- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За или против аборта?
За.
но за авторката е прекалено късно.
Grumpy old madman
По-добре чувство за вина известно време,отколкото цял живот да гледаш дете,което не си искал.
Леля ми за съжаление премина през ада ,наречен спонтанен аборт, въпреки че по никакъв начин не го е причинила ,и не го е искала,пак изпитваше вина. Вина винаги има, с времето просто минава.
maDamn
Не знам дали е нормално или ненормално, и се надявам никога да не узнавам от първа ръка.
Но не е нормално странични хора да експлоатират това чувство по подобен начин. Вероятно е достатъчно трудно да живееш с последиците от деянието си и без наличието на такива "поучаващи" картинки.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Всеки има право на избор. Аз също бих, ако се наложи. А под "наложи" имам предвид да забременея в период от живота ми когато не искам или още не съм дори и малко подготвена. Определено се надявам да съм завършила висше, да имам сигурна работа, да имам стабилна,любяща връзка и да най-вече да имам желание да съм майка. Ако ми се случи непредвидено и преценя,че няма да се справям , колкото и да се мразя след това, бих направила този избор.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Интересна тема. Ако правят аборт само защото нямат сексуална култура и хигиена и не са мислили навреме, заслужават да им завъртиш няколко шамара... Трябва да се мисли предварително, не да си правиш кефа и после да отнемаш живот, защото сам не си се погрижил всичко да е окей. Като не можеш да поемеш отговорност за едно дете и за действията си, няма да правиш секс без презерватив/противозачатъчни.
В случаите, когато момичетата са изнасилени съм ЗА аборта.
Когато нямат пари да ги гледат съм по малко и за двете. От една страна ЗА, защото е по-добре детето изобщо да не се ражда, отколкото да му се отнеме възможността за пълноценно детство, оставяйки го в дом, но от друга против - отново като знаеш, че нямаш възможност да отглеждаш малко дете, взимай предпазни мерки!
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Всеки прави грешки , а една грешка не бива да определя съдбините на децата. Щом не е желано...няма смисъл да се ражда.
maDamn
На този етап от живота ми знам че ако се случи приятелка да забременее, не бих подкрепил аборт в никакъв случай. Не мисля, че трябва такова нещо да тежи на съвестта ми.
Против!
като не иска бебе ще се научи да прави безопасен секс
но ако е насилване съм За
^ недей говори така, всеки прави грешки,дори и най-образованите и тези,които се пазят.
Недай боже да ти дойде до главата друго ще мислиш.
Според теб по-добре ли е да отгледаш дете в нищета,само щото "моралните" ти ценности не позволявали аборта...айде не.
maDamn
точно това ме провокира да отговоря така.. на мен не ми се е случвало, но повярвай, аз съм ПЛОД на един секс без предпазни мерки и к'во-майка ми е принудена да ме гледа, 'щото не искала да прави аборт.. еми да, главната причина идва от това, че не знаят как да се пазятразвела се е с баща ми, имаше си приятел... абе да не изпадам в подробности, само ще кажа, че е била на 17 когато ме е родила и че никога не съм имала живота, който са имали другите деца и никога не съм имала обичта и подкрепата от родителите ми, които имат другите деца.. И причината за аборта е секса без предпазни мерки.. това исках да кажа с коментара си
Малка си още.
не,не е. Говорим за желанието и възможността на една жена да го гледа това дете. Дори и на 17 да е,щом го е искала бебето - родила го е. Така е сметнала за добре. Има жени,които мислят по друг начин и те трябва да имат правото да решават.И причината за аборта е секса без предпазни мерки
Ти сега си против,замисли се само като започнеш да водиш полов живот , и по някаква причина ти мине през акъла,че си бременна? Какво ще решиш да направиш?
Тва си е твоето мнение де,но доста неща не си видяла, за да даваш толкова категорично мнение.
Твое си е. Не те карам да го променяш,а само да се замислиш над нещата.
maDamn
Има ли желание-има и начинно не съм против това една жена да избира какво да прави-дали да запази или унищожи един живот... до някъде е по-добре да го няма детето, защото после страда, а то не е виновно...
Твърдо ЗА!
Наистина жалко е да чуваш за 12,13 годишни,направили аборт или за поредното момиче,издъхнало на масата при някой касапин,НО обществото и разни морални кодекси втълпяват това чувство за вина!Това е просто ембрион,не дете!
"Абортът е преждевременно прекъсване на бременността чрез изхвърляне или отстраняване на ЕМБРИОНА от матката..."
"Ембрион (на латински: Embryon) се нарича полученият след оплождането при двуполовите организми нов организъм."
"Дете е човек, който не е достигнал зрялост, в биологичен смисъл това е човек във възрастта между РАЖДАНЕТО и пубертета."
И за тези,които са против,независимо от обстоятелствата:
1)По-добре ли е едно дете да израсне в дом?
2)По-добре ли е едно дете да бъде отгледано без обич?
3)По-добре ли е да израсне в крайна бедност?
Съмнявам се...
За мен лично,грях е не да лишиш някой от правото на живот,а да го обречеш на ужасен такъв.
Аз съм "ЗА" аборта. Всеки има право на избор, а ако детето не е желано или има шанс да се роди увредено по някакъв начин.. по-доброто решение е аборт. Грешките трябва да се поправят на време.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Твърдо "за"! Един човек трябва да е готов, както психически, така и финансово да бъде родител. Т'ва да не ви е котило с 10 прекрасни котенцета, дето всичко е въпрос колко са сладки, разбираш ли.
Може би и това е причината да има такива лекета - кофти родители...
ТВЪРДО ПРОТИВ! ЩОМ НЕ СТЕ ВНИМАВАЛИ ТРЯбВА ДА СИ ГО ГЛЕДАТЕ.
Аз съм За,не ми харесва идеята за аборт,но съм на мнение,че ако не искаш детето и не можеш да се грижиш за него,е по-добре да го махнеш,вместо да го дадеш в дом,където да се гаврят с него по всякакъв начин....... Правила съм аборт,бях на 19 и щях да се омъжвам,когато седмица преди сватбата хванах Господина на калъп,а 2 седмици по-късно разбрах за бременноста......... Ако не го бях хванала,щях да се омъжа,да си родя детето и да си живеем "щастливо",но при налчната ситуация нещата се промениха,самотна майка на 19,безработна и учаща........... Избрах по-лесния вариянт............