- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- РЕФЕРЕНДУМ - ЗА или ПРОТИВ?
За да можеш да направиш решение по въпроса, трябва наистина да си наясно с евентуалните рискове. За една голяма част от българите думата радиация е нещо твърде неясно. Не мисля, че е смислено сульо и пульо да дават гласове, защото са чули някога за Чернобил (примерно). Има си хора, които разбират от ядрена енергетика. Те би следвало да имат най-обективното мнение. Това е все едно да помолиш семейството на болен да реши вместо лекарите има ли нужда от операция или не. Като не разбираш последиците от едно нещо, по-добре да не се правиш на всезнаещ. Един от проблемите в държавата ни е, че никой нищо не знае, но всеки от всичко разбира.
КОлкото до мен и семейството ми, ние ще гласуваме ЗА. Макар, че:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1737644
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
ей тоя Бойко и той... това с каква цел го казва, той е ЗА, но няма да строи, защото няма пари, и пак сере та сере по другите...
пак мотае нещо, сега ще чака хората да гласуват ЗА и като знаят, че няма пари, защото Бате Бойко така казва, да се съгласят и да си дават последните пари
айде моле ви се, пълни лайна ни заливат от всякъде, гледах клипчето, което е постнато тук, много хубаво и сладко говорят специалистите, всичко звучи много добре, но какво става, ако започне да се строи и тъко я построят и опа ТЕЦовете и АЕЦ Козлудуй се затворят? (реално питам ;д ако може хора, които разбират да ми отговорят) пак оставаме с една централа, нито тока ще е евтин, нито нищо
като искат България да е водеща по нещо в Европа, защо първо не направят хората да се чувстват европейци, амиии не знам, на пример с нормални заплати, пенсии..... отдалечавам се от темата, но това ме ядосва най - много, в бедната ни държавица да хвърлят луди пари за нещо, което... оправи едно нещо, па развали друго
добре, убедих се, че централата ще е с 10000000 защити и предпазни мерки и опаснст няма
сега ме убедете, че народа няма да пострада от хвърлянето на толкова пари, сега и за в близкото бъдеще, защото за това ми е най- болно,за глупавия, беден народец, подхърлян, подритван, командван, лъган, прецакван
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Няма какво да те убеждавам повече. Тръби се колко е скъпа централата, ама никой не казва че отиват по 4 млрд. на година за циганите...
Има два варианта, не стоим електроцентрали -> купуваме ток от Турция и Румъния
Строим -> Продаваме, а когато живота на Козлодуй завърши, ако има недостиг, спираме да продаваме, но не купуваме.
Евентуална нова централа не се прави за да си имаме 2, а за да подсигури енергопотреблението след спиране на другите.
А ти защо реши, че разбираш нещата повече от нас ? При положение че нито ни знаеш, нито знаеш на кой до къде му се простират връзките ?
Eбаси пародията. Тъкмо с майка коментирахме как има все повече недоволни от Бойко и като нищо от лятото ще цъфнат пак червените на власт.
Аз съм против референдума, защото не смятам, че българинът разбира (освен от пари, коли и жени, разбира се) от икономика, камо ли пък от ядрена енергия.
Ще гласувам ЗА, защото смятам, че в това нещо има бъдеще. Аргументът с безопасността е безумен предвид румънската и турската централа. За съжаление, аспектът, който най-много ме вълнува - икономическия, е доста в сянка, изключително неизяснен и спекулиран, но смятам, че в АЕЦ е бъдещето. Соларните панели и подобни алтернативни източници на енергия не ги виждам в нашата държавица скоро. Доста държави продължават да използват АЕЦ, а немалко тепърва се ориентират натам, а само Германия и Япония се отдръпват.
Аз съм против конкретния референдум.Това е област, в която решенията трябва да бъдат базирани на експертизи от специалисти, а не от Сульо и Пульо.Мда. + аргумента, че съпътстващата инфраструктура се поема от немския посредник, с когото не знам какво стана обаче.След като живота на 5-ти реактор изтича 2019 и на 6-ти 2021г. А доставената енергия ок Козлодуй е около 30% от общата производствена мощ. След като 3 от големите ТЕЦ-ове имат живот максимум до 2030-2035. Искам да ми кажеш, как ще покрием потреблението на ток ? Ще купуваме от Турция ли ? И от къде измислихте тая цена 210млрд ??? Инвестицията, която България трябваше да направи е 6.3 млрд. €. Отделен е въпроса дали трябва да се направят 7 и 8 реактор в Козлодуй.
Няма да го построят тоя АЕЦ обаче. Всяко правителство се страхува да прави промени в последните месеци от мандата си.
Избирателната активност е мизерна. Във Велико Търново - около един процент.