Печен или суров чийзкейк? Аз и от двата съм правила.

За суровия естествено натрошени бисквити с масло, които се разтилят на дъното на тавата/формата за торта ПЛЪТНО.
Отделно за крема смесвам две/три обикновени пакетчена крема сирене с малка сметана(от тия на данон) + пудра захар, докато го докараш на "идеалния вкус" (т.е. опитваш). Това се изспива върху бисквитения блат и отгоре го заливаш с някакво сладко или пресни плодове. По принцип идеята е да се направи с филаделфия, но на мен и обикновеното крема сирене ми върши работа. Държиш го в хладилника няколко часа.

Чийз кейк с печене:
Блата по същия начин.

За крема:

Около 2/3 пак. крема сирене
около 100 г пудра захар
2 яйца
малка заквасена сметана
1п. ванилия

Крем сирената се разбиват със захарта.Прибавят се яйцата, ванилията и сметаната, разбърква се.
Получената смес се изсипва върху бисквитения блат. Пече се на около 180 градуса до златисто. Оставаш да изстине и украсяваш със сладко, плодове...

Ако искаш да направиш лимонов чийзкейк слагаш в самия крем сок от лимон и лимонова кора. Или въобще можеш да си играеш с крема, като му добавиш куп неща