.
Отговор в тема
Страница 49 от 195 ПървиПърви ... 394546474849505152535999149 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 201 до 1 225 от общо 4870
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Нали каза,че си на 16? Защо след половин година? / питам от любопитство /
    Защото живея и уча в чужбина. 11-ти клас съм. За да учиш в САЩ трябва да кандидатстваш есента. Затова.

Звучи ми интересно.
    Пише,че гимназиалното обучение продължава от 7 до 9 години. На каква възрастможеш да кандидатстваш за постъпване в университет,17 ?
    IB Diploma Programme = гимназиално образование. Продължава 2 години.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    За кой университет ти трябва програмата?
    Иначе ти предлагам Физиологична психология, смятам че ти е свързана с твоята специалност. Учи се 1 курс. От там нататък малко по-сложно да ти предложа нещо, при положение че си има и избираеми. Ама кажи към какво да е насочена - математическа дисциплина, за лекарства нещо, историческа, Клинична психология?
    За СУ. И на мен Физиологичната ми звучи добре, както и клинична. Ако за тях имаш някаква информация, ще е супер.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    За СУ. И на мен Физиологичната ми звучи добре, както и клинична. Ако за тях имаш някаква информация, ще е супер.
    Физиологичната е за физиологията на човека. Клиничната е най-общо за болестите, нещо като преход между медицина и психология. Май главно за психиатрии си говорим - шизофрения, неврози и етц неща.
    Ще питам познати за СУ за програмата и ще ти кажа кога какво имат.

Град
    у нас...
    Сиси, програмата
    1 курс http://phls.uni-sofia.bg/downloads/raz_ps.pdf
    2 курс http://phls.uni-sofia.bg/downloads/raz_ps.pdf

От тук ги гледах, http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...giya/obuchenie Принципно отиди един ден до 4 блок, запознай се с някой от Психологията и тъкмо може да поддържаш връзка и да следиш нещата. Значи Физиологичната(Невропсихо огия) гледам се взима на две части, но е 1 курс и двата семестъра. Клинична психология и Психологически измервания са 3 курс, пак двусеместриални. Иначе ти препоръчвам Експериментална психология, Психика и здраве, Еволюционна психология и още 2-3 предмета. Там просто с кеф се седи на лекции

п.п. Според мен е подходящо да посещаваш семинарите. Там си се провеждат упражнения, тестове, игри. Ако ви водят в шпионската стаичка е мега яко. Дават някаква тема за дискусия и 90% от курса се разделя на две групи. Останалите 10% отиват в стаичката и наблюдават поведението на двете групи и т.н.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Предполагам,че дипломата ти е 6. Матурата не е сложна, аз бях започнала да се готвя за нея, но след това записах руски. Ще се справиш
    Мматурата е с по- нисък коефициент, и 6.00 да има за скандинавистика няма да й стигне.

Град
    София
    Сиси, програмата
    1 курс http://phls.uni-sofia.bg/downloads/raz_ps.pdf
    2 курс http://phls.uni-sofia.bg/downloads/raz_ps.pdf

От тук ги гледах, http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...giya/obuchenie Принципно отиди един ден до 4 блок, запознай се с някой от Психологията и тъкмо може да поддържаш връзка и да следиш нещата. Значи Физиологичната(Невропсихо огия) гледам се взима на две части, но е 1 курс и двата семестъра. Клинична психология и Психологически измервания са 3 курс, пак двусеместриални. Иначе ти препоръчвам Експериментална психология, Психика и здраве, Еволюционна психология и още 2-3 предмета. Там просто с кеф се седи на лекции

п.п. Според мен е подходящо да посещаваш семинарите. Там си се провеждат упражнения, тестове, игри. Ако ви водят в шпионската стаичка е мега яко. Дават някаква тема за дискусия и 90% от курса се разделя на две групи. Останалите 10% отиват в стаичката и наблюдават поведението на двете групи и т.н.
    Ооооо, звучи супер. Много ти благодаря. Сега само чакам да си видя програмата за втория семестър моята и да видя как се нагласят нещата. Иначе, аз не знаех, че за странични хора е разрешено да ходят на упражнения?

ПП. Много се настроих за клиничната психология. Един от проектите, в които участвам сега в БАН е точно за лечението на шизофрения и биполярни разстройства с литиеви соли и как въздействат върху мозъка. Мислех да си го направя на курсова работа (искат ни следващия семестър) и ако набарам подходящите лекции може да ми е много от полза.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    София
    Лол? Само при мен ли има някакъв проблем и не ми излизат мненията освен, ако не натисна цитирай?
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Sofia
    Мм май да, на мен си ми излизат.

Да споделиш после как е психологията. :P

Град
    София
    Хм, и на mimsssss е станало така. о.О

Иначе, определено ще ви се похваля като успея да ида.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Sofia
    Ааа психологията е в 4ти блок.
    Абе супер логично е да е във философския, ама кой да се сети..

Град
    у нас...
    То като знаеш коя специалност в кой факултет е идва лесното да знаеш кое къде се намира
    Сиси, голям ентусиаст си, кефя ти се. Повечето хора ги мързи/нямат време/оправдават се, че са заети на собствените си лекции да ходят, ти искаш и други да посещаваш Малко хора има такива.
    На мен ми е кеф тия с изкуствата да гледам. Особено на рисуване и на музикални инструменти, когато мога - минавам да ги видя. Веднъж бях на скулптурите, ама водещият беше много мълчалив, почти никакви насоки не им даваше и ме изнерви и си тръгнахме хаха

Град
    София
    ^ Трябва лятото да дойдеш с нас на практика по ботаника (ако я проведат все пак де, че май я имаше само за биотехнолозите). Аз случайно попаднах на една такава в 11 клас и беше много готино. Страшно много им обясняваха. Не остана животинка и растение по пътя без някой интересен факт. А и е на хубаво място - на Железница до топлите извори.

Силно се надявам да успея и да не са ни направили програмата особено разпокъсана. Иначе ме писаха и на някакъв лекционен курс по Неврофизиология в МУ. Ако всичко е наред, ще е тоя семестър, който идва, ако ли не - другия курс тамън да си почна от началото на годината. При всички положения ще пиша.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Sofia
    То като знаеш коя специалност в кой факултет е идва лесното да знаеш кое къде се намира
    Мм, аз съм в 3ти Просто осъзнах, че ми е адски близко, затова така реагирах

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Мм, аз съм в 3ти Просто осъзнах, че ми е адски близко, затова така реагирах
    Нямам никаква представа кое къде е в София... така че има и по-неинформирани от теб, спокс

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    португалска филология или скандинавистика (за второто знам,че няма да ме приемат с тоя невъзможен бал и тия 6 места, но за първото силно се надявам)
    Нали имаше мераци за право?

Иначе за португалската бъди спокойна, познавам няколко доста посредствени хора, които обаче ги приеха в тази специалност миналата година.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Нали имаше мераци за право?

Иначе за португалската бъди спокойна, познавам няколко доста посредствени хора, които обаче ги приеха в тази специалност миналата година.
    мераците отдавна ми минаха, като се запознах с първите няколко теми по история
    не е моята сила в историята
    иначе балът е 15, но все пак ми е нервно
    а и не само за изпита за СУ ,ами и за матурата по БЕЛ и АЕ, супер притеснена съм от учителите ми , които само ни изкарват малоумни едва ли не..
    и се чувствам като бавноразвиваща се от време на време ...ужас
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    София
    Според мен за матурите няма нужда да се притесняваш. За изпитите повече. Те са си по-трудни. Матурата по АЕ не съм я виждала и не знам на какво ниво е, но специално с БЕЛ ще се справиш.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на shmatarok
    Споко, bloodyF, ще ги оправиш матурите, предполагам, че все пак се подготвяш по някакъв начин; моята подготовка по БЕЛ миналата година включваше единствено четене на произведенията и приготвяне на увод и теза за някои от тях, по английски нищо не пипнах и въпреки това изкарах високи оценки. Матурите не са никак трудни. Обърни по-голямо внимание на подготвянето за другите изпити, особено ако те са ти с по-голяма тежест при балообразуването.

anonymous708973
    Guest
    А защо никой от вас не приема като вариант собствения бизнес ?
    Нямах намерение да се включвам пак, ама това не мога да го подмина.
    Ти сериозно ли си вярваш, че излизаш мениджър, мама и тати кихват няколко бона и почваш частен бизнес? Щото познавам такова семейство и понеже малката пикла фалира, таткото работи в София, за да й плаща заема към банката, а семейството му живее в Казанлък.

Шефът на майка ми е почнал от нулата и първите 5 години не е видял никаква почивка - нито лятото, нито зимата, нито когато и да било.

Далеч не е толкова лесно, както е нарисувано в главицата ти. Горда била да се подчинява на някого. Ще ти дойде акълът в главата някой ден и няма да е много далеч, съдейки по преценката ми за скромната ти личност в учебен план.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    чакай ,чакай малко ,успокой се
    Казах го в кръга на шегата. Пределно ми е ясно,че ще се сблъскам с това в живота си. И да, вече се е случвало.
    Записала съм специалността,която уча с някакъв замисъл. Няма нищо лесно в живота,всичко се постига с много труд.
    Споменах някъде по-горе,че не е нужно да осъществяваш плановете си,след завършването.Това може да се случи доста по-рано.
    Не ме разбирай погрешно.Не очаквам всичко да ми падне от небето,без да съм положила никакви усилия.
    Последно редактирано от POLLINA : 01-20-2013 на 19:25

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Polina i joli се мислите за обороти.. сега тука собствен бизнес, това онова. Като идея е добре. Но трябва да имаш умствения капацитет, парите, късмета, идеята, да си чупиш дупарата от работа, да търпиш лишения, да поемаш рискове. Поне за умствения капацитет съм сигурен, че го няма, от това, което виждам. Такива момиченца, като вас, в един момент, като им се спука розовото балонче и започват да лапат неоткриваеми пишки под огромни кореми. И в един момент, поради общото ниско ниво на всички аспекти на интелигентността, започват да се мислят за успели, но суровата обективна реалност е, че всичко се дължи на доброто лигавене на подкоремни кълнове намиращи се в черна и никога неподстригвана ливада.

Общоизвестен факт е, че не се изисква голям интелект да увъртиш някой манипулируем, комплексиран дебелак със социално положение над средния стандарт. Ако е 10-тина години по-голям - още по-добре, защото колкото е по-голям, толкова повече разликата във възрастта компенсира вашите физически и умствени 'несъвършенства?'

Статистически.. ше лапнеш 30-40 кура на чички седящи във ВИП сепаретата на квалитетните чалготеки и все един ще е достатъчно тъп да реши да те хване за сериозно. Ако някоя има интерес, може и акъл да дам.

не.
    Последно редактирано от umri : 01-21-2013 на 00:52
    Temet Nosce

벨야카

Не знам защо си разбрал, че това е целта в живота ми, но определено не е така. Единствено казах, че не всеки става за висше образование и трябва хората да си знаят възможностите и всички ми скочиха. А предполагам почти всички сте на това мнение като се позамислите малко. И също казах, че хора без образование могат перфектно да вършат друга работа.
    Това със собствения бизнес изобщо не гледам сериозно на него, защото наистина е твърде рисково. Не знам защо изведнъж започнах да разсъждавам "по детски" и станах "розово момиченце". Нямам никакви лоши чувства към никого от вас. Проблемът ви е с моята настройка към света, че провалът не е опция. Не е ли за всички ви така? Или когато аз го кажа - съм розово момиченце с високо самочувствие, а когато вие кажете нещо подобно - е напълно нормално и ви прави пич и силен характер?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Manhattan *
    Уау.. даже не ти прочетох целия пост,не намерих смисъл.
    Как може да има толкова озлобени хора направо не ми е ясно. Значи ,да ти обясня.. аз интерес към дебели чичко паричковци нямам..за разлика от повечето тук,каквото съм търсила в живота си,вече съм го намерила. Както и да е, темата не е за това,но реших да отбележа.
    Не смятам,че е редно да коментираш какво имам и какво нямам,след като изобщо не си запознат/а със ситуацията.
    Всичко,което успях да доловя в коментара ти е много далеч от представите ми за ''успешен живот''.
    Спрете да говорите наизуст. Вярно,че това се случва всекидневно и че е станало като цел в живота на всички малки момиченца,но е крайно време да спрете да говорите за всички под общ знаменател.
    Разни хора, разни идеали.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    ^
    Браво, ако не ти се случи така. Ама направи ги тия бизнеси и тогава обяснявай кво, що. Щото по-добре да си траеш и да си ги въртиш в главата ти, отколкото да обясняваш наляво-надясно колко си велика и накрая да се осереш.

jolie, провалът винаги е вариант и то един от най-сигурните. Дали след това ще успееш да си оправиш бакиите и да се възродиш, е друга тема. Бъди готова за провала, щото точно тази неподготвеност накара стотици хора да се самоубият в началото на Световната икономическа криза. Ей такива wannabe-та, дето всичко в живота им е дадено наготово и в един момент, когато трябва леко да си занижат високия стандарт на живот, като например да спрат да ядат черен хайвер за закуска, решават да си теглят куршума. Недей казва големи думи, щото животът има тенденция да ти доказва неща, с които не си съгласна.
    Последно редактирано от umri : 01-21-2013 на 09:26
    Temet Nosce

벨야카

Град
    Manhattan *
    Ама аз точно,затова не се обяснявам наляво и надясно какви планове имам за живота си. Казах само,че имам някакви намерения,оттам нататък не коментирам.
    На принципа "по-малко приказки,повече работа" съм.
    Нямам гаранция,че ще успея с начинанието си,в живота никой не е застрахован.
    Но докато не опиташ, не положиш някакви усилия и не се подлиш на риск,няма как да разбереш
    Последно редактирано от POLLINA : 01-21-2013 на 09:55

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си