Първоначално написано от
Oy7ofCon7roL
Първи сезон най-силен по традиция на бг сериялчетата, а и не само българските продукции. Като не броим някои изключения в повечето серияли след първи сезон сюжета се омазва. Като цяло слаби сценаристи, чат пат някое лафче, но като цяло нищо запомнящо се. Режисурата на ниво, но не за друго ами щот е вдъхновена от имена като, Тарантино, Скорсезе и Гай Ричи. Актьорската игра е нещото, което ме впечатли, много добър подбор на актьорите и изненадващо добра игра от тях. Не ми хареса изборът Иво Захариев да играе ролята на внедреното ченге, грам не му отива тая роля, друга груба грешка беше включването на Христо Мутафчиев, мойте уважения ама тоя човек беше единствения, който преиграваше в ролята си. Друго важно нещо за да бъде един сериял интересен, освен сценарий, сюжет и т.н. са героите в него. Ако не се надграждат образите във всяка една серия, те стават безинтересни и накрая излишни. На мен ми се струва, че повечето образи се изчерпаха още във втори сезон в това число и образа на един от главните герои - Марин.
Ок, ясно е, че имаме крадена идея, още в първа серия в 6-тата минута ми стана ясно, че от екипа са гледали The Departed, ама не можаха ли да вкарат повече Георги Стоев, повече Христо Калчев, можеше да стане една много добра крадена идея, но с бг елементи, имаме тонове книги написани за героите на прехода. Аз лично не си направих много много асоциации за събития и личности от прехода.
Като цяло оценка 6/10 заради добрата актьорска игра, иначе щеше да е по-малко