- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- РЕФЕРЕНДУМ - ЗА или ПРОТИВ?
Аз също мисля,че трябва всеки да има гражданска позиция,но явно не всички мислят като мен, нашите примерно не са сигурни и не искат да си дадат гласа дали За, дали Против,просто защото всеки глас е от значение,а когато е даден с несигурност ,просто за да се отбие номер, се губи целия замисъл.
Като нямат ясна гражданска позиция-не ходят. Въпреки,че ги врънках и двамата ,ама нъц.![]()
maDamn
И отново куп партийни идиоти отидоха и гласуваха както лидера е казал, без да се сетят, че това в главата им е дадено за да мислят, а не за да повтарят като папагали. Докато има толкова много овце в тая държава, трудно ще се оправим.
Не слушам новини, някой ще ме светне ли какво стана?Влиза ли за гласуване?
maDamn
Ако се окаже че е над 20% както се говори, ще го вкарат за разглеждане в парламента.
аз разбрах, че няма да го разглеждат, защото са гласували около милион и половина, а за да го вземат под внимание е трябвало да са около 4 млн гласувалите
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Не си разбрал/а
Значи трябваше да излязат 60% или както казваш ти над 4 милиона от имащите право на глас за да има референдума задължителен характер. Ако не излязат 60% от имащите право на глас, но избирателната активност премине 20% то тогава въпросът се връща за преразглеждане в парламента. Избирателна активност от днес премина 20% даже мисля почти 22% или над 1,5 души
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
да, и аз сега това слушах ;д
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Не мисля така.Референдумът не е политически и всеки,който мисли за бъдещето на България би гласувал. Липсата на вот означава апатия,безразличие и обреченост. Наистина жалко,защото ние нямаме икономика,селско стопанство и в резултат на това българската нация се топи.Дадоха ни права и ние не се възползвахме.![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Аз пък разбрах, че референдумът се счита, ако гласуват 30% от населението, имащо право на гласоподаване.
Гласувах ЗА, около мен масово гласуваха против. Чух и разумни доводи.
Все тая. Пълна пародия беше тоя референдум. Станишев много хубаво каза, че това е шамар в лицето на Бойко.
А Меглена Кунева беше напълно права, много умно говореше жената. Ще ни обясняват как се попълва бюлетина, но няма да се погрижат да ни информират черно на бяло, за да знае българинът за какво става въпрос. Тя спомена как се прави референдум в наистина европейските държави... Няма да се оправим и това е.
Всичките обаче познавате отлично закона, но коментирате.
Гражданите днес супер интелигентно не отговориха на фарса, който наблюдавахме през последния 1 месец по един въпрос, който въобще не стои на дневен ред, освен може би за един политически кръг. Въпросът прекалено много се партизира и това допълнително отказа хората.
Белене няма как да бъде строен с удобрението на 11 или 12 процента от населението в страната. Така че е напълно резонно парламентът да го отхвърли, което и ще се случи. За 1 година БСП се съраха от близо 800 000 човека "За" до 900 000 днес.
Никакъв шамар в лицето на Бойко не е... аз лично въобще не го харесвам, но истината е, че днес Станишев загуби. На пресконференцията всичките от БСП, включително и Станишев имаха ужасни погледи. Защото хората не им дадоха доверие и това е истината. За Бойко референдума няма да се отрази по никакъв начин. Този референдум не беше за или против него, а за или против тази централа.
И липсата на вот не означава задължително апатия и незаинтересованост. В България от политика се интересуват около 55-60 процента. Разликата от 40 процента нанегласували, но интересуващи се от политика, поне през моите очи се разпределя на 3 групи:
1. Хора, объркани от всички спорове, който не желаят да заемат становище, защото това е отговорност и не са сигурни, че ще вземат вярната позиция
2. Хора, категорично Против, но са избрали да саботират легитимността на референдума.
3. Хора, които принципно са "ЗА", но са се отвратии от цялата дискусия и нейното партизиране и са започнали да се съмняват в изгодността на проекта при тези евентуално корумпирани изпълнители
Последно редактирано от Mo6no : 01-28-2013 на 04:33
11 tochka deaktiven profil.
Законът е закон,
но той врата в полето е
Примерът ти е крайно смешен - да сравняваш излизането пред парламента с референдума... Вчера имаше допитване и хората отказаха да гласуват. Това не означа, че са против централата, но означава със сигурност, че не са за Нея. Твърдо За АЕЦ Белене е една малка (макар и добре организирана група) от 12-13 процента от обществото.
Не може и няма право 12 процента от българите да определят как ще се харчат парите на 100% от българите. Това изкривява оществото и би наложило интересите на тази малка група за сметка на цялото общество.
Ще ти дам едни данни - тълкувай ги както си искаш. На референдума като цяло:
Колкото по-образовани, по-богати, по-десни, по-големи данъкоплатци, от по-голям град и по-млади бяха хората, толкова повече гласуваха с "НЕ"
Колкото по-нискообразовани, по-бедни, по-леви, по-малки данъкоплатци, от малко градче/селце и по-възрастни бяха хората, толкова повече гласуваха с "ДА"
А основната част от населението просто отказа да гласува като форма на позиция.
И същевременно от средите на подръжниците се говори, че се правило, за да бъдем по-богати, образовани, развити и за бъдещето. Защо тогава единствените, които не заявиха категорично засилена позиция "ЗА" са именно бъдещето? А Миналото най-категорично се обявява "ЗА"? Защо почти всеки, които има някакви средства в тази държава, които срещна, е Против? Отговорите си ги оставям на теб.
Така или иначе, този корупционен проект, поне към момента няма да се състои.
Последно редактирано от Mo6no : 01-28-2013 на 15:49
Сравнението ми между едно излизане пред парламента и референдума ми го направих за да разбереш ТИ колко нелепо изглежда да твърдиш, че тия 800 000 човека, дето са излязли да гласуват са една малка част от населението, а другите били едва ли не против проекта, Драги приятелю референдума се прави за да се видят какви са обществените нагласи сред хората по даден въпрос и не може щом 2/3 от гласувалите са наклонили везната в една посока ти или, който и да било да твърди, че обществената нагласа е друга, нямаш нито един аргумент да твърдиш обратното.
Относно избирателната активност, тя беше такава, защото от герб сами се погрижиха да объркат хората, още от самото начало като смениха въпроса, с който бяха събрани подписките за референдума, след това умишлено влязоха в политическа схватка със Станишев за да се заглуши мнението на експертите по въпроса, и хората вместо да слушат дебати и аргументи на експерти (както би трябвало да е в една европейска държава) по въпроса, слушаха караниците на герб и бсп, което още повече отблъсна гласоподавателите от урните.
Да кажа още нещо за самите избори и избирателната активност:
Ако се смята, че турците не бяха призовани да гласуват и избирателната активност в районите където преобладават беше трагична, ако се смята, чер не хвърчаха автобусите с електорат от Турция и ако се смята, че на циганите никой не им плати за да гласуват (а са стояли пред избирателните секции) и като се има предвид мъртвите души и фантомите то тогава като, че ли избирателната активност си е била наред. Като се има предвид, все пак, че и времето не беше баш като за избори(януари месец, сняг/студ), а и все пак един референдум не може да се мери като заряд с едни парламентарни избори. Всъщност това може да се каже, че са били едни от най-честните избори през последите 20 и кусур години(както твърдят и всички експерти впрочем) тъй като нито една партия не е купувала гласове.
20% избирателна активност на референдум е напълно достатъчно за да се стане ясно каква е обществената нагласа, просто прага е вдигнат, като допълнителен политически лост, който работи срещу гласа на народа и всеки един човек с малко акъл в главата щеше да се сети.
Законът е закон,
но той врата в полето е
1. Ти възприемаш политикантските аргументи на определени политици, които лъжат, за да не признаят загубата си - Бойко не-знам си какво, Станишев-не нам си що. Бойко объркал хората. Ако хората са толкова глупави, че един човек, който и да е той, може да ги обърка тотално и те да не възприемат изключително вярната, правилна и логична гледна точка, то тези хора въобще не заслужават да гласуват на референдум. Случаят обаче въобще не е такъв - защото хората знаят кое е най-доброто за тях и именно затова са избрали да не гласуват да се изхарчат тези пари. Явно не вярваш на хората, но аз избирам човекът, защото вярвам в него и знам, че той най-добре може да оцени кое е най-добре за него - ти явно смяташ, че човекът е недостоен - "обърква се" от най-елементарни подмятание политици. Защото поне така излиза от твърдението ти, че хората са се объркали и затова не са гласували на референдума, делигитимирайки проекта.
2. Ако възприема отчасти твоята позиция - окей, 800 000 души са много. И съм съгласен нека се строи централата.... направето си едно дружество и всички 800 000 души си вложете своите лични средства в центрелата. Нали е много яка, нали е печеливша. Но никой не може и НЯМА ПРАВОТО да принуждава цялото население да плаща за неговите лични идеи. Защото нито аз, нито моите родители, нито почти всички мои приятели, нито повечето хора не желаем да плащаме тази централа, не желаем да участваме в този проект. 800 000 души се налагат над останалите 6 милиона и 200 хиляди. Хубаво, че го игнорираш, да ти го повторя още веднъж.
3. Абсолютно избирателно изпусна моментът, в който ти казах кои гласоподаватели за какво за гласували. Ако искаш пак ще ти го повторя, че явно ти е удобно да игнорираш мнението ми
Ще оставя всички останали отново да си помислят над тези думи, неслучайно ги повтарям и натъртвам.На референдума като цяло:
Колкото по-образовани, по-богати, по-десни, по-големи данъкоплатци, от по-голям град и по-млади бяха хората, толкова повече гласуваха с "НЕ"
Колкото по-нискообразовани, по-бедни, по-леви, по-малки данъкоплатци, от малко градче/селце и по-възрастни бяха хората, толкова повече гласуваха с "ДА"
А основната част от населението просто отказа да гласува като форма на позиция.
Честно казано, нямам намерение да ти отговарям повече, имам си друга работа. Минал съм отдавна тийн възрастта и не посещавам форума отдавна. Но знаех, че супер много хора, бъдейки далеч по-неинформирани, ще пишат пълни глупости и ще легализират престъпната и напълно ненужна схема "Белене" пред децата, които много лесно ще ги възприемат, когато има само една гледна точка. Още повече, че малките напълно нормално са далеч по-подвластни на крайно левичарските тези, все пак още на са печелили никакви пари и никога не са плащали данъци. Затова и писах тук, за да видят другата страна - да не виждат евтиния популизъм, който лесно влиза в главата на по-бедни и необразавани хора чрез най-елементарни лозунги.
Нови ядрени мощности са ни напълно ненужни минимум близките 10 години, а може би и 20 години, но в никакъв случай нямаме нужда от тях в момента. Нямаме и нужда да си доутежняваме кризата, в която се намираме, разходвайки средства, които нямаме за проект, който ни е напълно ненужен. Твърденията, че ще създаде нови работни места и ще раздвижи икономиката са напълно погрешни, защото парите, които ще се вложат в нея ще са "държавни", т.е. на всички граждани. Да, наистина ще се създадат нови работни места, на това е видимото (прочети малко Фредерик Бастиа). Невидимото е, че всички граждани ще бъдат предварително ограбени и техни лични средства ще бъдат взети и така ще се съкратят други работни места, които те биха създали чрез иззетите туко що от тях средства и които биха били далеч по-полезни, защото това ще е техният личен осъзнат избор. Всеки един човек знае кое е много по-добре за него от държавата. Ще повторя, ти, ако смяташ, че държавата се грижи по-добре за хората, отколкото те сами за себе си и че държавата съзнава по-добре от самия човек какви са неговите нужди, не мога да ти помогна. Вместо това ще дадем парите си на едни чиновници, на които не искаме да ги даваме и те да си ги преразпределят по най-престъпния възможен начин, като откраднат огромната част от тях. НЕ, много по-добрее те да си останат в самите нас. Местата, които ще създадат с малкия остатък от събранитее данъци, ще са напълно ненужни и неефективни. Ако така се създаваха работни места - да вдигнат данъците яко на всички граждани, да ги задушат и да почнат с тези пари да плащат на хора да копаят в нищото за здраве, нали ще създаде работни места. Ще намалим безработицата! Ал, колко е изгодноо...
Sorry, ама лошо са те водили, грешно са те учили.
Централа поне засега няма да има и аз се радвам, че поради различни причини народът отказа да поеме отговорността да плати едни милиарди на вятъра.
Последно редактирано от Mo6no : 01-28-2013 на 16:07
Твърдо ДА гласувах.ДА за развитието на икономиката ни,ДА за това че не трябва да се залага само на младите овчари,а и на младите инженери ,ДА защото съм от северозападен край и той загива без инвестиции,без стимул,без производство,ДА за да има къде да се върна..
А иначе по темата това съвпада с моята позиция :
Уважаеми господин министър-председател, уважаеми министри, уважаеми народни представители и политици, моля не си присвоявайте гласа ми.
На референдума не отидох да кажа ”да” или ”не” на някой от вас. Не исках да ударя шамар на премиера Бойко Борисов, господин Станишев. Пуснах бюлетината си не, за да изразя съгласието си или несъгласието си с политиката на кабинета.
Наистина ли смятате, че всички 40%, които са казали ”не” на развитието на ядрената енергетика през лятото, ще пуснат бюлетината си за ГЕРБ или ДСБ? Смятате ли, че всички тези 60% от гласоподавателите, които казаха ”да” на ядрената енергетика, ще дадат гласа си на БСП или ”Атака”? Аз не гласувах на вот на недоверие към ГЕРБ, а на първия демократичен референдум.
Господин Цветанов, аз не участвах в генерална репетиция на БСП за предстоящите парламентарни избори. Аз гласувах на референдум.
Вие също пуснахте бюлетина, да приемем ли, че и вие имате роля?
Господин вицепремиер, аз не желая да приемате активността ми като подкрепа за левицата, но не би трябвало да приемате и решението на тези, които не отидоха до избирателните секции, като подкрепа за ГЕРБ. Не похарчихме 20 милиона лева, господин Цветанов. Ние ги отделихме, за да се чуе мнението ни.
80% от хората не отидоха до урните, но това не означава, че те са казали ”не” на ядрената енергетика или БСП. Не си присвоявайте и техния отказ от гласуване.
Защото негласувалите и ние - гласувалите, не искаме да участваме във вашия общ спектакъл – на всички партии и инициативни комитети. Ние не ви чухме да спорите с аргументи. Ние ви чухме да хвърляте компромати и да се карате на дребно махленско ниво.
Тези 80% не отидоха да гласуват, защото нямаха достатъчно информация и не желаеха да си присвоите гласа им. И ние, гласувалите, също не желаем да си присвоите гласа ни!
Ние отидохме и изразихме позицията си по един единствен въпрос: ”Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена централа?”. Във въпроса не виждам ГЕРБ или БСП, не чета да ме питате дали подкрепям някоя от двете партии, нито пък трета.
За ниската избирателна активност е виновна липсата на информация и политическия цирк, който си спретнахте.
Но дами и господа политици, ние всички сме в един общ цирк, в който ни въвлякохте вие, и ние, всички избиратели, започваме да ви научаваме номерата.
Около 20% отидохме до урните, не защото бяхме страшно добре информирани. Отидохме, за да кажем мнение, за да изразим позиция, да покажем, че това, което се случва в държавата, ни интересува. Изборът на повечето от нас едва ли е бил добре информиран, по-скоро е бил основан на лични убеждения.
В крайна сметка обаче в устата на всички остана горчивият вкус, че вие, политиците, взехте решението да не сме добре информирани. И аз в отговор отидох да пусна бюлетината. Едва ли ще вземете гласовете ни под внимание, но аз отказвам вие да взимате решението дали да ни информирате достатъчно по дадена тема, за да сме компетентни да гласуваме. Отказвам вие да решавате дали ще пусна моята бюлетина.
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Това беше най-смисленото нещо, което каза
Иначе......Не знам дали наистина си толкова ограничен, колкото изглеждаш поне в моите очи в момента или просто си подлога на Герб, но в края на краищата едното не изключва другото така, че приемам, че си и двете.
Казах, че Бойко е объркал хората като смени въпроса, днес гледах едно интервю на Дянков по нова и там му казаха, че дори бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайков не отишъл да гласува на референдума, защото въпросът му се сторил объркващ.
На конкретния въпрос към Дянков:
-Ако един експерт, който е бил на чело на министерство казва, че въпроса му е бил объркващ, то какво можем да очакваме от обикновените граждани ?
Дянков отговаря:
-Същото и ние го видяхме. 80% не излязоха да гласуват. Аз също не гласувах, между другото не само, че беше объркващ въпроса, а въпроса по друг начин зададен беше.......
Горе написаното е дословен цитат, а не мое свободно съчинение и след тези думи Дянков спече и успя да измърмори нещо от рода на "смятам, че референдума беше глупав и т.н "
Герб не искаше референдум затова подмениха въпроса, затова вадиха компромати ден след ден, само и само да отвратят хората от всичко за да не излязат да гласуват и в края на краищата го постигнаха не не напълно. Истината е че просто нито едно правителство, а особено това на Бойко иска да чуе или вземе предвид гласа на народа. Всъщност Бойко е искал да строи Белене, дори се е договорил за всички параметри по сделката, която между другото е била много изгодна за България, но след това нещо е станало и се е отказал. Но това няма никакво значение, както виждаш аз дори не говорех за Белене, аз говорех за референдума и гласа на редовите граждани като цяло, а ти тръгна да се обявяваш против Белене, от което ми стана ясно ква жалка гербаджийска подлога си.
Гласът на 800 000 българи се погазва не заради другите 6 милиона, които не са гласували, а заради задкулисни партийни игри. Ясно е че Бойко е с американците, а те няма да разрешат на България да "залитне" към Москва. Ясно е че Станишев е с руснаците и за това се натиска да строим Белене..... ясно е че и американците и руснаците се борят за икономическо влияние върху всяка една държава до която се докопат още от края на втората световна война насам и ти трябва да си много тъп за да си мислиш, че България не им е в списъка.
Но самият факт, че Бойко е тръгнал да се договаря с руснаците и след като те са изпълнили всички поставени условия от него (които не са били лоши между другото) и след това се е отказал трябва да ти говори нещо , освен ако главата ти не е завряна някъде, където слънцето не огрява. Отговорих ти вече, защо избирателната активност е била такава още в предишния си пост, но на теб както и на тия от герб това им е пределно ясно, но те все пак се погрижиха още много хора да не излязат като опорочиха целия референдум с между партийни скандали. Да наистина много не излязоха да гласуват именно, защото вместо да има едни нормални дебати се вадеха кашони от мазетата и целия този цирк се направи за да може някой хърльо като теб да може да ми каже, ами събрали сте се 800 000 души направете си едно дружество, другите 6 милиона българи не искаме да строим. Но не всички са толкова прости за да не разберат как и защо стигнахме до тук, много малка част биха се подали да тая смешна манипулация.
Факт е 2/3 наклониха везната в една посока, и никой не може да извади нито един смислен аргумент срещу това.
И не ми е ясно кой си ти, че да взимам под някакво внимание няква твоя си статистика, че видиш ли едва ли не селяните и тия с основно образование за гласували с ДА при положение, че над 50% от гласувалите софиянци са гласували също с Да и това го гледах с очите си. Ти ми вадиш няква статистика от задника си като аргумент и очакваш да коментирам, къде вървиш ?
Конкретно за Белене: Понеже ми говориш как сме щели да дадем пари едва ли не от джоба си за Белене.
Идеята на всички правителства досега, включително и това не герб, беше да се привлекат няколко чужди независими инвеститори, които да финансират проекта, разбира се като България има 51% от активите, а ние да платим нашата част, когато централа заработи с печалбата от продаваната електроенергия. Така, че стига сте говорили, че ще се вземат пари от хазната и от българския народ при положение, че хазната е празна, а народа няма пари.
Разбира се никой не е казал, че няма да се харчат пари, но ние като държава ако искаме да развиваме и поддържаме ядрени мощности със или без Белене ще трябва да си платим, освен ако не искаме да внасяме ток от някои наши съседки, които строят централи в момента и тогава пак ще изплащаме едно Белене, но без да имаме такова.
На мен ми е интересно друго, какво ще се случи ако руснаците не ни удължат сроковете за експлоатация на 5-ти и 6-ти блок на Козлодуй който изтичат съответно 2017-та и 2019-та година, не, че нямат причини да го направят
Законът е закон,
но той врата в полето е
Абе Мошно, ти си голям индианец. Следващите 10г няма да ни трябва нова мощности и после изведнъж ще ни потрябва и какво ??? Да не мислиш че централа се строи за 1г ? Просто аргументите са ти толкова смешни, че даже не ми се хаби да ти обяснявам. Като си толкова загрижен да не давате пари, то спрете да си плащате данъците и всяка година да пращат на циганите да лапат по половин Белене. И кво си мислите, че като се построи тая централа ще вдигнат данъците ли ??? Аман от необразовани хора с големи "познания"
Без да съм чел стените от текст.
Референдумът е просто политически удобен, деца. Също така е една подигравка с демокрацията като цяло и хвърляне на прах в очите на простолюдието - проект за милиарди и да се допитваш до бай ти Ставри от долно уйно за мнение. Да не коментираме как беше зададен въпроса, то аз и затова не гласувах (айде, плюйте, че заради такива като мене сме на това дередже).
Енергийна независимост и стабилност... руски подизпълнител, централа по руска технология, с руски уран. Цените на урана 2006/2007 ениуан? НИКОЙ не може да предвиди какви ще са те след 15 години, нито какво търсене на ток ще има(едни турци подписаха преди колко време проект за 4800 мвт, румънците работят по черна вода, ама с белене ще изнасяме).
С какво 9 милиарда(че и кредитния ни рейтинг...) за 2 тромави атомни реактора са по-добри от, примерно, финансиране на малки, гъвкави фирми с ВЕИ проекти? Или включване в румънски или турски атомни експанзии срещу изкупуване на ток на фиксирани цени? Или, не дай си боже, удължаване на живота на реакторите в Козлодуй?
Ама не. България на 3 АЕЦ-А!
Съгласна съм с последното относно самия референдум.
Пълна пародия. Не знам колко трябва да си заспал, че да вярваш, че нещо ще се промени и някой ще зачете мнението ти.
Тя Меглена Кунева го каза - само в България национален референдум се прави по тоя кирлив начин.
Референдума изобщо не беше политически удобен за Герб, като си има предвид, че тяхната идея е съвсем различна от тази да се строи Белене, а те много добре знаеха, че хората ще предпочетат строителство, просто по закон Герб нямаше как да не направят референдум, но направиха всичко за да се опорочи. По принцип съм съгласен, че един референдум е политически удобен най-вече с това, че политиците по този начин си измиват ръцете с гласа на хората и след това няма нужда да поемат отговорност, но не и в тя случай.
Относно компетентността на бай ти Ставри от Долно Уйно малко факти :
Бойко Борисов- министър-председател - пожарникар-охрана-съмнително минало
Цветан Цветанов- заместник-председател и министър на вътрешните работи- даскал по физкултура
Мирослав Найденов- министър на земеделието и храните-ветеринар- по-рано уволнен от Нвмс заради далавера с отровно ирландско месо
Десислава Атанасова - министър на здравеопазването- юрист- четвърти по ред министър в тва управление след като трима преди нея не се "справиха"
Валентин Николов- изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй- инженер по ДВГ- до 2009г. е снабдител на детски харани и продукти на детски градини Wtf ??? Той между другото е четвъртия или петия сменен изп. директор на АЕЦ Козлодуй от това управление на Герб ако тръгна да говоря за него трябва да пиша още много, само искам да вметна, че той искаше да се забрани на хората правото да се отказват от топлофикация и че предишните изп. директори на Аец Козлодуй преди това имат дългогодишен опит в централата, прави си ти сметката...
Мога да продължа така до утре, а да не говорим още колко министри и зам. министри бяха сменени и колко всъщност са "калинките" които още не са изгърмели, което ми напомня, че и покрай Делян Добрев имаше някъв скандал относно дипломата му в Сащ и специализацията му в Англия. И ти ми говориш за бай Ставри от Долно Уйно? Те тия хора грам не им пука къде ще се дадат пари, дали някой е компетентен или дали държавата ще фалира, те гледат само как да цоцат ако тръгна да давам примери съвсем ще се отклоним от темата...... не искам да кажа че само тва управление е лошо, напротив всички са такива, но просто исках да кажа, че да очакваш тия хора да се грижат за твойте интереси си е меко казано наивно.
По другите въпроси даже няма да разговарям с някой, който предлага като алтернативи да финансираме Румъния или Турция и след тва да купуваме от тях ток или пък да сравнява Веи с атомна електроцентрала, да не говорим кой ще ги финансира тия веи-та, колко ще струва тока от тях и колко милиарда лева трябва да се дадат за да може да се произведат 2 000 mw колкото ще произвежда Белене
Защо тогава ти и приятелите ти сте отишли да гласувате ?
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 01-30-2013 на 12:28
Законът е закон,
но той врата в полето е