкус на кафе. Пия някаква боза с вкус на карамел, сметана и не знам си какво още, но в никакъв случай кафе. Интериорът е отвратителен. Някаква проста закусвалня. И за това невероятно удоволствие да дам 5лв? Абсурд. Там последния път като стъпих видях как едно момче влезе вътре с кучето си и хууууууууубаво се разходи между масите на хората.
    Обичам задушевна атмосфера, обичам личното обслужване и внимание. Силно ме дразнят надути сервитьорки, които ме гледат сякаш трябва да им целуна ръка, че са благоволили да ме обслужат.
    През лятото обикновено пия каквото пия на плажа. През зимата предпочитам малки уютни кафенета, тип бутикови. В тях кафето не е 4-5 лв, а атмосферата е пъти по-приятна. Във Варна има кафе, в което се предлага по моето скромно мнение най-доброто кафе, което съм пила - Cafes Richard. Малки маси, сепарета, изключително приятна атмосфера, има две много интимни масички като на балкон в опера - невероятни са за срещи. Удоволствието струва 2.50
    Харесвам едно етно стил заведение до университета ми, там си пием кафето в почивките - атмосферата ми харесва, отношението на персонала е много добро винаги.
    Когато някое момче ме води на среща някъде винаги си правя изводи по това къде ме заведе за характера му - и не, нямам предвид да ме заведе в най-скъпото възможно място. Не обичам най-вървежните комерс кафенца, обичам да ми е спокойно, да се отпусна, да имам лично пространство и да пия (или ям) нещо хубаво. Винаги съм била човек, който обръща внимание на качеството, а не на количеството.
    Иначе съм сядала на място, където най-евтиното нещо беше кафе "Синя планина" за 18лв. Винаги ще го помня Беше ресторанта на хотел в стил дворец от 18ти век. Там си заслужава да дадеш толкова пари ако ти отговарят на положението, но Старбъкс и подобията му - не. Цените им са високи единствено заради името. Обслужване просто няма - как може да си вземам сама кафето?! абсурд. интериорът е на закусвалня - безличен и безвкусен, самото кафе е вероятно Робуста или недай си боже Нова Бразилия, но в никакъв случай качествено кафе. На кое отгоре да им давам 5лв? За невероятното удоволствие да се отбележа във фейсбук от там?? ..

п.с. Не съм споменала конкретни заведения, които харесвам, да не излезе "реклама" Мога да кажа ако някой се интересува

п.п.с. Във Варна има кафе-библиотека.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    София
    http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Cu...afe-kniga.aspx - току що открих, че и в София има. о.О Много съм застреляна. :d
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    п.п.с. Във Варна има кафе-библиотека.
    В София също. Поне за няколко се сещам.

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Cu...afe-kniga.aspx - току що открих, че и в София има. о.О Много съм застреляна. :d
    нееее ходи там! не е това, което търсиш;
    пробвай кафе-книжарницата на последния етаж в Ориндж на Графа;
    има и други кафетерии с книги, даже са доста;
    за жалост, тази на ЛИК я закриха, но можеш да разгледаш снимки в Гугъл;

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си