- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моят приятел - кучето
хаха по-малък си от мене,че да ми казваш да порасна,а за наизустените лафчета даже няма и да говоря .. милия,мисли си че като се прави на лош и трепе животинки безпощадно е пораснал,я се стегни бе .. света,живееш в България бееее ,показал ли си си носа извън Бг. да видиш какво е отношението към животните ?
Точно през дедовия ми е как е извън България, защото ТУК методите, използвани "по света" са неприложими, поради редица фактори.
Възрастта, мойто момиче, не е фактор за зряло поведение. Ето, аз виждам какъв е проблемът и виждам също така и ефективното му решение. Ти какво виждаш?
неприложими са щото така ви изнася.. пак ли ще караме на наизустени лафчета ? - не е интересно и не си много ''зрял'' като ми ги използваш ..... а аз виждам,че трябва да си изясниш значението на някой изрази ... първо това не е решение,2ро - ти ми говориш за ЕФЕКТИВНО решение.. я пак си помисли ?!
Не съм аз този, който използва клишетата тук.
Кажи ми, мойто момиче, като си толкоз ерудирана... как аджеба да се избавим от бълхарниците по улиците?
Интересно ще ми е да прочета как стигна до тези изводи, особено частта за семейството ми.
Последно редактирано от Makenzi97 : 03-14-2013 на 18:40
Макензи в няколко теми вече така жестоко се излагаш. Не е красиво :С
Бих те пуснал да поиграеш с кучето ми в задния двор макензи ...
Тази например. Една в раздел май философия и религия.
Излагане поне в твоя случай = замъглена преценка и високо самочувствие без основание, базирано на паричките на тати и мама, които автоматично те карат да си мислиш, че си хванал господ за оная работа.
(не ме разбирай погрешно, и аз понякога тъй се 'излагам'; ама при теб се случва честичко и от страни е направо грозно)
^ох, изобщо не ме интересува темата за псетата.
Говоря за твойто внушаване, че щом ваште имат пачки, и ти имаш такива. Изтъкваш неща, които те са постигнали, вместо такива, които ти си направил. Като например какви връзки имали.
не искам да развалям всичко. давай, макензи![]()
Аха, очевидно говориш за темата в политика. Я иди пак и прочени последните ми 3-4 поста там.
^не ми се занимава. твой си живот, живей си го.
аз споменавах просто.
В случай, че 'не ти се занимава", не си топи носа дето не ти е работа. Особено ако не си запозната та 100% със ситуацията.
както се справят в другите държави .. с глоби/приюти за бездомни животни и т.н. ... как някъде могат да се справят,а ние тук да вдигаме ръце и само да убиваме животните ? мислиш за собственото си куче,а за другите ? нали и те са животинки,нали и те имат душичка... спирам да пиша щото се вижда че си едно нищо ... и пак се повтарям - 10 мангала да те изнасилят
Нали ти е ясно, че за да се реализира това са необходими ресурси. Ресурси, с които България НЕ разполага и няма да разполага в близко бъдеще. Приоритети, момиче...
Те и комарите имат душичка, ама ги убиваш като те захапят, нали. А мишките? Да кастрираме мишките и да ги приберем в приюти! А като се къпеш знаеш ли колко едноклетъчни душички погубваш?
аз мисля, че те нападат и се зъбят защото тях ги е страх от теб, а не защото искаш да им направиш нещо... тези улични кучета хората ги подритват нагоре надолу, замерят ги с камъни и какво ли още не, пък после искате да не ви лаят... е не става ей така...
Колкото до удържането и т.н. - въпрос на самообладание и контрол над собственото ти куче. Да, преди ме беше страх, но откакто водя Бени на разходка [откакто беше на 4 месеца] просто ми се наложи да го преодолея, не само заради себе си, ами и заради него. Ако аз се страхувам, той как ще се чувства? Няколко пъти са ни нападали кучета, но без успехМиналата седмица ходихме на разходка в гората с още няколко приятели и 2 техни кучета. Пет часа въртяхме като луди и накрая вече сили нямах. Бени като видя едно куче и като ме дръпна директно по лице изтупках. Но това ни се случва много рядко - попринцип не се тегли така
![]()
айде бе.. що да не разполага ? разполага ама отиват в на някой джоба... като не можеш да отглеждаш едно куче няма да го отглеждаш.. просто не си взимаш куче... като не можеш евентуално да се погрижиш малките да имат дом -има едни такива инжекции -една и си готов.... всъщност аз се пръскам с един спрей и бягат.. ама дори и да пропусна и да ме захапе - запознат ли си с размножаването им ? - не,тогава не ми го давай като пример ... а за мишките даже няма и да коментирам... изобщо не знам как сравняваш 2те неща... то и аз не съм видяла някой да си отглежда мишка ама..
то не става с обяснения.. знаеш ли колко трябва да изпиша ? седни и прочети в интернет - ама не да ми отвориш 2 теми и да мислиш,че знаеш всичко.. купи си книга за кучетата.. преди да си взема куче с месеци съм чела... има и най различни методи.. давам пример : кучетата нападат отзад по принцип.. ако си с твоето куче и някое ви заобиколи,хвани си кучето обърнете се към другото куче и застани пред кучето ти - другото куче иска да нападне твоето,но така го затрудняваш и най вероятно ще се оттегли
Последно редактирано от FuCKkK13 : 03-17-2013 на 16:34