- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За или против аборта?
Това до някъде. Мисли се според самата ситуация. Ако родителите са достатъчно големи хора с постоянна работа и възможност да гледат дете, но не искат, си има ужасно много начини да се предпазят - презервативи, противозачатъчни и прочее. Ама да правят небезопасен секс и после аборти, си е жива простотия.
Я се замисли дали ако хората са ЗРЕЛИ и ГОТОВИ, биха абортирали? Тотална логика ти липсва.
Това, че според теб двойка на 23-26 години няма как да не е готова, защото има работа, собствен дом и добра заплата, съвсем не значи, че е готова за себе си.
Да, да и пак да.
Интересно е, че така като гледам момчетата писали в темата са "Против"
Лицемерничите тука, щото няма как вие да се налага да вземате подобно решение!
Твърдо против!
Човек трябва да поема отговорност за действията си.
В крайна сметка говорим за живот !
По-добре аборт, отколкото детето да го очакват домове и самота..
И да, ако е от изнасилване също.
НО, ако е някакво празноглаво момиченце дето се е*е насам натам и не е чувало за презервативи, определено аборт! Даже по-скоро е трябвало нея да абортират.
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
Аз съм "ЗА". Навярно лично аз не бих го направила, силно се надявам да не ми се и налага, но мисля, че всяка жена трябва да има право на този избор. Смятам, че да родиш едно дете, когато не си искал... да не му даваш нужните му любов, грижи и прочие и то през целия си живот да се чувства нежелано също е жестоко. Точно в момента имам 3 познати, които са бременни, всичките са под 18, едната даже е на 14 ... И какво ? Мислите ли, че едно детенце може да се развива пълноценно отгледано от друго "дете" ?
Понякога дори аборта е по-малкото зло.
Непонятно ми е защо някои от вас си позволяват да наричат мръвката, която расте в нечий корем 'живот'.
Живот е колкото замразената пържола във фризера ви. Или прясно издрисканото в тоалетната чиния.
Абсолютно ЗА. Всъщност не ми дреме, де, 'щото не виждам какво право имам в случая да казвам някому какво да прави в такава ситуация, ама за спорта ...
Чакай малко има хиляди случаи,в които предпазните средства не вършат работа,има изключения, има и насилствено забременяване. Аз съм ЗА правото на избор,ако иска да маха бебето- да го маха,ако иска да го гледа-нейна си работа. Но да даваш толкова праволинейни аргументи е меко казано тъпо.
maDamn
Темата не е за това дали да имаш право на избор. Естествено,че всеки има право сам да прецени кое е по-добре за себе си.
Аз лично съм против.
На мнение съм ,че човек трябва да поема отговорностите си,независимо какви са те.
Понякога човек се озовава в ситуации,в каквито не е предполагал,че ще попадне.
maDamn
Възможно е и оттам нататък всеки трябва да реши как да постъпи.
Аз говорих за себе си.
Като говорите за себе си поне го споменавайте!Да си против абортите за мен значи да си против тях изобщо.Да желаеш да се забранят или ограничат на някои хора по някакъв начин.Дали ти би го направил или не,е личен избор,не позиция!Иначе звучи като двоен стандарт,едновременно си против аборта,но в същото време би го направил.
Иначе granger го каза,няма как да предвидиш всичко.От една страна,обаче примера с изнасилването,не е коректен.Тъй като още в болницата,на момичето би трябвало да се дадат медикаменти,с които да се предотврати бременността.Разбира се,има и момичета,които по една или друга причина,не вземат такива мерки.И въпреки това,има случаи,в които момичето/жената ражда детето.
оффф.Хората,които решават не сме нито ти,нито аз.
И не съм съгласна с теб.Личният ми избор по никакъв начин не се различава от позицията ми.
Никъде по-горе не съм споеманала,че бих го направила.
.Тъй като още в болницата,на момичето би трябвало да се дадат медикаменти,с които да се предотврати бременността.
Тва ,откъде и как ???
Маса момичета не си признават,щото ги е срам,но както и да е.
Много се измени темата , не е въпрос само за изнасилвания и тн,ама много се отплеснахме.
maDamn
Мда и аз така гледах като ми казаха. 3 момичета, едната е 7ми клас, 10 клас и една в 11ти, ... разбират някъде към 4-5 месец, че са бременни, цветна бременност. За това и не са направили аборт.
А точно в днешно време за жалост много често попадам на подобни случаи ... Една камара момичета на моите години познавам, които са правили аборт... Вече ще кажеш, че е нещо нормално. И са си българки, не е да е от някое ромско семейство.
Какво ще даде едно такова момиче на детето си, как ще го отгледа ?
Твърдо ЗА, стига условията да са добри и да е минимален рискът за здравето. Особено в началото. Ако вече има оформени органи като сърце става по-трудно.
ЗА какъвто и да е случая!Всяка жена има право да реши дали иска да има дете или не.
Ядосвам се,като виждам някакви подобни картинки,които целят да наложат някакъв морал.